-
Kilo Almak İçin İlaç Kullanılması Doğru mu?
Kilo almak için ilaç kullanılması doğru mu?
-
Başımda Çok Aşırı Ağrılar Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, benim sorunum baş ağrılarıyla ilgili. Yataktan kalkınca başımda sanki bir ağırlık varmış gibi, çok aşırı bir ağrı oluyor. Sebebi acaba ne olabilir? Bir sorum daha var. Başımda nohut büyüklüğünde bezeler çıktı. Ben 22 yaşındayım. ÖSS döneminde çıktı. Stres diye düşündüm ama birisi biraz büyüdü, ağrısı falan yok. Sadece tarağa gelince rahatsız oluyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Oğluma Boğaz Reflüsü Teşhisi Kondu. Nasıl Bir Beslenme Yolu İzlenmeli?
8 yaşındaki oğluma KBB uzmanı tarafından boğaz reflüsü tanısı kondu. Şikayetlerimiz sadece ağız kokusu ve bazen yutma zorluğu. Boğaz reflüsü nün diyet önerileri büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için çok ağır. Nasıl bir beslenme yolu izlenmelidir?
-
40 Yaşındayım ve Anne Olmak İstiyorum. Yumurta Oluşumunu Artıracak Bir Tedavi Var mı?
Merhaba, çocuğumu 2 yaşında kaybettim. Sonra tiroitlerimin çalışmadığı söylendi ve çocuk sahibi olamadım. Tiroitlerim çalışmaya başladı ama yine hamile kalamıyorum. Ovülasyon oluşturacak yumurta oluşumunu artıracak bir ilaç bir tedavi yok mu? 40 yaşındayım ve anne olmak istiyorum başka çocuğum yok. Memurum tavsiyelerinize göre hastanenize gelip tedavi olmak istiyorum. Teşekkür ederim.
-
Tıbbi Tedavi Olarak Ne Yapmam Lazım?
Merhaba, ben 15 yıldır boyun ve sırt kaslarımda sürekli ağrılar yaşıyordum. Aynı yıllardan beri ayak bileklerimde ve bacaklarımda, kollarımda dirseklerimde kırmızı şişlikler, sonra sedefimsi kabuklar tutuyordu. Bunlar hep bacak ve kolumun damarları üzerinde oluşuyordu. Çok doktorlara gittim, bana sedef diyen oldu, kimi bir çeşit mantar dedi ama hiç iyileşmedi. Uyku bozukluğu yıllardır yaşıyorum, aynı zamanda cinsel yönde de beni çok kötü etkilemişti. Cinsel organımda hiç sertlik olmuyordu. İşimden dolayı bir çok ülkeye gidiyorum. Hindistan’da bana nemden dediler. Çinli bir cildiyeci nemden kaynaklı dedi, Elocon pomat verdi, fazla kullanma, geçmezse gel başka bölümde doktora göndereceğim dedi. Ben ise en az 200 adet pomatı kullandım, biraz rahatlatıyordu, yine de geçmedi. Tekrar 40 gün önce Çin’e gittim. Bir çinli arkadaşım beni bir çinli yaşlı adama götürdü, doktor değildi. Bana bir kaç ay küveti ılık su doldur, 6 veya 7 kilo ütülmüş kaya tuzu, 1 kilo karbonat karıştır, 1-2 saat içinde kal, damarları ve eklemleri masaj yap dedi. Son 3 yıldır bacaklarım hareket etmekte zorlanıyordu, kaslar ağrıyordu, özellikle sol bacağım ve sol diz eklemim ve kalça eklemim, kalbim sıkışıyordu. Acıbadem Hastanesi’ne gittim, kalp EKG yaptılar, kalbin normal dediler ama ben beni biliyorum, neredeyse kalp krizi geçirecek gibi oluyordum. Konuya geçeyim, 1 aydır başladım tuzlu suya giriyorum, inanılmaz bir gerçeği yaşıyorum. Yaklaşık 15 gündür o kaybettiğim cinsel isteklerim eskisinden çok. Bel ağrım tamamen geçti. Kollarımdaki sedefimsi ama altları kırmızı egzamalar hiçbir tane bile kalmadı, sadece bacaklarımda damarların üstünde birkaç tane kalmış, onlar da zayıf, bir kaç güne kadar geçecek gibi. Sırt ve boyun ağrılarım bir rüya gibi bitti. Yaşlı adam bana tam iyileşinceye kadar sırtındaki havluyu çıkarma dedi ama ben bazı günler çıkarıyorum, yine de ağrı yaşamıyorum. Acaba ileride tekrarlanır mı? Ben bilime inanıyorum. Bundan sonra ne yapmam lazım, hangi tıbbi tedaviyi yapmam lazım?
-
Lazerle Bel Fıtığı Tedavisi Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Lazerle bel fıtığı ameliyatı yapılabiliyor mu?
-
3. Birleşmede Hamile Kalma Olasılığı Nedir?
İlişkinin 3. birleşmesinde hamile kalma olasılığı yüzde kaç oluyor? Sperm sayısı düşüyor diye duydum. Doğru mu?
-
Oğlumun Testisi İnmez İse Ameliyat Olması Gerekiyormuş. Bu Konuda Bilgi Verebilir misiniz?
Oğlum 5 yaşını doldurdu. Genel muayenede yumurtalığının biri normal diğeri ise kasık bölgesinde çıktı. Takip etmemiz söylendi eğer inmezse ameliyat olmalıymış. Bunun için yaş sınırı var mı yoksa geç mi kaldık? Kısırlığa neden olur mu, operasyon zor mudur? Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.
-
İkiz Gebeliklerinde 2li ve 3lü Tarama Testleri Yapılmıyor mu?
3 aylık ikiz gebeyim. Doktorum 2li ve 3lü tarama testlerini yapmaya gerek duymadı. Sebebini de bebeklerin ikiz olmasına ve yaşımın küçük olmasına bağladı. Yaş problemini duydum fakat ikiz hamilelerde yapılmadığını duymadım. Bu doğru mu acaba?
-
Kızlık Zarı Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Merhabalar, istemeyerek, zorla olan ilişkiden 1 gün sonra dikim yaptırdım. Doktor bir sorun olmadığını söyledi. İleriki zamanlarda, evlendiğimde, kanama olur mu ve doktor muayenesinde, kızlık zarımın dikildiği anlaşılır mı? Evlendiğimde kontrolden geçmem gerekir mi?
