hamile kadinlar pilatese hangi durumlarda ara vermeli Soruları 4

Hamile Kadinlar Pilatese Hangi Durumlarda Ara Vermeli 4 4 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Hamile Kadinlar Pilatese Hangi Durumlarda Ara Vermeli 4 4 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Hamile Kadinlar Pilatese Hangi Durum

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »
  • Hamileyim ve Kan Değerlerim Düşük, Folik Asit Takviyesi Almalı mıyım?

    İyi günler ben 10 haftalık hamileyim. Benim gebelik tarihim benim hesabıma göre 10 hafta. Çünkü bildiğim kadarıyla son adet tarihinin ilk gününden hesaplanıyormuş ona göre 10 haftalık gebeyim. Sizde bunu onaylıyorsanız sorum şu: bende demir eksikliğine bağlı kansızlık var hamile kalmadan önce kan değerlerim son derece düşüktü fakat değerlerim yükselmeden hamile kaldım. Hamile kaldığımı bilmeden doktor bana ferro sanol duadenol isimli bir ilaç verdi. Kullanmaya başladım daha sonra hamile olduğumu öğrendim. Kadın doğum doktoru bu ilacın hamilelik boyunca bana yeterli olacağını başka takviyeye gerek olmadığını söyledi. Yani herhangi bir folik asit falan vermedi. Bildiğim kadarıyla folik asit hamileliğin ilk 3 ayı çok önemliymiş. Şuan 10 haftalık gebeyim sadece ferro sanol duadenol kullanıyorum. Acaba bu ilaçta yeterli folik asit mevcut mu? Başka bir takviyeye ihtiyacım var mı? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

  • Anne Karnındaki Bebeğin Kafa Tası Oluşmamışsa Kesinlikle Alınması mı Gerekiyor?

    Sayın hocam, arkadaşım 4 aylık hamile. Doktorlar kafatası oluşmamış alınması lazım demiş. 3-4 yere gitmiş. Aldırmayacağım doğuracağım diyor. Bu bebeğin yaşama şansı var mıdır? Bilgilerinizden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

  • Elimdeki Egzamayı Geçirmek İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba hocam, ben branşını tam olarak bilmediğim için, hastalığımı size sormak istedim. Sol elimde sulu egzama var ve bacak aramda kaşıntı oluyor, kaşındıkça yayılıyor. Bunu hangi ilaç tedavisiyle geçirebilirim? Neye karşı alerjik durum oluyordur? Yazarsanız sevinirim.

  • Stent Takıldıktan Sonra Hangi İlaçları Kullanmam Gerekiyor?

    Merhaba hocam, ben yaklaşık 5 ay önce anjio oldum. Kalbin anadamarın birine stent takıldı. Benim hangi ilaçları kullanmam gerekiyor? Anjio yapan doktor, kullanacağım ilaçlar hakkında ve kullanım süresi ile ilgili sağlıklı bilgi vermedi. Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.

  • Ovülasyon İlacı Sonrasında Yumurtlama Oldu. Hamile Kaldığımı Ne Kadar Zamanda Anlarım?

    Merhaba, ben 1 yıllık evliyim ve 2 aydır korunmayı bıraktık. Doktor ovülasyon oluşturucu ilaç verdi. İlkinde yumurta oluştu, kendiliğinden çatladı. İkincide iğneyle çatlattılar. Ertesi gün birlikte olduk ve doktor yumurtlaman olmuş dedi. Doktor cevap veriyor ama açıklama yapmıyor. Hamile kalmış mıyım ve ne kadar zamanda anlarım? Bilgi verirseniz sevinirim.

  • Nefes Alma Problemim Psikolojik Olabilir mi?

    Selam, bu siteyi açtığınız için teşekkür ederim. 10 yıldır derin nefes alma problemi yaşıyorum. Alamadığım zaman sinirlilik veriyor. Gitmediğim doktor kalmadı. Bronşit tedavisi gördüm ama sonuç alamadım. Alerji tedavisi gördüm, sonuç alamadım. Psikiyatrik tedavi gördüm, sonuç alamadım. Esneyerek nefes almaya çalışıyorum. Tahlillerim normal çıkıyor. Sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Hangi doktora gitmem gerekir?

  • İki Yıldır Korunmuyoruz Fakat Çocuğumuz Olmadı. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, ben 3 senelik evliyim, çocuk istiyoruz ama çocuğumuz olmadı. Yaklaşık 2 yıldır korunmuyoruz. Çikolata kisti olduğu söylendi. Laparoskopi oldum. Doktorum Mart ayında, 3 ay içinde hamile kalma şansımın yüksek olduğunu söyledi fakat hamile kalamadım. Geç kalmak istemiyoruz. Ne yapmalıyım?

  • Safra Kesesindeki Taşın Tedavi Şekli Nasıldır?

    İyi günler, safra kesemde taş çıktı. Bunun tedavi yöntemleri nelerdir? Ameliyat mı, ilaç tedavisi mi uygundur? Ameliyat olunursa, maliyeti nedir ve hangi hastanelerde yapılıyor? Bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum.

  • Bacağımdaki Ağrı İçin Nöroloji Bölümüne Başvurmam Doğru mu?

    İyi günler, bacağımdaki sebebini bilemediğim bir ağrı için Nöroloji bölümünden randevu aldım. Nöroloji bölümüne başvurmam doğru mu? Hangi bölüme başvurabilirim?

  • Eşim Kartagener Sendromu Hastası ve Çocuğumuz Olmuyor. Hangi Bölüme Başvurmalıyız?

    Merhaba hocam eşim kartagener sendromu hastası. Çocuğumuz olmuyor, bunun için önce hangi bölüme gitmeliyim? Eşim üroloji bölümüne gitti ama doktor tüp bebek için rapor alın dedi. Ama biz hangi bölüme gideceğimizi bilmiyoruz. Cevap yazarsanız çok sevinirim. Saygılarımla.

  • Yumurta Çatlamaması ve Adet Gecikmesi Problemim Var. Hamile Olabilir miyim?

    Merhaba, 1 hafta önce doktora gittim ve doktor bana sağ yumurtalığın çatlamamaya başladığını söyledi. Benim normalde ay halim ayın birinde olması gerekiyordu. Ama hala olmadım. Acaba hamile olabilir miyim? Bu gün de ayın biri. Acaba yarın ya da öbür gün adet görür müyüm?

  • Annemin İlaçlara Karşı Alerjisi Var. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, annemin ilaçlara karşı alerjisi var. Doktora gidiyor, alerji yapan ilaçları söylediği halde, verilen farklı bir ilaç ta alerji yapabiliyor. Vücudu her seferinde farklı tepki veriyor. Genellikle poposunda, avuç içi kadar bir yer simsiyah oluyor ve çok acıdığını söylüyor. Bugün de ter boşanmış, baş dönmesi ve mide bulantısı olmuş. Acaba kesin olarak hangi ilaçlara alerjisi olduğunu öğrenebilir miyiz?

  • Kasıkarımdaki Ağrı, Yumurtanın Çatlamış Olmasından Kaynaklanıyor Olabilir mi?

    Selam hocam, benin kasıklarımda ağrı var. Geçen gün doktora gittiğimde, ana sol yumurtalığın çatlamış dediler. Acaba ağrım bu yüzden olabilir mi? 6 aylık evliyim, adetime de birkaç gün var. Acaba hamile olma ihtimalim nedir?

  • Bel Fıtığı ve Yırtık Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Ameliyat Şart mıdır?

    Merhaba, annemin uzun yıllardır süren ve son 1 aydır çok şiddetli seyreden, ayağa vuran, bel, kalça ağrıları ve ayağında uyuşma vardı. 15 günlük Fizik Tedavi süreci yeni bitti ve ayak parmaklarını hissediyor yalnız ayak tabanında hala uyuşukluk var. MR sonucunda doktor belde fıtık, yırtık ve kayma olduğunu söylemiş ameliyatsız çözüm bulamayacağını belirtmiş. Farklı bir doktorda ameliyat kelimesi kullanmamış fakat ilaçla tedavi de mümkün değil demiş. MR sonucunu size gönderiyorum. Sizce bu durum için ameliyat gerekli mi, şayet gerekli ise hangi tür ameliyat nerelerde nasıl uygulanıyor, aydınlatabilir misiniz? Ameliyata karar verirsek nerede, hangi yöntemle yapılacağı ve riskleri konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bu arada annemin yaşı 48'dir.

