‘Nişastalı Şeker Kanser Yapıyor'
|
|
|
Kurul raporunda şu önerilerde bulunuldu: “Şeker tüketiminin azaltılması için tüm tedbirlerin alınması, sübvansiyonların gözden geçirilmesi, halen yüzde 10 olan nişasta bazlı şeker kotasının artırılmaması ve gıdalarda kullanımının sınırlandırılarak sıkı denetiminin sağlanması, yiyecek ve içecek etiketleri üzerindeki şeker içeriğinin, elde ediliş kaynağı ve fruktoz oranı belirtilmek suretiyle Türk Gıda Kodeksi şeker tebliğine uygun şekilde ‘şeker', ‘glikoz şurubu', ‘yüksek fruktozlu mısır şurubu', ‘invert şeker' yazılmasının sağlanması, sağlıklı beslenmenin teşvik edilmesi çalışmaları kapsamında; endüstri tarafından yüksek fruktozlu mısır şurubu kullanımının asgari düzeye indirilmesine destek olunması gerekmektedir.”
711295 / 3571100
|
|
|
|
|
|
|
|
|