-
Kum Döktüğüm İçin Tedavi Oldum. İdrarımda Yine Kan Gördüm, Tekrarlıyor Olabilir mi?
25 gün önce idrarımda kan gördüm ve doktora gittim. Kan ve idrar testi yapıldı, doktor kum döküyorsun dedi. İğne vuruldum bitti ardından adet dönemim başladı. Biteli 1 hafta oldu fakat 2 gündür yine idrarımda kan var. Acaba kum mu döküyorum?
-
Dikkat Eksikliği Ne Zaman Belli Olur?
Merhaba, ben çocuğumda dikkat dağınıklığı olduğunu düşünüyorum. Bu ne zaman belli olur, ne zaman doktora götürmeliyim? Oğlum 4 yaşında. İlkokulda belli olur diyorlar, doğru mu?
-
Lazer Epilasyonda Hangi Teknikler Kullanılıyor?
Yüz bölgesine lazerle epilasyonda ne tür teknikler kullanılıyor, kesin sonuç alınabilir mi? Ayrıca randevu günü, doktorlar tarafından muayaneden geçiriliyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim.
-
Ensemdeki ve Başımdaki Ağrı Neden Geçmiyor?
Hocam benim ensemde ağrı başladı, sonra başıma vurdu. Sol tarafta ikisi birlikte ara ara ağrıyor, bazen de gözüme vuruyor sancı. Doktora gittim, bana depresyon hapları verdiler, ilaçlar bir işe yaramadı, sadece uyuttular. Sıkıntım hala geçmedi aksine ilerliyor. Sizce ne olabilir?
-
Talasemi Hastalığı Hakkında Bilgi Alabilir miyim?
Merhaba 23 yaşındayım. Bende talasemi var, bu hastalık hakkında bilgi almak ve tedavisi nasıl olacağını öğrenmek istiyorum? Birde diş kök hücre ile tedavi oluyor mu? Beni bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkür ederim.
-
Apandisit Ameliyatı Olan Bir Kişide Tekrar Sorun Olabilir mi?
Apandisit ameliyatı olan kişi de Apandisit tekrar oluşur mu? oluşursa ne sıklıkla olur? Teşekkür ederim.
-
Kokulu Akıntım ve İlişki Esnasında Kanamam Oluyor. Ne Yapmalıyım?
Bende sürekli ve yoğun biçimde kokulu bir akıntı oluyor. Ayrıca eşimle beraberliğimde ağrı ve kanamada var. Doktora gittim sadece antibiyotik verdi, kullandım ama geçmedi, ne yapmalıyım sorunum çok ciddi olabilir mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Adet Gecikmesinin Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, doğum kontrol hapını bırakalı 1 yıl oldu. Bıraktıktan sonra 7 ay düzenli adet oldum, sonrasında 3 ay günüm geçti ve adet olmadım. Test yaptırdım, negatif çıktı. Sonrasında sadece 1 gün adet oldum, koyu şekilde. Hamile kalamamamın sebebi adet düzensizliğim olabilir mi? Geçen aylara göre adet gecikme günlerim azalıyor. Bilgi verirseniz sevinirim.
-
Kanımdaki Total Bilirübin Seviyesi Benim İçin Bir Sorun Yaratır mı?
Benim kanımda total bilirübin çıktı. Sonuç 2,1 bir diğeri de Ibil sonuç 1,1. Bunlar benim için sorun mu, çözümü ilaç ya da iğne olabilir mi?
-
Vücuttaki Myomlarda Büyüme Olur mu Olmaz mı?
Merhaba size sorum bende 3 adet 9cm çapında myom bulunmaktadır. Doktora gittim pek önemli değil normal dedi. Büyüme olur mu olmaz mı beni aydınlatırsanız sevinirim. Ablamda da vardı rahmi alındı irsi olabilir mi evli değilim ameliyatlık bir durum olursa ameliyat olabilir miyim? Teşekkür ederim.
-
1 Yıldır Midemde Yanma Var. Bu Yanmadan Nasıl Kurtlabilirim?
Merhabalar, 21 yaşında bir bayanım. Yaklaşık 1 yıldır şişkinlik, gaz çıkaramama, midemde yanma, ağzıma acı su gelmesi, sabah uyandığımda karnımın şişmeye başlaması ve mide ağrısı, günlerce dışkı yapamama problemim var. Bundan dolayı kilo aldım. Gittiğim doktorlar sadece ilaç verdiler (lansor, renni duo, metsil, metospazm, deberite) ama faydasını göremedim. 2 hafta önce gastroenteroloji uzmanına gittim ve nefes üre testi yaptı. Helikobakter Pilori pozitif çıktı. 14 günlük Helipak tedavisi gördüm, bittiğinde şişlik şikayetim yine başladı. Midemde yanma oluyor. Bu yanmadan nasıl kurtulabilirim?
-
3 Aylık Oğlumdaki Ayak Terlemesinin Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba benim 3 aylık oğlum var. Dikkat ediyorum sadece ayak terlemesi var. Çok fazla ıslaklık olmuyor ama kontrol ediyor hafiften. Her zaman oluyor, nedir acaba bunun nedeni? Cevap verirseniz teşekkürler.
-
Adet Geciktirici İlaç Kullandım. Hamile Kalırsam Bir Sorun Teşkil Eder mi?
Merhaba ağustos ayında günde üç kez 5 gün adet tarihimi geciktirmek için adet geciktirici hap kullandım. Eylül ayında hamile kalmam doğru olur mu? Yoksa hormonları etkileyip hamile kalmam risklimi olur? Cevabınızı bekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Takma Dişlerim Döküldü. Ne Yapmalıyım?
Takma dişlerim döküldü. Acaba hastanenizde köprülü protez yapılıyor mu? Dişlerim çok kötü. Teşekkür ederim.
-
Damarlar Açılmazsa, Ameliyat Riskli Olur mu?
Benim annemin 1 sene önce sağ böbreğini aldılar. Şimdi doktora gitti, anneme anjiyo olacaksın demişler. Damarları açılmazsa ameliyat olacakmış. Çok riskli bir ameliyat olur mu? Cevaplarsanız çok sevinirim.
-
5 Aylık Bebeğimin Kilolu Olduğu Söylendi, Siz Ne Önerirsiniz?
İyi günler, bebeğim 5 ay 1 haftalık. Bugün sağlık ocağında yapılan ölçümlere göre, 9 kilo, 66 cm ve 43 cm de kafa çevresi. Doğumda; 3390 gram ve 50cm di. Bebeğimin kilolu olduğunu belirtip, endokrinolojiye baktırmamı söyledi hemşire. Ben bebeğimi sadece anne sütü ile besliyorum. Bu konudaki fikrinizi öğrenebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
-
Menenjit Çocuğumuza Bulaşır mı?