    MR SONUÇ: Lombar Lordoz düzleşmiştir. Vertebra Korpus yükseklikleri, konfigürasyonu, dizilimi ve Sinyal İnsansitesi tabidir. L2-L3-L5S1 intervebral eklem aralıkları daralmıştır. Lombar disklerin Sinyal İnsansitesi T2 ağırlıklı kesitlerde dejenerasyona sekonder azalmıştır. L1 alt L2 üst-alt, L3 alt, L4 alt, L5 alt, S1 üst end-plate'lerde schmorl nodülleri mevcuttur. L4 alt, L5 alt,S1 üst end-plate'lerde T1,T2 ağırlıklı kesitlerde hiperintens tip 2 dejenerasyon ile uyumlu Sinyal değişimi mevcuttur. Distal Lombar osseo-spinöz kanal çapı minimal daralmıştır. Spinal kord D12-L1 seviyesine konüs medüllaris olarak sonlanmakta olup kauda equina kökleri simetrik ve serbesttir. Aksiyal plan kesitleri ile birlikte değerlendirildiğinde; L1-L2 diski santral posterior ağırlıklı bulbing göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L2-L3 diski düzeyinde minimal retrolistezis mevcuttur.L2-L3 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup dural keseye bası yapmaktadır. L3-L4 minimal bulging göstermekte olup dural keseye minimal bası yapmaktadır. L4-L5 diski santral posterior -sağ paramedian,kaudale emigre ekstrüde herniasyon göstermekte olup ,dural keseye sağ ve L5 köke kese çıkışı düzeyinde bazı yapmaktadır. L5-S1 diski santral posterior ağırlıklı bulging göstermekte olup anterior epidural yağlı planlar içerisinde sınırlı kalmaktadır. İnceleme alanına giren faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler mevcuttur. Paraspinal musküller yapılarda atrofik yağlanma mevcuttur.

  • Penisimdeki Problem İçin Neler Yapabilirim?

    İyi çalışmalar, penisimdeki frenulum denilen, baş kısmı ile alttaki deriyi bağlayan kısımda zamanla çok zedelenme olmuş durumda. Zorlama olursa kopabilir diye korkuyorum. Bu konuda ne yapmalıyım? En azından daha da fazla ilerlemeden ne yapabilirim? Ameliyat olasılığını en son düşünmek istiyorum. Ayrıca krem kullanmam gerekirse, hangi kremi, ne şekilde ve ne süre ile kullanmamı önerirsiniz?

  • Baş Dönmesi ve Baş Ağrısı Osteom'a Bağlı Olabilir mi?

    Merhaba, benim yaklaşık 3-4 aydır başımda sürekli devam eden bir ağrı ve ara ara baş dönmesi oluyor. Doktora gittim, kan tahlili yaptırdım ve beyin tomografisi çektirdim. Kan değerlerim normal çıktı. Beyin filmimde; frontal sinüs sağ lateral kesiminde 11/9 mm boyutlu osteom mevcuttur, diye yazıyordu. Doktor herhangi bir şey yok dedi. İnternetten araştırdığımda, osteomun beyin tümörü olduğunu okudum. Baş dönmelerim ve baş ağrım buna bağlı olabilir mi?

  • Panik Atak Hastalığının Tamamen Yok Olması Mümkün mü?

    Merhaba ben 4 yıldır panik atak hastasıyım. İlk dönemlerde ilaç kullanıp tedavi oldum ama son 2 senedir ara ara tekrar korkularım geri geliyor. Kendimi kaptırmamak için çaba gösterip yeniyorum. Bunun temelli bir gidişi yok mu? Her zaman böyle bazı aralıklarla gerimi gelecek? Cevap verirseniz sevinirim.

  • Korunma Yöntemleri Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    Selam, ben nişanlıyım ve yakında düğünüm var. Hemen hamile kalmamak için ne yapmam gerekir? Erkeğin korunması yeterli midir yoksa ilaç mı kullanmalıyım? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

  • Sol Kolumda ve Göğsümde Ağrı Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 1 yıldır sol kolumda ağrı var ve ara sıra göğsüme de vuruyor. Bunun için kardiyolojiye gittim. EKG ve EKO çekildi, sonuçlar normal çıktı. Ortopedi uzamanına gittim, boyundan MR çekildi ve hafif bir fıtık başlangıcı oldugunu söylendi. Ağrılarım hiç geçmiyor ve şu an 6 aylık hamileyim. Doktorlar hamile olduğum için birşey yapılamayacağını söylüyorlar. Benim sorunun tam olarak nedir, nasıl bir yol izlemeliyim?

  • Gözaltımdaki Morluklarla İlgili Hangi Bölüme Başvurabilirim?

    Ben 24 yaşındayım ve gözaltımda halka şeklinde morluk var. Bu konu ilgili hangi doktora başvurmam lazım (bölüm olarak)? Bunun nedenleri nelerdir? Bu konuyla ilgili bilgi alabilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • Tüm Eklemlerimde Şişlik, Ağrı ve Tutulma Oluyor. Hangi Bölüme Başvurmalıyım?

    İyi günler, ben 40 yaşındayım ve ev hanımıyım. 16 yıldır tüm eklemlerimde şiddetli ağrı, şişlik, tutulma oluyor. Ağrı olduğunda yaptırdığım tahlillerde Sedimantasyon 68,86 en düşük 44 çıkıyor, fakat bir tanı konulamıyor. Ağrı kesicilerle geçiyor fakat ağrılar dayanılmaz hal aldı. Yıllarca Fizik Tedavi, Romatoloji gibi bölümlere baş vurdum fakat bir tanı konulamadı. Vücuttaki enfeksiyonun nerede olduğu bulunamıyor. Hangi bölüme başvurmam gerekiyor? Ne yapmalıyım? Bu konuda bana yol gösterirseniz sevinirim.

  • Ayaklarımdaki Ağrı İçin Hangi Branşa Başvurmalıyım?

    Benim ayaklarım bilek kısmından şişmeler var ve ayağa kalktığımda ayaklarım üstüne zor basıyorum ama sonra geçiyor. Ayaklarımda gerilmeler ve kaşıntılar var. Hangi doktora gitmem gerek? Bu arada çok sigara da içiyorum dolaşım bozukluğu olabilir mi? Ayaklarımda karıncalaşma ve içten içe bir ağrı hep hareket ettirme isteği var.

  • İdrar Yollarında İltihap Olduğu İçin Hamile Kalamıyorum. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, eşimde kan uyuşması var. 2 düşük yaptım. 2. bebekte iğne vurundum. 2 si de 6 haftalıktı ve rahimde gelişmediler. İdrar yollarında iltihap oluştuğundan hamile kalamıyorum. 2 yıllık evliyim, tedavi oluyorum. Genta diye ilaç kullandım ama bir sonuç alamadım. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Erkek Arkadaşım Üstüme Boşaldı. Hamile Kalma Durumum Var mıdır?

    Merhaba, erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla bir ilişki yaşadım, bakireyim. Üstüme boşaldı, hemen yıkandım. Vajinaya kaçmış mıdır bilmiyorum. Hamile kalma durumum olur mu? İlişki adetimin 8. günüydü. Ertesi gün de adet oldum. Lütfen yardımcı olun.

  • Korunmadığımız Halde Hamile Kalamıyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    35 yaşındayım, 8 yaşında bir çocuğum var, ikinciyi düşünüyoruz fakat 6 aydan beri korunmadığımız halde hamile kalamadım. Adetlerim düzenli, sebebi ne olabilir? Ayrıntılı bilgi verirseniz memnun olurum.

  • Adet Düzensizliğimden Dolayı Oluşan Ara Kanamalarıma Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalı?

