-
Ultrason Sonucumu Değerlendirebilir misiniz?
Merhabalar, 22 yaşındayım ve 9 aylık evliyim. 4 aydır korunmuyorum. Sık idrara çıkmaktan ve pelvik ağrıdan dolayı ultrason çektirdim ve rapor şu şekildeydi. Uterus kontur ve kuturları normal. Endometrium 10 mm kalınlıktadır. Ekojen yapıda olup sekretuar evre ile uyumlu bilateral overlerin kontur ve kuturları iç yapıları normaldir. Daha sonra evde idrar testi yaptım, negatif çıktı. Daha sonra tekrar tahlil yaptırdım. Test sonuçları; TSH 1,31, serbest T3 3,37, serbest T4 0,73, FSH 2,28, Estrodiol 166, LH 4,49, total testesteron 0,49, progesteron 14,57, Beta HCG 1,95, prolaktin 12,40 çıktı. Bunu doktora göstermeye vaktim olmadı. Sizce sonuçlar nasıl? Ne yapmalıyım?
-
Beyin Kanaması Geçiren Hastaya Anestezi İle Anjiyo Yapılır mı?
İyi günler, beyin kanaması geçiren hastaya anestezi ile anjiyo yapılır mı?
-
Su İle Ağzımı Çalkalayınca, Diş Etlerim Kanıyor. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, su ile ağzımı çalkalayınca diş etlerim hemen kanıyor. Sıcak ve soğuk su farketmiyor. Ne yapmalıyım?
-
1 Hafta Önce Kürtaj Oldum. Yeniden Hamile Kalabilir miyim?
Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce kürtaj olmak zorunda kaldım. Anne olmayı çok istiyordum ve tekrar hamile kalmak istiyorum. Adet gördükten hemen sonra hamile kalma olasılığım nedir acaba?
-
Doktora Gitmeden İlaç Kullanmamın Sakıncası Var mı?
Merhaba, sorunumun psikiyatrik olduğunu düşünüyorum. Doktor karşıtı bir insan olduğum için çözümü bu şekilde bulmak istedim. Bir arkadaşım panik atak teşhisi ile Cipram isimli ilaçla tedavi görüp tamamen iyileştiğini söyledi. Bu ilacı doktor kontrolünde kullanmamı söylese de, doktora gidip dert anlatmak beni daha da fazla sıkacaktı. Bu ilacı doktor kontrolü olmadan kullanırsam bir zararı olur mu? Rahatsızlıklarım ne diye soracak olursanız, her türlü olumsuzluk mevcut. Buna intihar etmeyi düşünmek te dahil. Lütfen bu ilaç ile ilgili bilgi verin.
-
Boynumda ve Ensemde Yanma Var, Burun Akıntımda da Kan Oluyor. Bunun Sebebi Nedir?
Evet hocam, benim çektirdiğim sinüs grafisiydi. Bir sorum daha olacak; Bir süredir boynumda ve ensemde sürekli gripliymişim gibi yanma hissediyorum. Bazen de burun akıntıma çok küçük boyutlarda kan yapışıyor. Bunun sebebi nedir? Cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
Rahimdeki Kokunun Sebebi Ne Olabilir?
Merhabalar, ilişkiye girerken rahimden şiddetli kötü koku geliyor. Sebebi nedir? Ne yapılmalı?
-
Trigliserid Neden Yükselir? Başlıca Nedenleri Nedir? İlaçtan Başka Tedavisi Var mıdır?
Merhaba, ben 37 yaşındayım. Trigliserid oranım sürekli yüksek çıkıyor. Doktora gittim ve ilaç kullanmaya başladım. İlacı bırakınca çıkıyor, kullanırken düşük, normal seviyesinde seyrediyor. Diğer kolesterol düzeylerim normal. Trigliserid neden yükselir, başlıca nedenleri nedir? İlaçtan başka tedavi yöntemi var mıdır?
-
Gebelikte Nemlendirici Krem Kullanmak, Bebeğe Zarar Verir mi?
Merhaba hocam, 21 haftalık hamileyim, cildimde çatlak oluşmaması için bebek yağı kullandım. Fakat bebek yağı cildimi çok kuruttu. Kuru cildimin acıması nedeniyle dermatoloğa gittim, bana Excipial Lipo verdi, 1 adet solüsyonu bitirdim. Eskisi ile kıyaslanamayacak düzeyde olsa da şu an yine kuruluk ve gerginlik var, artık ilaç kullanmak istemiyorum ve cildimin daha çok kurumasından korktuğum için yağ da sürmüyorum. Nemlendirici krem sürsem bebek için zararlı olurmu? Hamilelikte sakıncası olmayan, önereceğiniz bir nemlendirici var mı? Teşekkürler.