Benim bir erkek arkadaşım var. Biz yakın zamanda evlenmek istiyoruz ve kendisi 2002 yılında bir menenjit hastalığı geçirmiş, yani 17 yaşındayken. Şu an kendisi 24 yaşında ve hiç bir etki bırakmamış. Sadece saçının ön tarafında çok az bir dökülme var. Size sormak istediğim asıl soru, evlenirsek bir sakıncası olur mu?
-
Hamile İken İlişkiye Girmenin Bir Zararı Olur mu?
Yeni test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim. Ondan sonrada 2 defa eşimle ilişkiye girdik. Bir problem olur mu?
-
UPJ Darlığı Irsi Olabilir mi?
İki çocuğumda da Upj darlığı var. Bu ırsi olabilir mi? Bende mi ya da eşimde mi vardır diye bir şüpheye girmem doğru mu? Ne yapmam lazım?
-
Eşim Tansiyon Hastası. Hamile Kalırsam, Bebek Babanın Kullandığı İlaçlardan Dolayı Sorunlu mu Doğar?
Ben anne olmak istiyorum ama eşim Komadin kullanıyor. Kendisi kalp damar hastası, ayrıca tansiyon ilacı kullanıyor. Hamile kalırsam, bebek babanın kullandığı ilaçlar yüzünden sorunlu mu doğar?
-
36 Haftalık Hamileyim. Ölçümlerim Normal mi?
Merhaba, ben 25 yaşındayım. 36 haftalık hamileyim, ilk gebeliğim. Şimdiye kadarki aşı ölçümlerim normaldi. Bu hafta aşı 101+87=188 mm çıktı. Daha önceki ölçümlerde şekerim çıkmamıştı. Sizce bu ölçüm çok mu fazla? Ne gibi zararları olabilir?
-
Eşimin Spermi Zayıf Olduğu İçin mi Test Sonucunda Bende Antikorlar Olduğu Kanıtlandı?
Merhaba. Sorum kadında oluşan antikorlarla ilgili. Kadının servikal mukusunda oluşan antisperm antikorların tedavisi mümkün mu? Ben 1,5 yıllık evliyim, korunmadım ama çocuk yok henüz. Tüm muayenelerden geçtim, hepsi normal çıktı. Yalnız Postkoital test sonucu bende antikorların oluştuğu ve servikal mukustan alınan mayede aktiv spermlerin olmadığı kanıtlandı. Eşimde sperm zayıf çıktı. Sorum su: eşimin spermi zayıf olduğu için mi test sonucunda bende antikorlar olduğu kanıtlandı? Cevabınız için önceden teşekkür ederim.
-
Anevrizma Ameliyatı Geçirmiş Hastalar İş Hayatına Dönebilir mi?
Merhaba, anevrizma ameliyatı olan kişiler ne kadar süre sonra kendilerini iyi hissedebilir ve iş hayatına dönebilir? Bu ameliyat beyinde bir problem oluşturur mu? Anevrizma ameliyatı geçirmiş hastaların, b,r daha anevrizma olabileceği riski nedir? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
-
Ayak Parmağımdaki Kırığın Kaynayıp Kaynamadığını Nasıl Anlayabilirim?
10 gün önce ayak parmağım kırıldı, alçıya alındı. 6 gün üstüne hiç basmadım, 4 gün üstüne bastım alçı eridi. Üstüne bastığımdan dolayı hafif ağrı oluyor. Parmağım kıpırdamıyor acaba kemik kaynıyor mu? Bunu nasıl öğrenebilirim?
-
Burun Kanamasını Engellemek İçin Ne Yapmalıyız?
Merhaba, babamın yaklaşık 1 haftadır sık sık burnu kanamaya başladı. Doktor sadece tampon yapıyor. Sizce ne yapmalıyız?
-
Oruç Tutmak Migrenimi İlerletir mi?
2 yıldır migren tanısı konuldu ve aslında sadece adet döneminden önce başım ağrıyordu. Ancak bazı gıdalar da ağrı yapabiliyor. Ramazanda tuttuğum oruç nedeniyle hergün baş ağrısı çekiyorum. Oruç tutmak migrenimi daha da ilerletir mi? Hiç mi tutmamalıyım acaba? Teşekkürler şimdiden.
-
Sevdiğim Adamdan Ayrıldım, Çok Kötüyüm. Onu Nasıl Unutabilirim?
16 yaşındayım ve 35 yaşında evli bir adamla 2 yıldır çıkıyorum. Beni sevmediğini, sadece yeni yeni hoşlandığını öğrendim. Dünyam başıma yıkıldı. İnanın ben ona verdiğim değeri kimseye vermedim. Eşiyle ilişkisinde gözüm yok, istediğim biraz sevgiydi. Onunla tekrar devam etmemeliyim, öyle değil mi? Bir de cinsel beklentileri vardı. Artık hayatla ilişkimi kestim. Her gün ağlıyorum, konuşamıyorum, uyuyorum, yemek yemiyorum, moralim sıfır. Onun beni hak etmemesine rağmen çok özlüyorum. Bana yardım edin, nasıl unutabilirim? Hayatıma nasıl kavuşabilirim? Onu unutabilecek miyim?
-
Spina Bifida Bebekte Kalıcı mı Yoksa Sadece Risk mi?
İyi akşamlar, ben 19 haftalık hamileyim yaptırdığım 3 boyutlu teste bebekte (spina bifida) risk çıktı. Bu bebekte kalıcı mı yoksa sadece bir risk mi, bunu tam olarak nasıl anlarım? Bunu engellemek mümkün mü? Çok teşekkürler her şey için.
-
Alnımdaki Yanık İzinden Ameliyatla Tamamen Kurtulabilir miyim?
Benim alnım küçük yaşta yandı ve iz kaldı. Şuan polis memuru olarak çalışıyorum. Eğer ameliyat olursam gerçekten iyi olur mu?
-
Yumurtalıklarım Büyüyüp Çatlamıyor, Tekrardan Tedaviye Başlamayı Düşünüyorum, Siz Ne Önerirsiniz?