    Merhaba benim adet düzensizliğim var ama 4-5 aydır âdetimin bitmesinden 15 gün sonra yeniden kanamam oluyor ve normal âdetim gibi ağrım olmuyor. Ayrıca rengi kahverengi oluyor yani normal âdetimden farklı. Adet düzensizliğim için doktora gitmiştim mevsim değişikliği stres olabileceğini söylemişti. Beni daha çok endişelendiren ara kanamalarımın olması, bu konu hakkında ne diyebilirsiniz? Teşekkürler.

  • Adet Düzensizliğimin Sebebi Polikistik Over Sendromu mu?

    İyi çalışmalar. Ben bundan 5 yıl önce polikistik over tanısı ile diana 35 kullanıyordum, 3 kutu içtim tedaviyi bıraktım. Bundan 2 yıl sonrada ilişkiye girdiğimden oks kullanmaya başladım. Yani 3 yıldır kullanıyorum. Ocak ayında son olarak kutuyu yarım içtim (eşimin kısa süreliğine yanımda olmayacağından dolayı) benden düzenli oluyor muyum diyerek ara vermeyi düşündüm son ilacımı 8 Ocakta aldım ve 15 Ocakta mens oldum ve 17 Mart olmasına rağmen hiç bir belirti yok kendimce hamilelik testleri yaptım sonuç negatif. Sizce doktora başvurmak için beklemeli miyim onu öğrenecektim? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Ertesi Gün Hapı Kullandım, Hamile Kalmış Olabilir miyim?

    Merhaba, ben 14 Şubat’ta erkek arkadaşımla birlikte oldum ve ertesi gün hapı kullandım. Bir de 6 Mart’ta birlikte olduk ve o tarihte benim reglimin son günüydü. O gün de ertesi gün hapı kullandım. Yani ayda 2 kez kullanmış oldum ve dün kanama başladı. İlk basta regl kanaması gibiydi fakat şu saatlerde kanamam yok. Ne yapmam gerekir? Hamile kalmış olabilir miyim?

  • Uyuşukluk, Bulantı, Halsizlik, Bulanık Görme Gibi Şikayetlerim Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, özellikle baş bölgemde uyuşukluk hissi, gözlerimde yanma ve bulanık görme, mide bulantısı, bazen göğsümde yanma, aşırı hareketli bağırsaklar, ağız kuruluğu, el ve ayaklarda aşırı halsizlik, sürekli uyuma isteği, özellikle bazı dönemlerde ortamı algılayamama, bayılacak gibi olma, ortama ya da işe konsantrasyon zorluğu, ara ara iç sıkıntısı, sürekli hasta olacak ya da bayılacak olma korkusu gibi şikayetlerim var. Sorunum psikolojik mi, yoksa fiziksel bir rahatsızlığım olabilir mi?

  • İlişki Sonrası Prezervatifin Delik Olduğunu Farkettik. Hamile Kalma Riskim Var mı?

    Merhabalar, 23 Şubat’ta adet oldum ve 8 Mart’ta eşimle prezervatif kullanarak ilişkiye girdik. İlişkiden sonra prezervatifin delik olduğunu fark ettik. Bu durumda hamile kalma riskim var mıdır?

  • Hamile Olduğumu Yeni Öğrendim. Kullandığım İlaçların Bebeğe Etkisi Olur mu?

    Merhaba, 29 yaşındayım. 4 yaşında bir kızım var ve şu anda ikinci çocuğuma hamileyim. Son regl tarihim 28 Ocak 2010. Fakat 14-23 şubat arasında dişlerimden birine kanal tedavisi uygulandı. Anestezi olarak Ultracain kullanıldı ve tedaviden sonra Augmentin 1000 mg kapsül kullandım. Hamile olduğumu 5 gün önce öğrendim. Kullandığım bu ilaçların bebeğe ne gibi bir etkisi olur? Herhangi bir sakatlık söz konusu olur mu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  • Ara Kanamalarım Oluyor, İlaç Tedavisine Ne Kadar Devam Etmeliyim?

    İyi günler, ben 33 yaşındayım ve bekârım. Yaklaşık 3 yıldan beri sürekli ara kanamalarım oluyor. Geçen yıl doktora gittim, 25mm çapında Follikül Kistim olduğunu ve Oral Kontraseptif kullanmam gerektiğini söyledi. 6 ay kullandıktan sonra hap kullanmayı bıraktım aynı şikâyetlerim yeniden başladı. Tekrar hap kullanmaya başladım, 2 aydan beri kullanıyorum. Bu hapı kaç ay kullanmam gerekiyor?

  • Göğüsüm de Şişlik ve Beze Var, Omzumdaki Benzer Belirtilerle İlgili Olabilir mi?

    Merhaba, ben 43 yaşındayım ve sağ göğüsüm de bir sertlik oluşuyor ara ara ağrı vermiyor ama hafif şişlik ve beze gibi bir sertlik oluşuyor. Son günlerde omzumda bir ağrı var, omzumda da beze gibi bir şey var bu ağrının nedeni göğüsüm ile alakalı olabilir mi? Neden göğüste sertlik şişme olur bunun hakkında bilgilendirirseniz sevinirim...

  • Anne Sütü Yetersizliğinden Bebeğimize Ek Mamalar Veriyoruz, Sizce Sağlıklı mıdır?

    Merhaba 4,5 aylık bebeğe hangi marka mama önerirsiniz? Süt yetersizliğinden mamaya başladık ama hangisi daha sağlıklıdır? Bebelac devam sütünü kullanıyorum şu anda ama Aptamil iyi diyorlar. Bazı doktorlarda Aptamili önermiyor diye duydum. Sizce hangisi daha sağlıklı? İlginize teşekkür ederim...

  • Çok Fazla Hayal Kuruyorum ve Bunu Sürekli Yapıyorum, Bu Bir Sorun Oluşturur mu?

    Merhaba Hocam Yaşım 16 yaklaşık 3 yıldan beri hayal kuruyorum. Zamanla bu hayal kurma bende sanki hastalığa dönüştü geceleri uyumuyor sürekli hayal kuruyorum (son 1 senede daha da az). Yolda yürürken bile hayal kuruyorum sanki biri varmış gibi davranıyorum. Hangi konuda hayal kuruyorum derseniz her türlü konular yani ben her zaman kahraman oluyorum veya hoşlandığım bir kızla hemen hayal kurmaya başlıyorum yani kendim her zaman iyi yakışıklı kahraman olarak hayal ediyorum ve bundan kurtulamıyorum. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler. Saygılarımla...

  • İdrar Tahlil Sonuçlarıma Göre Antibiyotik Kullanmam Söylendi, Sizce Gerekli mi?

    Merhaba ben idrar tahlili yaptırdım ve eritrosit 250 negatif lökosit 250 negatif sedimde 1 saat 22 çıktı. Doktor pyeloseptyl verdi sizce antibiyotik almam gereklimiydi birde doğum kontrol hapı kullandığım için ara kanamalarım oluyordu.Buna bir etkisi var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

  • Mide Bulantısı ve Kokuya Karşı Duyarlılığın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba doktorum. Benim adetten önce çok fazla mide bulantısı, kokuya karşı duyarlılığım artı ve her yemek kokusu midemi bulandırıyor. İlk defa böyle oldum. Hamile miyim diye düşünürken adet oldum ve hala midem bulanıyor. Bu durum beni çok korkuttu acaba farklı bir hastalığın belirtisi mi?

  • Stres ve Sinirden Dolayı Sırt Bölgemde Ağrılar Oluyor, Ne Yapabilirim?

    Sağ sırt bölgemde ağrı var ama başımdan aşağıya doğru ilerliyor. Sinirlendiğim zaman daha da ağrılarım artıyor. 2 haftadır da ara ara başım dönüyor. sebebini öğrenmek mümkün müdür? Aşısı sinir ve stres içindeyim.

  • Kız Arkadaşım Hamile Kalmışsa Bu Bebeği Aldırabilir miyiz?

    Merhaba. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve hamile kalmış olmasından korkuyoruz. Eğer böyle bir durum söz konusuysa kürtaj yapan devlet hastanesi var mı? Kürtaj yaptırmak evli olmayan bayanlar için serbest mi bilmiyorum, biz evli değiliz kız arkadaşım 22 yaşında. Maddi durumdan dolayı böyle bir araştırma yapmak zorundayım. Sosyal güvencemiz var. Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz. Çünkü gerçekten çok pişmanız ve korkuyoruz.