Merhaba ben 4 senelik evliyim ve bebek istiyorum. Yumurtalıklarım büyüyüp çatlamıyor daha önce özel bir hastanede tedavi oldum. Şimdi gene tedavi olmak istiyorum. İğne tedavisi olmuştum ama sonuç alamadım. Yumurtalar çatladı ama hamile kalamadım. Gonal kullandım hem de kaç kez. Her şey normal dedi doktor sadece yumurtalar çatlamıyor, tüpler açık her şey normal çıktı. Peki, ben tedavi olmak istiyorum ve şuan işten çıktım. Nasıl tedavi olabilirim? İyi çalışmalar diliyorum.
-
Baş Ağrısı ve Mide Bulantısı, Migren Belirtisi Olabilir mi?
Merhaba, 23 yaşındayım, çalışıyorum. İşim biraz stresli ama son 2 haftaya kadar hiç baş ağrısıyla karşılaşmadım. 2 haftadır sağ tarafımda, boyundan yukarı doğru bir ağrı söz konusu. Sürekli yatmak, gözlerimi kapatmak istiyorum. Ayrıca da baş ağrısıyla beraber mide bulantısı da var. Saç derisi altında 3 adet fındık büyüklüğünde yağ bezesi bulunmakta. Bunlar baş ağrısı yapar mı, ya da bu bir migren belirtisi mi? İlginize teşekkür ederim. Hoşçakalın.
-
5 Gün Önce Sezaryen Oldum ve Her İki Ayağımda da Şişlikler Var, Ne Yapmalıyım?
5 gün önce sezaryen oldum. Her iki ayak bileğimde ve ayağımda şişlik oluştu (sadece bir yerde değil). Önemli bir şey olabilir mi? Ne yapmamı tavsiye edersiniz. Teşekkürler.
-
2 Yıl Önce KOAH Teşhisi Konuldu. Akciğer Kanserine Yakalanma Riskim Çok mu?
33 yaşındayım, 2 yıl önce KOAH teşhisi konuldu ve doğuştan olabileceği söylendi. Birçok kez zatürre geçirdim. Akciğer kanserine yakalanma riskim çok mu? Boğazımda da sürekli ağrı oluyor. Tomografide bir şey çıkmadı. Bir de koku sorunum var. Kendim için ne yapabilirim?
-
Çikolata Kistinin Tedavisi Var mı?
Benim sorum eşimin rahatsızlığı ile ilgili. Eşim her adet öncesi şiddetli sancı çekiyor. Gittiğimiz doktorlardan biri çikolata hastalığı teşhisi koydu. Yaptığım araştırmada da, bu hastalığa ait 15 belirti varsa, 13 ü eşimde mevcut ama başka bir doktora gittiğimizde, o da miyom var diyor. Her doktora gidişimizde başka başka tedavi uyguluyorlar ve hep sil baştan oluyor. Verilen ilaçlar hep ağrı kesici, tedavi edici birşey yok. Eşime tek faydası dokunan ilaç Yasmin, ama bu da kilo aldırıyor. Bu hastalığa kesin bir tedavi yok mu, veya beni yönlendirebileceğiniz bir uzman doktor var mı? Lütfen bana yardımcı olun. Saygılarımla.
-
Göğüs Büyütücü Kremler İşe Yarıyor mu?
İyi günler iyi çalışmalar hocam. Ben 27 yaşında 5 yıllık evli bir kadınım iki çocuğum var. Benim sorum göğüslerim doğumdan sonra küçülme ve sarkma oldu, bu durum beni haliyle rahatsız ediyor. Piyasada satılan göğüs büyütücü kremler gerçekten işe yarıyor mu ya da sizlerin tavsiye edebileceği bir krem var mı? Yardımcı olursanız sizlere minnettar kalırım.
-
Hastanelerde Ne Gibi Testler Yapılarak Hamileliğe Bakılıyor?
Merhabalar; Benim gebelikle ilgili bir sorum olacak; adet günüm yaklaşık 10 gün gecikti ve adet günümün ilk günü çok az bir akıntı oldu ve kesildi. Normal şartlarda yaklaşık 1 hafta sürüyordu. Onun dışında 1 haftadır çok fazla bir mide bulantısı ve yemek yiyememe durumum söz konusu yalnız kusma yok sadece bulanıyor. Karın kısmımda şişkinlik hissediyorum. Sizce gebelik durumu söz konusu olabilir mi? Ayrıca ikinci sorum olabilir derseniz eczanelerden alınan testlerle kendim test yapmak istemiyorum doktora gideceğim. Hastanelerde gebeliği nasıl testler yaparak belirliyorlar. İlk gebelik şüphem olduğu için biraz bilgisizim. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
-
16 Aylık Kızıma Verilen Demir Şurubunu İçiremiyorum, Bunun Başka Bir İlacı veya Yöntemi Yok mu?
Merhaba 16 aylık kızım var. Akdeniz anemisi şüphesiyle doktora gittik kan tahlilleri yapıldı ve 0 demir çıktı. Demir şurubu verildi ve iki ay mecburen içmek zorunda çünkü iki ay sonunda vücudun demire cevap verip vermediğini görecekler. Fakat içiremiyorum öylece geri çıkartıyor. Bunun başka bir yöntemi yok mu? İğne gibi falan kullanamaz mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Kalpte Üfürmenin Tedavisi Var mıdır?
Eşim 2000 yılında kalp romatizması hastalığına yakalandı. 36 yaşında. Sol aort kapağında hafif derecede kalınlaşma olduğu ve üfürme olduğu söylendi. Nabız ise normalde 60, biraz aşağısı, biraz da yukarısı atıyor. Son zamanlardada baş dönmesi oluyor, sinirleniyor her şeye. 14 sene amatör futbol oynadı. 2000 yılı ağustos ayından beri Depozolin 1.2 tedavisi her ay yapılıyor. Bu hastalık ömür boyu mu, tedavisi yokmu ve kalıtımsal hastalık raporu alabilir mi?
-
Böbrek Taşlarımı Düşürmedim Ama Kontrolde Olmadığı Söylendi, Sol Tarafımdaki Ağrının Sebebi Nedir?
2 ay kadar önce 2 böbrek taşı var diye tanı kondu. Bol su içmem söylendi. 1 ay önce kontrolde taşların olmadığı söylendi fakat düşürmedim. Şimdi oruç tutuyorum fakat sol tarafımda ağrı oluyor. Taş oluşacak diye korkuyorum. Oruç un zararı olur mu? Taşların 5,5 milim olduğu söylenmişti. Cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
-
Evli Bir Adamı Çok Seviyorum Ama O Beni Sevmiyor. Ölmek İstiyorum.
Merhaba, 16 yaşındayım. 35 yaşında ve evli biriyle çıkıyorum. Onu çok seviyorum. 1 yıl çıktık ama sanırım ilişkimiz cinselliğe yönelikmiş. Ben ondan sevgi, ilgi bekliyorum, ona verdiğim değeri ve zamanı kimseye vermedim. Bana asla yalan söylemiyor, açık konuşuyor. Önceden sevmiyordum ama yavaş yavaş hoşlanıyorum dedi. Ama bunu yalnızken diyor. Ben arkadaşımın ağzıyla sordum ve beni sevmediği cevabını alınca hayatım, hayallerim yıkıldı, intihar etmek istiyorum. Ben bunu hak edecek bir şey yapmadım. Eşiyle ilişkisinde gözüm yok. Sadece o da beni sevsin istiyorum. Artık görüşmeyi kestim, ondan intikam almak istiyordum ama sanırım en büyük ceza unutmakmış. Onu nasıl unuturum? Ne yapabilirim?
-
Annemde Bel Fıtığı Var Sizce Ameliyatla Tamamen İyileşir mi?
Size bir sorum olacaktı. Annemde bel fıtığı var. Sizce ameliyat olsun mu yoksa olmasın mı? Sizce ameliyat olursa iyileşir mi, nasıl olur?
-
Annem Bel Fıtığı İçin Ameliyat Olursa İyileşir mi?
Size bir sorum olacaktı. Annemde bel fıtığı var. Sizce ameliyat olsun mu, yoksa olmasın mı? Ameliyat olursa iyileşir mi?
-
Çocuğumun Sağ Yumurtalığı Su Topladı, Ameliyat Yapmamalarının Sebebi Ne?
Çocuğum 3 yaşında ve sağ yumurtalığı bayağı bir şiş. Su topladığını söylediler. Ameliyat dediler ama yapmıyorlar, bir zararı olur mu?
-
Oğlumun Büyüme Hormonlarına Baktırmamız Gerekiyor, Nereye Başvurmalıyım?
Merhaba. Benim oğlum iki yıldan beri sadece 3cm boy attı. Burada bir doktora götürdük, kansızlıktan dedi. Ama hiç bir tahlil yapmadan 3 ay kan tedavisi uyguladı. Şuan baskete de gidiyor ama 11 yaşında boyu 131cm ortalamanın altında çıkıyor. Büyüme hormonlarına baktırmamız gerekiyormuş. Nereye ve nasıl ulaşıcım bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Kan Testi İle Alzhaimer Teşhisi Yapılır mı?
Hastanenizde yalnızca bir kan testi ile gelecekteki Alzhaimer hastalığı teşhisi yapılabiliyor mu? Saygılarımla.
-
Yumurtalığımda Kist Var. Evlendiğimde Hamile Kalmama Engel Olur mu?
Merhaba, yumurtalığımda 6 cm çikolata kisti var. 1 yıl ilaç tedavisi gördüm fakat bu kist gitmedi. Doktor ameliyat dedi en son. Ameliyatta yumurtalığım alınır mı? Bekarım, evlendiğimde hamile kalabilir miyim? Laporoskopi mi açık ameliyat mı öneriyorsunuz? Bu kistin oluşma nedenleri nedir? Ameliyattan sonra yapışıklık oluşur mu?
-
Kızlık Zarı Dikimi Hakkında Bilgi Verir misiniz?
Kızlık zarı dikimi hastanenizde yapılıyor mu?
-
Hamileyken Oruç Tutmamın Bebeğe Bir Zararı Olur mu?
Merhaba 25 yaşındayım. Ben dün hamile olduğumu öğrendim, sanırım 3-4 haftalıktır. Bu durumda benim oruç tutmamın bir zararı olur mu bebeğe? Birde benim ilk doğumum sezaryen olmuştu, ikincinin normal olma ihtimali varmı? Teşekkür ederim.
-
Uzun Süreli Soğuk Algınlığı Olur mu?
Merhaba, yaklaşık 1 aydır soğuk algınlığına bağlı burnum akıyor. Aynı zamanda kulaklarım da tıkanıyor. Doktora gittim, bana östaki kanalı tıkalı dedi, verdiği ilaçları kullanmama rağmen halen sorunum devam ediyor. Bu kadar uzun süreli soğuk algınlığı olur mu ve kulaklarımın bu tıkanıklığı ne kadar daha sürer?
-
Dış Gebelikte Rahim İçinde Kese Oluşabilir mi?
Doktorlar bana kist ve iltihap olması kötü dediler, bende bunu anlayamadım. bir şey daha anlamdım mesela diyelim ki dış gebelik var o zaman rahim içinde kese oluşumu olur mu? En çok bunu merak ediyorum.
-
Çevremdekilerin Kötü Olmalarından Mutluluk Duyuyorum, Psikolojik Problemlerim Olabilir mi?
Ben sanırım çevremdeki kişilerin sürekli benden daha kötü olmalarını istiyorum ve acı çekmelerinden yeri geliyor mutlu oluyorum. Bunu kendime hakim olamadan yapıyorum ama onlara zarar veriyorum. İşte sizce ben psikolojik problemleri olan biri miyim? Bu arada 19 yaşında ve bayanım daha önce anksiyeteden efexor75 mg ve remoron 100 mg kullandım ama onun bunlarla alakası yok, sadece baş ağrısı ve çok sinirli olduğum için kullanıyordum.
-
Kürtaj Hakkında Bilgi Verir misiniz?
İyi günler, kız arkadaşımla cinsel temas sırasında üzerine boşaldım. Sadece sürtündük ve şu an adet olmuyor. 18 yaşındayız, test çubuğunda pozitif çıkıyor. Eğer gebeyse, kürtaj yaptırmak istiyoruz. Bilgi verir misiniz?
-
Makattaki Sorunum İçin Kolonoskopi Yapılacak, Ameliyat Geçirdiğim Yere Bir Zararı Olur mu?
İyi günler benim sorum 3 hafta önce yumurtalık kistinin patlaması nedeniyle acil ameliyat oldum. Şu anda makattaki bir sorun nedeniyle kolonoskopi yapılması gerekiyor. Bunun ameliyat yerine bir zararı olur mu? Doktora ameliyat olduğumu söylemeyi unuttum. Bana bir yol gösterirseniz sevinirim teşekkürler.