  • Üstüne Yattığım Kulağımda Şiddetli Ağrı Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, sabah uyandığımda, üstünde uyandığım kulakta kuvvetli bir ağrı oluyor. Diğer kulağımda olmuyor. Hangi kulağımın üstüne yatmışsam, o bayağı ağrıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir ?

  • Evde Gebelik Testi Silik, İdrar Testi Negatif Çıktı. Hamile miyim?

    Merhaba, 12-13 Ocak’ta adet olmuştum. 08 Şubat’ta evde, farklı saatlerde 2 defa hamilelik testi yaptım. İkisinde de ikinci çizgi silik çıktı. 09 Şubat’ta sağlık ocağında idrar testi yaptırdım. Sonuç negatif çıktı. Acaba hamile miyim? Ya da kimyasal gebelik falan mı? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

  • Tsh Hormonum Yüksek Çıktı, Hangi Branşa Başvurabilirim?

    Tsh hormonuma bakıldı. Kanda ve değeri 125 çıktı. Bunun yüksek olduğunu söylediler nefes almada zorlanıyorum. Hangi branşta bir doktora görünmeliyim? Korucuk araştırmada sintigrafi var mı? Onu çektirmemi söylediler. Teşekkür ederim.

  • İki Yıldır Saçlarım Dökülüyor ve Saçım Yok Denilecek Kadar Azaldı, Ne Yapmalıyım?

    İki sene önce saçlarım dökülmeye başladı. Hamile kaldım, çok sıkıntılı günlerin ardından bebek oldu. Sonra başımın birkaç yerinde kellik oldu. Doktora gittim kan tahlili yaptırdı cildiye doktoru b12 vitamini gibi sonuçlar çok iyi idi ilaç vermedi stres yapma dedi ama hala düzelme yok hatta başımın sağ tarafı yok denecek kadar az. Ne yapabilirim çok sıkıntıdayım aynaya bakmaktan korkuyorum. Şimdiden teşekkürler.

  • Yüzümdeki Beni Nasıl Aldırabilirim?

    Merhabalar, yüzümde kahverengi bir ben var. Ara ara kaşıntı ve kızarıklık oluyor. Ayrıca kötü görüntüsünden dolayı aldırmak istiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevirim. İyi günler.

  • Oğlum Konuşurken Takılıyor, Hangi Doktora Göstermeliyim?

    Merhaba 7 yaşindaki oğlum konuşurken takılıyor. Hangi bölüm doktoruna göstermeliyim?

  • Ben Aldırırken Hangi Yöntemler Kullanılmalıdır?

    Yüzümde daha önce kabarık olmayan ama şimdi kabarıklaşan kahverengi benimi aldırmak istiyorum. Hangi yöntemleri öneriyorsunuz ve nasıl uygulanıyor? En az iz kalacak yöntem veya dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kısa bilgi verebilirseniz sevinirim.

  • Elimde ve Bacaklarımda Şişlikler Oluyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, bilgisayarda veri girişi yapıyordum. Daha önce sağ elim şişiyordu, sanırım fazla pc kullanmaktan. Son 3 haftadır yine yoğun bir şekilde çalışıyorum ve elim yine şişmeye başladı. Bununla birlikte hafif bir bacak şişmesi de başladı. Diz bölgemin biraz üstü ve ayak bilek kısımlarım. Bunların sebebi ne olabilir ve hangi bölüme gitmem gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

  • Ökçelerim Yamuk Basıyor, Ameliyat Olmalı mıyım?

    Merhaba Hocam. Ben 30 Yaşında bir erkeğim. Benim Her iki ayağımda doğuştan beri ökçeleri yamuk basıyor. Her hangi ağrı vs. şikâyetim yok koşmamda yürümemde de bir ağrı yok. Fakat ayakkabılarım 1 ay içinde ökçe kısmından içe basmaktan dolayı yamuluyor ve çabuk eskiyor. Düz tabanlık yok bu durum nasıl düzelebilir? Veya ortopedik taban kullanmam gerekiyor mu? İlginize teşekkür ederim saygılarımla.

  • Burun Estetik Ameliyatı Olmak İstiyorum Bununla ilgili Ne Yapabilirim?

    Merhabalar. Burun estetik ameliyatı olmak istiyorum. Samsunda yaşıyorum ve burada önerebileceğiniz kimler var acaba. Hangi cerrahla görüşsem daha iyi sonuç alırım. Kime güvenmeliyim hiç bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

  • Burun Estetiği İçin Önerileriniz Nelerdir?

    Merhabalar hastanenizde burun estetiği ameliyatı olmak istiyorum. Doktor olarak bana bir yol gösterirseniz çok memnun olurum konunuz dışında ama çok rica ediyorum bununla ilgili hangi doktorla görüşmemi önerirsiniz. İsim verirseniz ayrıca çok memnun olurum.

  • Eşim Hamile ve Kullandığı Vitamin Yan Etki Yapıyor. Ne Önerirsiniz?

    İyi günler, eşim şu anda 2,5 aylık hamile. Kontroller için Devlet doğum hastanesine gidiyoruz, eşimin doktoru ona folik asit vitamini içmesini (reçeteyle) tavsiye etmiş. Kullanmaya başlayınca aşırı mide bulantıları ve kusmalar meydana gelince ilacı kestik. Bir süre sonra şikayetler ortadan kalktı. Sonra belki folik asitten değildir diye tekrar içmeye başladı ve yine aynı kusma ve bulantılar baş gösterdi. Doktoru yine de içmesini istemiş, ama içince bütün yediklerini daha öğütmeden kusuyor ve karnı ağrıyor, kilo kaybediyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir? İlacın markası, Folic Plus 400 MCG 90 Tablet. Ne yapmamız gerekiyor? Bu yan etkileri yapmayan başka bir ilaç öneriniz var mı?

  • Tansiyon, Panik Atak, Prostatit, Boyun Düzleşmesi Problemlerim Var. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, tansiyon problemim var. Gitmediğim doktor, yapılmadık tahlil kalmadı, ama ara sıra hala yükseliyor. Tüm tetkikler normal çıkıyor. Tansiyon yükselmeden önce aşırı bir geğirme ve boyun ağrıları oluyor. 30 yaşındayım. Ayrıca panik atak, sinüzit, prostatit, boyun düzleşmesi ve doku romatizması da var. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardım ederseniz sevinirim.

  • Çocuğumdaki Geniz Akıntısı Nelere Yol Açar?

    Merhaba, 1,5 yaşında bir oğlum var. Bir süre önce ağız kokusu şikâyeti ile çocuk doktoruna götürdüm. Geniz akıntısı teşhisi kondu. Serum fizyolojik verildi. Daha sonra ağız kokusuna sıklıkla yutkunma eklendi. Kbb doktoruna götürdüm büyükçe bir geniz eti olduğunu söyledi. Şu an çocuğumun bu şikâyetlere ek olarak kuru öksürüğü de var. Soğuk algınlığı ilacı kullandım ama bir faydasını göremedim. Geceleri çok huzursuz devamlı yutkunuyor ve öksürüyor. Bunların nedeni geniz etimi, başka bir nedeni olabilir mi? Çocuğumu hangi branş da doktora götürmeliyim. Lütfen bana bir yol gösterir misiniz?

  • Adet Günüm Gecikti. Hamile Olma İhtimalim Var mıdır?

    Merhaba, son adet tarihim 21.12.2009 idi. Dayanamayıp bugün, yani 13.01.2010 tarihinde idrar testi yaptım, negatif çıktı. Testin duyarlılık derecesi 20 ml imiş. Bu durumda eğer hamile olsaydım pozitif çıkması mı gerekirdi? 17.01.2010 da adet görmem gerekti. Hamile olma ihtimalim var mıdır?

  • Tiroid İlacı ile Birlikte Doğum Kontrol Hapı Kullanmamın Sakıncası Olabilir mi?