-
8 Aylık Kızımdan Böbrek Taşını Alttan Almaya Çalışmışlar Kızlık Zarında Bir Bozulma Olmuş mudur?
Merhaba. Benim kızım 8 aylıkken böbrek taşı yüzünden açık ameliyat oldu. Taş çok büyüktü. Şuan kızım 3,5 yaşında. Benim sorum kızıma açık ameliyattan önce alt bölgesinden bir şey sokarak taşı almaya çalışmışlar adını hatırlayamıyorum. Olmayınca açık ameliyat olmuş. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur? Sadece merak ediyorum asıl önemli olan onun sağlığıydı tabi ki. Kızlık zarı çünkü kapanmıyor bildiğim kadarıyla. Teşekkür ederim.
-
Yumurtalarım Büyümüyor ve Aşılamada Olmadı, Tüp Bebek İçin Erken mi?
Merhaba, 23 yaşındayım 4 yıllık evliyim. 1 sene önce aşılama yaptırdım eşimde ya da bende tam bir sorun yok. Sadece yumurtalarım büyümüyor fazla aşılama başarısız oldu. Genelde tek yumurta oluyor oda fazla gelişmiyor. Tüp bebek için erken mi yoksa yaptıralım mı şimdiden? Teşekkürler.
-
Romatoid Artrit Kalp ve Böbrek Rahatsızlıklarına Sebep Olur mu?
Romatoid Artrit, 20 yaşın üzerindeki hastalarda kalp ve böbrek rahatsızlıklarına sebep olur mu?
-
Annemin Bel Problemi Var Ama Fıtık Belirtileri Gibi Değil, Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?
Annemin bel problemi var. Kendisi 60 yaşında yaklaşık. Bu bel problemi 15 yıldır devam ediyor. O yıllarda bu hastalık ortaya çıktığında doktora götürmüş idik ve tensinor adında bir ilaç yazmıştı. O yıldan bu zamana kadar aynı ilacı beldeki hastalığı nüksettiğinde kullanıyor. Yalnız son zamanlarda en ufak yanlış bir harekette çok sık beli tutulmaya oturup kalkamamaya başladı. Bildiğim kadarı ile bel fıtıklarında ağrı ayağa bacaklara vurduğunu ayak ve bacakların çekildiğini duymuştum. Ama annemde böyle bir çekilme söz konusu değil sadece belden tutulma oluyor. Nasıl bir yol izleyebiliriz? Bu konuda bizi aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi günler.
-
Uzun Süredir Masturbasyon Yapıyorum, Bu Kızlık Zarıma Zarar Vermiş Olabilir mi?
Yaklaşık 12 yaşından beri masturbasyon yapıyorum. Ama vajinama hiçbir madde sokmadım. Şuan 23 yaşındayım kızlık zarına bir zararı olur mu? Diğer vajinalar gibi iyice delik yok. İçinde et gibi duvarlar var bu normal midir?
-
Esnek Kızlık Zarı İle İlgili Sorularımı Yanıtlayabilir misiniz?
Esnek kızlık zarı dikilir mi? dikilirse kanar mı? Dikişler sıcak ya da ılık suya oturunca açılır mı? Esnek zar dikilip ilişkiye girildikten sonra doktora gidildiğinde dikildiği anlaşılır mı ya da esnek olduğu mu söylenir? Esnek bir zar ilk ilişki sonrası doktora gidilse esnek olduğu ama ilk kez ilişkiye girdiği anlaşılır mı? Şimdiden çok teşekkürler.
-
Sağ Yumurtalığımdaki Kist Önemli Olabilir mi?
Sayın Dr. hanım, 2 ay önce 1 cm' lik kist bulundu. Sağ yumurtalımda, ayrıca hormon ve adet dengesizliği var. 3-4 aydır, 6 senedir Depakine Chrono (günde 750mg) ve Seroquel kullanıyorum, 38 yaşındayım, ilaç tedavisinden dolayısı çocuğum olmadı. Bu sorunlar Depakineden kaynaklanmış olabilir mi? Yoksa erken menopoza mı giriyorum? İlaçlarım azaltılıyor yavaş yavaş, bu sorunlardan sonra hamile kalma imkanı olur mu acaba? Her hangi bir yorum veya yardım için çok teşekkürler. Saygılarımla.
-
Hamilelikte Saçları Boyamak Bebeğe Zarar Verir mi?
İyi günler. Eşim 7,5 aylık hamile ve saçlarına röfle yaptırmak istiyor. Bende izin vermiyorum. Röfle yaptırırsa çocuğa zararı olur mu? İyi çalışmalar dilerim saygılarımla.
-
Beyin Kanaması Geçirdim ve Epilepsi Hastasıyım. Ne Yapmalıyım?
İyi günler, baş ağrısı şikayeti ile doktora gittik. Çekilen MR sonunda beyin kanaması geçirdiğim söylendi. Aynı zamanda epilepsi hastasıyım. Kanamanın nereden kaynaklandığı hakkında bilgi alamadım. Gittiğim devlet hastanesi beyin cerrahı ve nöroloji uzmanlarına göre ameliyata gerek olmadığı söylendi ama özel bir muayenehanedeki beyin cerrahı doktor hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bu ameliyetta epilepsi hastalığıma da müdahale edebileceğini söyledi. Kanamanın sağ tarafta oldunu da söylediler ve tekrarlamasının söz konusu olduğunu söylediler. Baş ağrılarım hala devam ediyor. Sadece SSK güvencem var, maddi durum da özele gitmeme engel ve benden bıçak ücreti istendi. Bunu ödeyebilecek durumda değilim. İşe de gidemiyorum. Bana bir yol gösterirseniz, sizin için elimden geleni yaparım.
-
Adetim Normal Günümden 1 Gün Önce Geldi ve 3 Gün Sürdü, Hamile Olabilir miyim?
Merhaba, 1 aylık evliyim. Evliliğim süresince ben korunmadım eşim sadece kondom ile korundu adetim normal gününden 1 gün önce geldi. Fakat çok az miktarda ve 3 gün sürdü. Geceleri de regl devam etmedi. Aile hekimim hormon ve hematoloji testi yaptı ve hamile olabileceğimi söyledi fakat emin olmadığını hamilelik bu testlerle de belli olur mu? Yardımcı olup bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
Yüzümden Ben Aldırmak İstiyorum, İz Kalır mı?
Yüzümde 2 tane beni aldırmak istiyorum fakat yüzümde en ufak bir iz kalmasından korkuyorum. Sizce bu olur mu? Teşekkürler.
-
Kas Romatizması Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?
26 yaşındayım. Dün kas romatizması teşhisi kondu ve rehabilitasyon merkezinde ayda bir iğne ve akabinde bel fıtığı için seanslara girmem gerektiği söylendi. Eğer bunları yapmazsam sol tarafımı kaybedeceğim söylendi. Başka bir doktora daha göründüm, o ise sadece fizik tedaviyle ve yazdığı kas gevşetici ilaçlarla geçecegini söyledi. Bu durumun ciddiyeti ne durumdadır? Tedavi nasıl yapılmalıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
-
10 Gündür Kasığımın Sağ Tarafında Seğirmeler Var, Hamile Değilim, Ne Yapmalıyım?
İyi günler. 10 gündür kasığımın sağ tarafında seğirmeler oluyor ama sadece sağ tarafında. 29 yaşındayım, 7 yaşında bir oğlum var. Test yaptırdım gebe değilim acı hissi yok. Ama şöyle söyleyeyim bebek oynuyormuş gibi, yatınca daha çok oluyor. Lütfen yardımcı olun iyi günler.
-
Korunmadığımız Halde Gebe Kalamamamın Sebebi Nedir?
Merhabalar, 13 aydır korunmadığımız halde halen hamile kalamadım. Hormon testleri, smear ve muayenede her şey normal çıktı. Sadece süt hormonu yüksekmiş. Dostineks ve Klomen adlı hap verildi. Kullandım, gebelik oluşmazsa, adetin 3. günü tekrar çağırdı, testleri tekrarlamak için ve ayrıca sperm tahlili de istedi. Değerler şöyledir, yorumlarsanız sevinirim. Normal yolla gebe kalma olasılığını sonuçlara göre nasıl görüyorsunuz? (Testesteron 0,19 TSH 3,68 FSH 2,81 Estradiol 203 Prolaktin 69,22 Progesteron 10,63. Sperm sonuçları; miktar 3 ml Ph 8 sayı 42 milyon likefiye olma süresi 25 dk hareket lineer progresif 10 % non progresif 15 % non lıneer 25 % non motil 50% morfoloji normal 10% baş anolomisi 34% kuyruk anolomisi 23 % boyun anolomisi 16 % mikst 17% 1 saat sonraki canlılık 30 % mikroskobik incelemede her sahada 25-30 lökosit hücresi görüldü).
-
Ca 125 Testinin Yüksek Çıkması Neyi İfade Eder Açıklayabilir misiniz?
Eşim ve ben bir aylık evliyiz. Yapılan kontrollerde eşim de 4 cm' lik çikolata kisti varmış. Ca-125 testi yaptırdık, 89 çıkıyor. Dopler testini istediler. 25 gündür doğum kontrol hapı kullanıyor. Eşim ve ben çok endişeliyiz. Bundan sonra neler yapabiliriz? Ameliyat gerekiyor mu? Ca-125 testinin bu kadar çıkması neyi belirtiyor? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
-
Sivilce ve Lekelerden Nasıl Kurtulabilirim?
Merhaba, ben 21 yaşındayım. Yüzümde sivilceler çıkıyor, ben de dayanamayıp sıkıyorum ve leke oluyor. Sivilceler de geçmiyor. Ne yapmalıyım? İlk defa bir ürün kullandım, onun da etkisi olmadı, şu an sadece sabun kullanıyorum. Sivilcelerden ve lekelerden nasıl kurtulabilirim?
-
Sivilce Lekeleri Lazerle Tedavi Edilebilir mi?
Merhaba, yüzümde sivilcelerden kalma cilt lekeleri ve ayrıca çiller bulunmakta. Bunlar için lazer tedavisi olmayı düşünüyorum ama herhangi bir zararı olur mu bilemiyorum. Tedaviden sonra tekrar leke oluşur mu? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca cilt soyma işlemi de farklı bir tedavi türüymüş sanırım, bu konuda da bilgilendirilmek isterim.
-
Çift Görme, MS Belirtisi Olabilir mi?
Merhaba, ben 27 yaşındayım, bu yaz temmuz başında sol gözümde çift görmeden şikayetim vardı. MR çektiler ve MS’ten şüphelendikleri için bir takım tahliller yaparak 5 gün hastanede kortizon tedavisi yaptılar. Tahlillerim normal değerlerde çıktı ve omurilik sıvısı da normal değerlerdeydi. Ayrıca 5 günlük kortizon tedavisi sonunda gözümdeki çift görme tamamen kayboldu. Benim zaten daha önce hiç böyle bir şikayetim olmamıştı. Aslına bakarsanız o tedaviyi görmeden önce de ilk olduğu güne oranla giderek azalmaya baslamıştı. Benim size sormak istediğim, ben tekrar kontrole gitmeyi düşünüyorum aslında, şu an hiç bir şikayetim yok ama bu MS ile ilgili şüphelerimi başka bir doktorla da görüşerek kafamda netleştirmek istiyorum. Sizce kontrole gitmek için biraz daha beklemeli miyim? Tedaviden sonra ben tekrar bir MR çekilmedim, tekrar bir MR çekilmem gerekir mi? Yoksa şu an elimde bulunan bu tahlillerle kontrole gidersem yeterli olur mu?
-
Eşimle Çocuk Yapmaya Karar Verdik, Bunun Öncesinde Yapmamız Gereken Herhangi Bir Şey Var mı?
Merhaba, 27 yaşında bir bayanım. Eşimle çocuk yapmaya karar verdik. Ancak bundan önce benim yapmam gereken bir şey var mı? Herhangi bir muayeneden geçmem gerekiyor mu veya herhangi bir test yaptırmam gerekiyor mu? Ne gibi işlemler yaptırmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
-
Çok Fazla Sancılanıyorum. Ne Yapabilirim?
Merhaba, benim sağ tarafımda çok ağrım oluyor. Sonradan sol tarafıma da yayılıyor. Yürüyemiyorum, parmak ucumda durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Bir kaç kez kontrole gittim, apandist başlangıcı dediler, ilaç kullandım, ağrılarım hiç kesilmedi. Yine doktora kontrole gittim, sadece vitamin ve ağrı kesici verdi. Bu ilaçlardan sonra da adetimde çok fazla ağrı çekmeye başladım ve adetim de çok fazla. Neden sancılanıyorum? Sizce apandist başlangıcı mı var?
-
Boşalma Öncesi Gelen Zevk Sıvısı Adetliyken Hamile Bırakabilir mi?