    Merhaba, ben troid ilacı kullanıyorum (Levotiron). Doğum kontrol hapı kullanabilir miyim? Mayıs 2009’da doğum yaptım ve kilolarımı daha veremedim. Hipotiroide yatkınlığım olduğunu söyledi doktor ve ara ara değerlerde oynama var. Kiloyu etkilemeyecek bir doğum kontrol hapı önerebilir misiniz?

  • Ultrason Sonucumda Kist Mevcut Olduğu Söylendi, Ne Yapmam Gerekiyor?

    Merhabalar, benim biraz kafama karışık yardımcı olur yol gösterirseniz çok sevinirim. 32 yaşındayım ve bekârım hiç evlenmedim. İki yıl önce 3 ve 3,5 cm’ lik endometriozis teşhisi kondu ve ameliyatla alındı. Daha sonra tekrar oluşumunu önlemek amacıyla herhangi bir ilaç verilmedi. Araştırdım doğum kontrol hapının önlediğini öğrendim ve kullanmaya başladım. Yalnız 2 yıldır çok düzenli kullanmadım 1 ay kullandım 1 ay kullanmadım diyebilirim. Temmuz ayından beri ara ara kanama olmaya başladı, ayın yaklaşık 15 gününü adetli geçiriyorum. Dün hastaneye gittim tahlil yapıldı ve ultrasona girdim ultrasonda sol overde 28mm çapında kist mevcutmuş ve hormon değerlerim de şöyle çıktı;

    (ca-125___82.01) (ca-19-9___6.88) (fsh____11.58)

    Benim sormak istediğim şimdi ne yapacağım. Herkes farklı bir şey söylüyor, kafam çok karışık ve çok korkuyorum. Yardım edip yol gösterirseniz çok sevinirim.

  • Rahmimin Dış Bölgesinde Tespit Edilen Kitle Hamile Kalmama Engel Olur mu?

    Rahim dış bölgesinde subseroz miyom olduğu tahmin edilen bir kitle tespit edildi. Rahim içinde ve yumurtalıklarda herhangi bir sorun yok denildi. Bu durum hamile kalmama engel olur mu? Henüz bir buçuk yıllık evliyim.

  • Sürtünme Yoluyla İlişkiye Girmekte Hamilelik Riski Var mıdır?

    Sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama giysilerimiz üzerimizdeydi. Boşaldım ve kız arkadaşım çamaşırında ıslaklık hissetti. Hamile kalma olasılığı nedir?

  • 2 Yıllık Evliyiz, Eşimle Cinsel Beraberliğimiz Olmadı. Ne Yapmalıyım?

    2 yıllık evliyim ve hala cinsel ilişkiye giremedim. Gittiğim kadın doğum uzmanı benim cinsel fonksiyon bozuklukları bölümüne gitmem gerektiği söyledi. Fakat ben hangi bölüm ve doktor bakar bilmiyorum. Beni yönlendirirseniz sevinirim.

  • Ayın 15 Gününü Kanamalı Geçiriyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, benim biraz kafam karışık, yardımcı olur, yol gösterirseniz çok sevinirim. Ben 32 yaşındayım ve bekarım, hiç evlenmedim. 2 yıl önce 3 ve 3,5 cm lik endometriozis teşhisi kondu ve ameliyatla alındı. Daha sonra tekrar oluşumunu önlemek amacıyla, herhangi bir ilaç verilmedi. Araştırdım, doğum kontrol hapının önlediğini öğrendim ve kullanmaya başladım. Yalnız 2 yıldır çok düzenli kullanmadım, 1 ay kullandım, 1 ay kullanmadım diyebilirim. Temmuz ayından beri ara ara kanama olmaya başladı. Ayın yaklaşık 15 gününü adetli ve kanamalı geçiriyorum. Dün hastaneye gittim, tahlil yapıldı ve ultrasona girdim. Ultrasonda sol overde 28 mm çapında kist mevcutmuş. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Mide Yanması ve Dışkıda Kan Olduğu için Nereye Başvurmalıyım?

    52 yaşındayım. Mide yanması dışında bir sağlık problemim yok, içki ve sigara kullanırım. İlk defa tuvalette dışkı dışında kan geldiğini gördüm. 6 ayda bir yaptırdığım testlerde herhangi bir sorunum çıkmamıştı. Daha sonraki tuvaletlere çıktığımda yine kan akışı devam etti. Spor ile ilginiyorum. Son zamanlarda ağırlık kaldırdım, baharatlı severim ve yerim, makat bölgesinde yanma mevcut ve ele gelen bir kütle yok. Hangi branş doktoruna gitmeliyim? Neler yapmalıyım, neler yemeli içmeli veya kullanmalıyım? Saygılar, kolay gelsin.

  • Kızım Altını Islatıyor, Hangi Doktora Götürmeliyim?

    Önce soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. 5 yaşındaki kızım altını ıslatıyor demiştim. Ne önerirsiniz hangi yolu takip etmeliyim, doktor olarak kime gitmeliyi? Trabzon da yaşıyorum saygılar.

  • 2 Kez Düşük Yaptım, Tekrar Hamile Kalsam Tehlikeli Olur mu?

    Hocam 18 aylık evliyim iki kez hamile kaldım ikisi de sorunlu oldu. Birincisi 10 haftalıkken kalp atışları durmuştu, kürtaj oldum. İkinci hamileliğim 9 ay sonra oldu bebek 1. ayımda kanamam oldu doktora gittim 10 gün hastanede tedavi gördüm kanamam durdu ama doktorum vücudumun hamileliği sonlandırdığını söyledi bebek gelişmediği için. Her türlü tetkikler yapıldı hiç bir problem olmadığı söylendi ikinci çocuğum düşeli 4 ay oldu. Ben hamile kalmak istiyorum ama 2 düşükten sonra korkuyorum. Bu düşük sizce neden oluyor, yine hamile kalsam tehlikeli mi?

  • İlaç Kullanmadan Hamile Kalabilir miyim?

    İyi günler, 2 ay önce yaptırdığım tahlilde prolaktinim 28 çıktı. Agnucaston kullandım. Bu ay ölçtürdüm, 50 çıktı. Geçen hafta ölçtürdüm, ilaç kullanmadan 32'ye düşmüş. Doktorum Dostinex verdi. Ayrıca Yasmin kullandım. 3 yıl adetlerim ilaç kullanmasam bile düzenli oldu. 28 yaşındayım ve çocuk istiyorum. Acaba Dostinex kullanmadan hamile kalabilir miyim? Düşük riski oluşturur mu?

  • Hamile Kalmak İçin Bir Çok Tedavi Denedik, Uygulayabileceğimiz Başka Tedaviler Var mı?

    1 sene önce 2 aylık bebeğim karnımda öldü kürtajla aldırdım. Kürtajdan sonra adetim düzensiz olmaya başladı. Adetten 1 hafta önce leke halinde kan geliyor, hemen devamında adet oluyorum. Birkaç defa doktora gittim en sonunda doktor bana senin rahmin tamamen temiz fakat yumurtaların çok tembel dedi, adeta menopoza girmiş kadının yumurtası gibi dedi. Bana önce diane35 verdi 1ay kullandım, sonra klomen verdi hamile kalmam için, yumurta çatlaması için iğne yaptı, o ay hamile kalamadım. İkinci defa tekrarladı, yine kalmadım. Daha gelmene gerek yok bu ilacın 6 ay tesiri var dedi. Bende bu ay daha gitmedim Aralık 17de adet oldum 7 gün sürdü ama aynı zamanda Aralık 29 da yine oldum. Oda tam 4 gün sürdü kendi doktorumun ameliyat günü olduğu için başka bir doktora muayene oldum vajinal muayene yaptı, bir şey bulamadı yine vajinadan ultrasonla baktı. “Ben burada hiçbir sebep göremiyorum ama bazı kadınlarda yumurta oluşurken kanama olabiliyor” dedi. Şu zamanlarda ilişkiye girmelisiniz dedi fakat kanama bir adet kanaması kadar çok olduğundan biz ilişkiye girmedik bu kanamanın sebebi sizce ne olabilir? Ne olursunuz yardın edin iki defa klomen kullanmama rağmen niye hamile kalamadım? Bu hamile kalamayacağım anlamına mı geliyor?  Son 3 aydır korunmuyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Gaitada Kan ve Akıntı Olmasının Kanserle Alakası Olabilir mi?