Merhaba, size iki tane sorum olacak. Birincisi hiçbir ilişkiye girmeden (anal veya normal) sadece ele temas eden bir zevk sıvısı (sperm değil. Boşalmadan önce gelen sıvı) adetli birisini hamile bırakabilir mi? İkincisi, zevk sıvısındaki spermlerde normal boşalırken ki sperm kadar akıcı ve yoğun mudur? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Kan Tahlilimdeki Değerler Çok mu Düşük?
Sevgili doktorum yaptırdığım kan tahlilinde Wbc 9.3 Hgb 11.3 Ferritinim ise 3.82 çıktı. Doktor iğne tedavisi uygun gördü. Size sorum değerler çok mu düşük? Teşekkürler.
-
Spiral Takıldıktan Sonra Hamile Kaldım, Çıkarttırsam Bebeğe Bir Zararı Olur mu?
Ben spiral takıldıktan sonra hamile kaldım. Spiralin çocuğa zararı dokunur mu? Çıkarırsam çocuk düşer mi?
-
Çocuk İstiyorum ve Yumurtalarım İçin İğne Tedavisi Uygulanıyor, Ne Yapmalıyım?
Benim 8 yaşında kızım var. 3 senedir çocuk istiyorum olmuyor. Bütün testlerimi yaptırdım, hsg filmi çektirdim. Sol tarafta batın içerisine opak madde pasajı izlenmiş. Ondan sonra yumurtalıklarım zayıfmış iğne yaptırdım. Adları puregon 300 gonal f 300lük kullandım. Yumurtalıklarım boyu 13 kadar çıktı. Çocuğum olur mu? Doktorum iğnelere devam dedi. Bütçem kısıtlı başka türlü hamile kalamaz mıyım? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
-
İlaç Değişikliği Yapmamın Sakıncası Olur mu?
Merhaba, Yasmin yerine Desolett kullanmamın bir sakıncası olur mu?
-
1 Aylık Hamileyim, Saçlarımı Boyatmam Bebeğe Zarar Verir mi?
1 aylık hamileyim, saçlarımı boyatmak istiyorum. Bebeğe zararı olur mu?
-
Dilimde Çıkan Yaraların Sebebi Ne Olabilir?
Uzun süredir dilimde beyazımsı renklerde yaralar çıkıyor. Ama son zamanlarda içi kan toplamaya ve kendiliğinden patlamaya başladı. Ayrıca çıkan yaralar acı vermiyor, sadece dilimde uyuşukluk oluyor. Ne yapmalıyım?
-
Sivilce Lekelerinden Nasıl Kurtulabilirim?
Yüzümdeki sivilce izlerini nasıl yok edebilirim? İsotrexin kullandım ama doktor sadece yüzeyde olanlardan kurtulabileceğimi söyledi. Ne yapmam gerekir?
-
Epilepsi Hastasıyım, Bu Bayılmalarım Ne Zaman Geçecek?
Merhaba ben epilepsi hastasıyım. Bayılmalarım ve aşırı baş dönmesi oluyor. Doktor gittim ilaç verip gönderiyorlar sürekli. Bu bayılmalar ne zaman geçer? Birde bir ayda 3 defa bisikletle kaza yaptım ve ellerimde titreme oluyor. Aslında bir konuya da değinmek istiyorum benim beyinde araknoid kist vardı kisti aldırdım ve sonra tekrardan bayılmalarım başladı. Çekilen tomografi filminde alınan kistler tekrardan birikmiş acaba bu bayılmalarım kistten mi kaynaklanıyor? Bir daha ameliyat olmam gerekiyor mu? Bu konuda bana yardımcı olmanızı bekliyorum. Ben bu kisti aldırmak istiyorum bir sakıncası olur mu?
-
İlaç Kullanırken Hamile Kalmamın Bebeğe Bir Zararı Olur mu?
Merhaba, ben 6 yıldır psikolojik tedavi görüyorum ve Paxil kullanıyorum. 1 aylık evliyim, eşim çocuk istiyor. İlaç kullanarak hamile kalmamın bebeğe bir zararı olur mu?
-
Kuzenimin Kafatası Çatladı. Ameliyat mı Gerekli?
Merhaba, benim 4 yaşında kuzenim kafasının üstüne düştü, bayağı yüksek bir yerden. Kafasında bir şişlik oluştu ve kafatası çatlaması olduğunu söylediler ve ameliyat olacak. Bunun riskleri nelerdir ve kötü sonuç alma gibi bir durum olur mu? Şimdiden teşekkürler.
-
Oğlum 2,5 Yalında ve Doğduğundan Beri Parmak Emiyor. Ne Yapmalıyız?
Merhaba, oğlum 2,5 yaşında. Doğduğundan beri sürekli sol başparmağını emiyor. Parmağında incelme oldu ve ağız yapısı değişti, dişleri öne çıktı. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Üniversite hastanelerinde hafta sonları muayene oluyor mu?
-
Hamilelikte Oruç Tutmak Bebeğe Zarar Verir mi?
Adet günüm geçti, hamile kaldığımı düşünüyorum. Oruç tutuyorum. Bebeğe bir zararı olur mu, ne tavsiye edersiniz?
-
Tüp Bebek Yönteminde Cinsiyet Belirlenebiliyor mu?
İyi günler benim iki tane kızım var 3. Bebeği düşünüyoruz. Sezaryenle olduğu için son şansım. Erkek bebek istiyoruz, bunun için aşılama veya tüp bebek yaptırma şansımız var mı? Cinsiyet belirlene biliyor mu? Saygılar.
-
Annemdeki Tümör İllaki Patolojik Bir Durum mudur?
Merhaba hocam ben tıp fakültesi öğrencisiyim. Annemin ca 125 tm markeri 53 çıktı. Bu araştırmam da şu anda endişelendim biraz. İllaki patolojik bir durum mu vardır? Bazen yüksek olabilir minormal olarak. Bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Bel Fıtığı Geçirenlerin Ağır Kaldırması Sorun Olur mu?
Bel fıtığı hastası veya ameliyat olanlar ağır kaldırırsa sorun olur mu? Teşekkürler.
-
Polikistik Over Hastasıyım, Ramazan Ayında İlacımı Sahurda Almamın Bir Sakıncası Olur mu?
Polikistik over hastası olduğum için gynelle draje 21 hapını kullanıyorum. Hapların düzenli saatlerde alınması gerektiği için sabah 10 gibi ilacımı alıyorum. Fakat ramazan ayı içersinde ne yapmalıyım? Sahurda ilacımı alsam olur mu? Yoksa oruç tutmam sakıncalı mı?