    Selam, büyük abdestimde akıntı ile kan karışık bir sıvı geliyor. Bazen de midemde sancılar oluşuyor. Dahiliyeye gittim, tüm kan tahlillerimi ve gaita tahlilimi de yaptığım halde bir şey çıkmadı. Kanserle bir alakası olabilir mi? Ne yapmalıyım, hangi bölüme gitmeliyim?

  • 2,5 Yaşındaki Oğlum Canı Yandığında Ya da Ani Hareketler Sonucu Bayılıyor, Çocuğumun Nesi Olabilir?

    Merhaba benim 2,5 yaşında bir oğlum var ve doğduğunda canı yandığında ya da ani hareketlerde birden olduğu yere yığılıp kalıyor. Beyin tomografisi çektirdik bir şey çıkmadı. Sinirsel olabilir dendi, notropil şurup verildi. Bir süre kullandık kestik üzerinden 1 yıl geçti ama pazar gecesi çocuğum yine kendinden geçti. Kollarımda cansız nefes almıyor hiç bir şeye tepki vermiyor, ölü gibi. Balkona çıkarttık kendine geldi bir ara boş baktı, sonra ağlamaya başladı sustu ve gidip oynamaya başladı. Çocuğumun nesi var nereye gitmeliyim ne yapmalıyım? Ne olur yardımcı olacak birine yönlendirin.

  • Oğluma Gilbert Sendromu Teşhisi Kondu, Bu Nasıl Bir Hastalıktır?

    Oğlumun tahlil sonuçlarında Direct Bilirubin 0,343... Total Biluribin 2,18 Gilbert Hastalığı olduğu söylendi. Hangi uzmanlık dalına başvurmalıyım?

  • Panik Atak Hastasıyım. Ayrıca Birşeyden Zevk Alamıyorum. Ne Yapmalıyım?

    İyi günler, ben panik atak hastasıyım. Daha önce ataklar haftada 1-2 defa, gece uykuda yakalardı beni. 10 dk sonra geçerdi. 4 gün önce akşam üzeri 5 dakika ara ile peş peşe atak geçirdim. Ondan sonra sürekli bir sıkıntım var. Sebepsiz ve sürekli. Yıllar önce de böyle olmuştu. Ama bu sefer aşırı bir sıkıntım var. Hiç birşeyden zevk almıyorum. Konuşma isteğim yok. Doktora gittim. Xanax ve Paxil verdi. 2 gündür kullanıyorum. Bendeki bu rahatsızlık nedir? Bu sıkıntıdan nasıl kurtulabilirim? Böyle yaşamaktansa, insan ölümü tercih etmeyi düşünebiliyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • 2 Kez Erken Doğumla Bebeklerimi Kaybettim. Yine Aynı Olay Tekrarlanır mı?

    Hocam öncelikle merhaba, ben 40 yaşındayım. Daha önce 5 sene içerisinde iki kez hamile kaldım. İkisinde de erken doğumla çocuklarımı kaybettim. Gittiğim doktorlar rahim ağzımın açık olduğunu söylüyorlar. Şimdi de 3 aylık hamileyim. Yine aynı şeyin tekrarlanmaması için ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim.

  • Hipotiroid Hastasıyım ve İlaç Kullanıyorum, Bu Sebepten Dolayı mı Hamile Kalamıyorum?

    Merhaba. Benim sorum tiroid ile ilgili olacak. Hipotiroid hastasıyım, testlerimi yaptırıyorum ve levotiron kullanıyorum günde bir tane şeklinde sabahları alıyorum. Bir kızım var 2. Hamileliği düşünüyorum fakat hamile kalamıyorum. Bununla ilgisi olabilir mi? Jinekolojik olarak bir sorunum olmadığı söylendi. Ne yapmam lazım? Teşekkür ederim.

  • Antibiyotik Kullanmış Olmam Kürtaj Olmama Engel midir?

    17+5 günlük hamileyim, hamileliğimden haberim yoktu. Kürtaj yaptırmak istiyorum, evli değilim, bu ara ilaç antibiyotik almıştım, kürtaj olabilir miyim? Benim sağlığımla ilgili bir problem olur mu?

  • Kollarımdaki Uyuşmanın Sebebi Sigara Olabilir mi?

    Merhaba, bu aralar çok sıklıkla her gece 2 kolumda da uyuşma oluyor. Uyuşmalarda sanki kollarım donmuş gibi uyanıyorum, çok korkuyorum. Acaba sigara kullandığım için mi oluyor? Genellikle fazla sigara içtiğim geceler olduğunu fark ettim. Bir ara sigaraya ara verdim, o aralar olmadı. Ne yapmam gerekir?

  • Eşim Bu Ay Adet Görmedi ve Akıntısı Var. Sebebi Ne Olabilir?

    İyi günler, eşim bu ay adet görmedi ve çok yoğun akıntısı var. Günde bazen 3 kez ped kullanıyor. Akıntı bazen yeşilimsi bir renkte ve kokulu oluyor. Korunduğumuz halde kendisi hamile olduğunu düşünüyor ve doktora gitme önerilerimi reddediyor. Sorunu ne olabilir? Bir de kendisi jinekoloğa gitmekten çok utanıyor. Bu önyargısını kırmak için ne yapabilirim? Teşekkürler.

  • İki Senedir Korunmadığım Halde Hamile Kalamıyorum, Sizce Sorun Ne Olabilir?

    Hamile kalmak istiyorum, iki senedir eşimle korunmuyoruz. İzmir kadın doğum uzmanına gittik. Lakin yapılan testler sonucu hiçbir şekilde bir rahatsızlık saptanamadı, her şey normal eşim ve benim tarafımda. Sadece bende biraz üşütme çıktı sizce sorun ne olabilir?

  • Belimdeki Ağrı İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz? Hamile Kalmak İçin Engel Teşkil Eder mi?

    Merhaba, yaklaşık 4 aydır belimde ağrı var. Radyoloji uzmanı, Trigger Point dedi, ortopedi uzmanı Steroid enjekte etmeyi uygun gördü. Fakat ağrılar devam ediyor. MR çektirdim, Dural Ektazi dendi ve bir tedavisi veya ameliyatı yok diye eklendi. Haftanın 3 günü spor yapıyorum ve buna bağlı olarak ağrılarım artıyor. Hareketlerime kısıtlama getirmeli miyim, bu durum daha kötüye gider mi? Bir de 3 yıllık evliyim ve hamile kalmayı düşünüyorum. Bu bir sorun teşkil eder mi?

  • 1 Yıldır Ayaklarım Hiç Isınmıyor. Ne Yapmalıyım?

    45 yaşındayım. Son 1 yıldır ayaklarım buz gibi. Ancak sarıp sarmaladığım zaman ısınıyor. Tansiyon ilacı kullanıyorum. Sağlık ocağındaki doktor, damar problemi olabilir dedi. Tanı nedir, hangi branşa gitmeliyim?

  • Futbol Oynuyorum. Burnumun Tekrar Kırılma Olasılığı Nedir?

    Merhaba, 2004 yılı mayıs ayında trafik kazasında burnum kırıldı. Burun kemiklerim paramparça olmuştu. Ben sürekli olarak futbol oynuyorum. Burnum kırıldıktan sonra ara verdim. Ancak şimdi maske aldım ve maske ile oynuyorum. Kaleci olduğum için top zaman zaman yüzüme, burnuma çarpıyor. Şimdi maskeyi çıkartırsam, tekrar kırılma olasalığı nedir?

  • Kalbimdeki Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Selamlar, 2 gündür kalbimde ağırı var. Bu ağırı sanki kalbimi avucuna alıp sıkıyorlarmış gibi. Ara sıra derin nefes alıp verirken de hissediyorum. Oturduğum zaman biraz rahatlıyor. Sorun ne olabilir?

  • Ayak Bileklerimdeki Yaraların Etkin Bir Tedavisi Var mı?

    Merhaba, ben 31 yaşındayım. 10 yıl önce derin ven trombozu tanısıyla tedavi gördüm. Yaklaşık 5 yıl önce de her iki ayağımda bilek çevresinde yaralar oluştu. Bu ara ara devam etti. Hastanede pansuman ve iğne tedavisi gördüm, iyileşti. Ancak benim en büyük endişem bu iyileşen yaraların tekrar nüksedecek ihtimali olması. Bu durum psikolojimi de olumsuz yönde etkiliyor. Sorum şu ki; bu venöz yaraların daha etkin bir tedavisi gelişti mi? Bu tür yaraların tekrarlanmaması için bir tedavi şekli var mı? Cevabınızı en kısa zamanda bekler, saygılar sunarım.

  • Tırnaklarımda Nokta Şeklindeki Çukurlar Neden Kaynaklanıyor Olabilir?

    Merhaba, iki elimin başparmak tırnaklarında nokta şeklinde küçük çukurcuklar oluştu. Bu sol parmağımda daha fazla ve sanki tırnağım ayrılacak gibi çok acı veriyor. Bunun nedeni nedir, nasıl geçirebilirim? Hangi bölüme muayene olmam gerekiyor acaba bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar, Aysun.

  • Sürekli Olarak Üşüyorum Bir Sürü Doktora Göründüm, Şimdi Ne Yapabilirim?

    Merhaba hocam ben yazdan bu yana üşüyorum. Önce nöroloji ye gittim topuklarım üşüyor diye yazın çorap giyiyorum. Bana ecoprin verdi emar filmi çekti bir şey yok dedi. Sonra dâhiliyeye gittim kansızlığı da baktı bir şey yok dedi. İç hastalıklarına gittim oda temiz dedi, kalp damara gittim doppler testi yapıldı bir şey yok temiz çıktı dediler. Psikiyatr’a gittim cipralex verdi 1 ayda etkisi olur dedi, 1 ayı geçti ama hala üşüyorum. Kan şekerime de bakıldı. İnternette triod gibi bir şeyler yazıyordu, bundan üşüme olurmuş ama onlara da bakıldı. Bu hafta idrar, kan tahlili yapıldı ama bir şey çıkmayacak sanki nereye hangi doktora gitmeliyim? Hocam çok teşekkür ederim. Cevabınızı bekliyorum. İzmir’de oturuyorum 35 yaşındayım.

  • 8 Ay Önce Düşük Yaptım, Bu Hamile Kalamamı Etkiler mi?

    Merhaba hocam ben yaklaşık 8 ay önce düşük yaptım daha doğrusu 2 aylık bebek karnımda öldü. Kürtaj sonrası adet öncesi en fazla 8 gün kanamam oluyor yani leke halinde geliyor. Doktora gittim usg sonucu yumurtaların tembelleşmiş dedi sanki menopoza girmiş kadının yumurtası gibi olmuş dedi. Sonra hormon testi yaptı estradiol 76.4, fsh 2.84, ft3 4.60, ft4 1.57, lh1.00, prolaktin16.1, tsh0.389 çıktı ve kullanmam için diane 35 diye bir hap verdi. Onu kullanıyorum fakat hapın 13. günü lekeli kan yine gelmeye başladı. Hapı yine kullanıyorum birde doktorum hamile kalmam gerektiğini söyledi. Bu tahlil sonuçlarıyla hamile kalabilir miyim? Daha doğrusu tahlil sonuçları kötümü çok korkuyorum hamile kalamam diye. Şimdiden teşekkürler.

  • Hepatit B Olmuşum ve Yakında Evleneceğim, Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

    Merhabalar. Benim sorum hepatit b ile ilgili. 3 yıl önce korunmasız cinsel ilişkim oldu. Yakında evlenmeyi düşünüyorum bir hastalık var mı diye testler yaptırdım. Bende hepatit b olduğunu söylediler. Bunun ilgili detaylı bir araştırma yapmak için hangi bölüme tedavi olmalıyım. Bu hastalık evlenmeme engel mi? Bu hastalığı tedavi yöntemiyle atlatabilir miyim? Hepatit b olduğunu söyleyen doktor vücudun dirençliymiş vücudun gerekli aşılamayı yaptığını söyledi. Bu söylemle ne demek istedi? Saygılarımı sunarım.

  • Genital Bölgemde Ufak Siyah Bir Şişlik Var, Ne Yapabilirim?

    Merhabalar, aylardır genital bölgemin sağ üst kenarı bacakların belle birleştiği kısma doğru olan yerde, ufak bir siyahımsı kıl batması gibi bir şey görmüştüm ve dokunduğumda içinde ufak bir sertlik hissi vardı. Aylardır hala o şekilde duruyor bir ara dokunduğumda şişlik elime geliyordu fakat şimdi yok. Ama o siyahlık duruyor, o kısmı elimle soymak istediğimde üstü açıldı, korkup geri kapattım. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz lütfen? Ayrıca aşırı akıntım var kokulu olduğu zamanlarda oluyor. Nedense bir kadın doğuma gitmeye utanıyorum.

  • Bacağımdaki Eklem Ağrılarım İçin Neler Yapabilirim?

    Sayın hocam, hastalığıma subdural ampiyem dendi. Çok araştırıldı, etiyolojik sebebi bulunamadı. Brucella'dan şüphelendiler 6 kez belimden su alındı hiç bir şey çıkmadı. Bu ara çok kere kan tahlilleri, beyin mr'ları ve tomografiler çekildi ve devamlı mr kontrollerim devam ediyor. Kılcal damar tıkanmasından bir hafta önce her iki bacağım istemsiz şekilde titriyordu. Kontrol edemiyordum, özellikle evden dışarı çıkınca oluyordu. Hastanedeki ilk günümde ateşim 41,5 derece ulaşmış hatırlamıyorum. Yükselme sebebi supdural ampiyem olabilir. Belki de uzun süre hastanede yattım (4 ay kadar) ondan olabilir mi diye düşünüyorum? 7 aydır da işe gidip geliyorum. Aktif iş hayatım var, zorla idare etmekteyim. Koşmak için azim göstermekteyim. Ama bir türlü yapamıyorum. Yürümekte zorlanıyorum daha iyi olabilir. Fiziksel görüntümde bir şekil veya kemik bozukluğu yok. Bu bacak sorunlarım için dâhiliye ve nörolojiye gittim. Benlik değil dediler. Kesinlikle psikolojik değil. Teşekkür ederim.

  • Sürekli Olarak Üşüyorum Bir Sürü Doktora Göründüm, Şimdi Ne Yapabilirim?

    Merhaba hocam ben yazdan bu yana üşüyorum. Önce nöroloji ye gittim topuklarım üşüyor diye yazın çorap giyiyorum. Bana ecoprin verdi emar filmi çekti bir şey yok dedi. Sonra dâhiliyeye gittim kansızlığı da baktı bir şey yok dedi. İç hastalıklarına gittim oda temiz dedi, kalp damara gittim doppler testi yapıldı bir şey yok temiz çıktı dediler. Psikiyatr’a gittim cipralex verdi 1 ayda etkisi olur dedi, 1 ayı geçti ama hala üşüyorum. Kan şekerime de bakıldı. İnternette triod gibi bir şeyler yazıyordu, bundan üşüme olurmuş ama onlara da bakıldı. Bu hafta idrar, kan tahlili yapıldı ama bir şey çıkmayacak sanki nereye hangi doktora gitmeliyim? Hocam çok teşekkür ederim. Cevabınızı bekliyorum. İzmir’de oturuyorum 35 yaşındayım.

  • Adet Düzensizliğim Bir Türlü Geçmedi Ne Yapabilirim?

    Merhaba ben 23 yaşındayım 2 buçuk yaşında bir kızım var. Evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım benim sorunum ilk adet gördüğümden beri hep düzensiz ve halada öyle. Bekarken de bu sorunla doktora gittim ultrason muayenelerimde bir sorun çıkmadı. Kızım 1 yaşındayken de gittim bir şey yok dediler. Ailede var bu sorun polikistikover olabilir mi? Doğum kontrol kullandığım zaman oluyorum ilacı bırakıyorum daha sonra olmuyorum. Örnek martta oldum ilacı bıraktım şimdiye kadar mayıs ayında ve temmuzda oldum, daha da olmadım. Teşekkür ederim.

  • Bademciğin Yakınındaki Beze İçin Ne Yapılabilir?

    Merhaba. Annem 43 yaşında. Boğazında sürekli bir rahatsızlık söz konusu. Bademciklerinin olduğu kısımda bir ağrı, konuşmasını engelliyor ve yemek yemede zorluk çekiyor. Doktora gittiğinde bademciğin yanında bir beze oluştuğunu söylemiş. Bununla ilgili tetkikler yapılma aşamasındadır. İlaç kullanıyor. Fakat benim en büyük korkum oluşan bezenin kanser gibi bir hastalığı tetikler mi böyle bir durum olabilir mi? Riskli midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Tedavi için hangi bölümlere başvurmamız gerekiyor. Teşekkürler.

  • Ağzımın İçindeki Oluşan Beze İçin Hangi Bölüme Başvurabilirim?

    Merhaba. Ben yaprak 20 yaşındayım. Tam olarak rahatsızlığımın hangi bölüm ilgilendirdiğini bilmiyorum ama ağzımın için de bir beze oluşmuş bu 5 aydır var ve canımı çok acıtıyor. Bir de ağzımın dilimin olduğu kısım tamamen yara içinde yemek yemekte zorlanıyorum. Bezenin kanser vb. Gibi bir hastalık olma ihtimali var mı? Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.

  • Bebeğimin %40 Özürlü Doğma Riski Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    İyi günler hocam, 8 haftalık hamileyim. 3 hafta önce hamile olduğumu bilmeden kızamıkçık aşısı vuruldum. Kadın doğum doktoruna gittim, doktor %40 bebeğin özürlü doğma riski var dedi. Bebek şu an canlı diye aldırmaya karar veremedim. Sizden acil cevap bekliyorum. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?

  • Ağrılarımla İlgili Bir Teşhis Konamadı, Hangi Bölüme Gitmeliyim?

    Merhaba. İki sağ tarafta baş ve boyun ağrı ile başladı sonra tüm omurgada ağrı, baş, boyun sırt ve bazen tüm omurgamda ağrı hissediyorum. Ayrıca tüm vücutta damarlarım şişmiş, belirginleşmiş durumda. Damarlarımda huzurluk, iğne batmalar karıncalanmalar bir şey dolaşıyormuş gibi şikâyetler. Son zamanlar hafızamda sorunlar sanki birden bire hafızam gidiyormuş gibi hissediyorum. Ayrıca yorgunluk, iştahsızlık bazen mide bulantısı. Son bir kaç hafta dengede sorunlar başladı. İki sene önce beyim MR çekilmişti ve bir şey çıkmamıştı. Boyun MR boyunda düzleşme çıktı. Yani benim gittiğim doktorlar boyun düzleşmeden kaynaklanıyor diyorlar. Ben ise çok kötüyüm ve bu kadar şikâyetler boyundan kaynaklanabilir mi diye şüpheleniyorum? Hangi doktora gideceğimi de şaşırdım. Neyim var benim? Hangi doktora gitmeliyim?

  • Hamileyken Olan Kramp Ağrılarım Tekrardan Başladı, Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba. Yaklaşık 4,5 yıl öncede hamilelikte her sabah krampla acı içinde uyanırdım. Son 15 gündür yine kramplarım her sabah oluyor, hamile değilim. Jinekolog o dönemde bana vücudumdaki bir eksiklikten kaynaklandığını söyleyip bir ilaç vermişti ve çokta faydasını görmüştüm şimdi sizin önerebileceğiniz bir ilaç ismi varsa lütfen yazar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

  • Hepatit B'nin Kötü Evresinde Olanlar İçin Bir Tedavi Yöntemi Var mı?

    Dayımın hepatit B hastalığının kötü evresinde olduğunu bu yüzden aşı olamayacağını öğrendik. Kendisi hastanede yatma korkusu olduğundan tedavi görmeyi kabul etmiyor. Hepatit B nin tedavisi var mıdır? (ilaç, aşı vs.) Bu konuda uzmanlaşmış doktorlar hangi branşta görev yapmaktadırlar? İzleyebileceğimiz tedavi yöntemi nedir, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

  • Makat Etrafında Abseden Dolayı Dren Konulmuştu, Bunun Düşmesi Bir Sorun Oluşturur mu?

    Merhaba; 10 gün önce makatımın etrafında bir şişlik oluştu. Doktora gittim ve 2 şer gün ara ile 3 defa muayenehanede sprey uyuşturucu kullanarak neşter ile boşalttı. Fakat tekrar ve bu sefer daha büyük abse oluşunca genel anestezi ile 2 gün önce ameliyat etti ve dren koydu. 1 gece hastanede yattıktan sonra taburcu oldum. Fakat ameliyattan sonraki 1.gün (bugün) yapılan pansuman esnasında hemşirenin yanlış bantlaması sonucu dren çıktı. Ben evde ılık su da 15 dakika oturup pansuman yapıyorum. Acaba dren çıkması tehlikelimi ve olmaması gereken bir şey miydi? Tekrardan ameliyat olmam gerekecek mi? (doktorum sadece 2 gün sonra kontrole gelmemi söyledi fazla bir bilgi vermedi) tedavi sürecim ve sonrası bundan sonra nasıl olacak fistül denen şey duymuştum acaba bana da olacak mı? Anlayacağınız kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.

  • İltihabın Hamilelik Üstüne Nasıl Etkileri Olabilir?

    Merhaba hocam birkaç sorum olacak iltihap hamile kalmaya bir neden mi, hamile kalan bir kişinin bebeği iltihaptan dolayı düşer mi? Bir de gebelikte cinsel ilişki bebeğin düşük riskini artırır mı?

  • Nişanlım Bir Damla İçime Boşaldı, Hamile Kalma Olasılığım Nedir?

    Merhaba. Ben adetimin bittiği günün akşamı nişanlımla birlikte oldum. Farkında olmadan bir damla içime boşaldı fakat ben hemen kalkıp soğuk suyla yıkadım. Hamile kalma olasılığım ne kadardır? Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

  • Dilimde ve Ağzımın İçindeki Yaralar İçin Hangi Bölüme Başvurabilirim?

    Merhaba ben 29 yaşında bir bayanım ve hastanede çalışıyorum benim sorunum 2 aydır dilimde geçmeyen acıma, yoğunlaşan çatlamalar ve bu aralar damaklarımda soyulmalarda başladı. Kbb, Cildiye ve Diş hekimine gösterdim bir şey yok deniliyor. Bir takım ilaçlar verdiler ama faydası yok. Ben dil ve ağız için hangi branşa muayene olmalıyım? Teşekkürler.

  • 2 Aydır Adet Olamadım. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 24 yaşındayım. Adet düzensizliğim vardı ama düzelmişti. Şimdi ise 2 aydır hastalanamadım. Bundan 2,5 ay önce ilişkiye girdik ama içime boşalmadı. Ben bunu çok kafama taktım. Hamile kalmış olabilir miyim? Bu yüzden mi adet olamıyorum? Ayrıca ilk ilişkiye girdiğimde de kan gelmedi. Bunun sebebi ne olabilir?

  • Yumurtalıklarıma Yakın Yerde Ağrı Var, Kan Tahlilimde Üremeyen Bakteriye Rastlandı, Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, Uzun süredir yumurtalıklarıma yakın yerde ağrı yaşıyorum. Yaklaşık 1 saat sonra geçiyordu. Bu ay, ağrım hiç geçmedi. Doktora gittim, kan tahlilim temiz çıktı fakat idrarımda üremeyen bir bakteriye rastlandı.

    Sonuç: Lökosit bol epitel gram pozitif basiller görüldü.
    Kültür: Pataojen bakteri üremedi.

    Başka bir idrar tahlilimde ise; her sahada 1-2 eritrosit, 1-2 lökosit, 8-10 epitel hücresi ve az bakteri görüldü yazıyor. Hangi doktora gitmeliyim ve bunlar ne anlama geliyor? Beni yönlendirirseniz sevinirim.

« Önceki Sayfa1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12Sonraki Sayfa »

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]