-
Vitamin İlaçları Kilo Aldırır mı?
İyi günler, ben 20 yaşında, 93 kilo ve 1,75 boydayım. Acaba kilom bana fazla mı? Fazlaysa ne yapmalıyım? Bir de vitamin ilaçları ve psikiyatri ile ilgili ilaçlar kilo aldırır m?
-
Parmağımdaki Uyuşmaların Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba hocam, ben 38 yaşındayım. Sol elimde serçe parmağım ve yanındaki parmağımda uyuşma oluyor, geceleri çok rahatsız oluyorum. Aynı kolumun omuzunda da bir ağrı var. İkisi aynı rahatsızlık olabilir mi, bunun tedavisi nedir? Bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılar.
-
Seks Hormon Bağdaştırıcı Globulin Tahlilinin Yapılma Amacı Nedir?
Merhabalar, benim merak ettiğim bir soru var, buna cevap verirseniz sevinirim. Nişanlım bazı tahliller yaptırmış olup, o tahlil sonuçlarının içerisinde "seks hormon bağdaştırıcı globulin" adında bir tahlil istenilmiş. Bu tahlil tüm kadınlar için geçerli midir? Bu tahlilin yapılma amacı nedir? Teşekkür ederim.
-
Baş Dönmesinin Sebebi Psikolojik mi Nörolojik mi?
Merhaba, benim hastalığım saniyelik bir baygınlık. 4 ay önce doktora gittim, bütün tetkikler yapıldı ve iyi çıktı. Doktor rahatsızlığımın panik bozukluk olduğunu söyledi. İlgi kaybı, yürürken bayılma hissi, başımın içinden bir şeyler akıyormuş gibi hissediyorum fakat çok kısa sürüyor. Gece de uykuya dalıncaya kadar sürüyor, uyuyunca sorunum gidiyor. Günde 50 kez tekrarlıyor fakat antidepresan içince gidiyor. Sizce nörolojik bir sorunum mu var? Sizce nörolojiye mi psikiyatriye mi başvurmalıyım? İlacımı ne kadar süre ile kullanmalıyım?
-
Penisimden Meni Yerine Su Gibi Bir Sıvı Geliyor. Kısır Olma Riski Var mı?
Merhaba, 23 yaşındayım. Boşaldığım zaman penisimden meni gelmiyor, sıvı su gibi bir şey geliyor. Acaba bunun nedeni nedir? Kısır olma ihtimalim var mı?
-
El Parmak Uçlarımdaki Uyuşmanın Sebebi Romatizma Olabilir mi?
El parmak uçlarına yakın eklemlerim bilhassa akşamları ve uykudan kalkınca oynattığım zaman ağrıyor. 51 yaşındayım, bu romatizma ile ilgili midir? Nereye başvurmam gerekir?
-
Bel ve Bacak Ağrılarım İçin Ne Yapmalıyım?
Merhaba Sayın Doktor, Benim belim ile ilgili büyük bir sorunum var. 2007 yılında çektirdiğim MR sonucunda muayene olduğum doktor, bana Zeloxim, Gamaflex, Cabral ve Sirdalud MR ilaçlarını vermişti ve bazı fizik tedavi hareketlerini düzenli olarak yapmamı istemişti. İlaçları kullanmıştım ve hareketleri zorlansam da yapmıştım. Fakat şu anda ne o ilaçların faydası oluyor ne de söylediği hareketleri yapabiliyorum, belim neredeyse artık kitlendi diyebileceğim bir duruma düştü. Ağrılardan artık ayakta duramıyorum hareketlerim iyice kısıtlandı. Şu anki belirtiler; çok şiddetli bel ağrısı, kasıklarımda şişme ve ağrı, kasıklarımın hemen üzerinde, bel, sırt kısmı (böbreklerin bulunduğu yer civarında diyeyim) şişlikler artmaya başladı. Bacaklarımdaki ağrılar artık iyice arttı, hem uyuşuyor hem devamlı ağrıyor. Sırtımdaki ağrı şiddeti iyice arttı ve kasılmadan dolayı göğüs daralması ve nefes almada zorluk çekiyorum. Size 2007 yılında çektirdiğim MR raporunu yazdım, bu size teknik olarak o zamanda ne durumda olduğumu belirtir sanırım. O zaman yukarıdaki saydığım rahatsızlıklar %25 civarındaydı diyebilirim. Şu an bana ne önerebilirsiniz? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Ön Tanı: LDH Tetkik Sekanslar: T1 Sagittal ve aksial, Turbo spin echo T2 sagittal, aksial Tetkik bölgesinde izlenen vertebra korpus yükseklikleri ve kemik yapıların iç sinyal homojenizasyonu normaldir. L2 ve L3 vertbebra korpusu her iki end-plate'nde ve L4 vertebra korpusu inferior end-plate'nde schmorl nodül basılarına ait end-plate düzensizlikleri dikkati çekmiştir. Vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler dikkati çekmektedir. L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinde dejenerasyona sekonder sinyal kayıpları mevcuttur. L4-5 intervertebral diskinde geniş tabanlı posterior protrüzyon izlenmektedir. Buna bağlı olarak anterior epidural mesafe ebliteredir. Tekal saka anteriordan bası bulgusu izlenmektedir. Nöral foramenler inferiordan daralmıştır. Bu seviyede her iki faset eklem içi sıvısında artış dikkati çekmiştir. Faset eklem hipertrofisi nedeniyle nöral foramenler başlangıc kesiminde daralmıştır. Ana sinir köklerine belirgin bası bulgusu izlenmemiştir. L5-S1 intervertebral diskinde santral posterior protrüzyon izlenmektedir. Buna bağlı olarak anterior epidural mesafe obliteredir. Tekal saka anteriordan temas izlenmektedir. Nöral foramenler faset eklem hipertrofilerinin de katkısıyla başlangıç kesimlerinde daralmış görünümdedir. Ancak ana sinir köklerine belirgin bası bulgusu izlenmemiştir. Yine bu seviyede sol faset eklem içi sıvısında artış dikkati çekmiştir. Spinal kanal kalibrasyonu yukarıda belirtilen patolojiye sekonder lokal darlıklar göstermektedir.
-
Cinsel İlişki Sırasında Rahatlayamıyorum. Ne Yapmalıyım?
Selamlar, erkek arkadaşımla ilişkiye giriyorum ve ben rahatlayamıyorum. Sorun nedir acaba? Teşekkürler.
-
Büyük Abdestimde Kan Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, büyük abdestimden kan gelmeye başladı. Daha önce doktora başvurdum ve teşhiste kabızlık denildi. İlaç kullandım ve geçti. Ancak şimdi tekrar başladı. Bunun sebebi nedir?
-
4 Aydır Bel ve Ayak Ağrısı Çekiyorum. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, ben 42 yaşındayım ve 75 kg. ağırlığındayım. 4 aydır bel ve sağ ayağımda ciddi ağrılarım var. Size Lomber MRG incelemesinin sonucunu yazıyorum, yorumlarsanız çok memnun olurum; L4-5 İntervertebral Disk Posterior Konveksitesi Artmıştır. L4-5 düzeyinde Disk Korpus Posterior Konturunu Sağ Paramedianda Geniş Tabanlı Olarak Aşmış, Spinal Kanalı Ventralden Daraltıp, Dural Kesede Bası Oluşturmuş, Görünüm Diffuz Annulus Bulging ile Uyumludur. L4-5 Sağ Paramedian Geniş Tabanlı HNP.
-
Annemin Ağrıları Geçmiyor. Bu Konuda Ne Yapmalıyız?
Merhabalar, annem 51 yaşında ve ağrıları geçmiyor. MR çekildi ve Beyin Cerrahi ile ilgili değil dendi. Bu konuda ne yapmalıyız? Sonucu size yazıyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
Servikal Aks Düzleşmiştir. Kemiksel Yapıların Medüler Sinyal Yoğunluğu Tabiidir. C3-4-C5 Vertebra Korpus Anterior Köşelerinde Dejeneratif Osteofit Formasyonlarıizlenmektedir. C3 Vertabra Korpusunda T1 ve T2 Ağırlıklı Sekanstahiperintens Hemangiom İle Uyumlu Görünüm İzlenmektedir. C4-5 Seviyesinde Diffüz Anüler Bulging İzlenmektedir. Tekal Kese Minimal Bası Yapmaktadır. C5-6 Seviyesinde Posterior Santral Gebiş Tabanlı Diskal Protrüzyon İzlenmektedir. Tekal Keseye Anteriordan Bası Yapmaktadır. C6-7 Seviyesinde Nonkompresif Diffüz Anüler Bulging İzlenmektedir. Servikal Spinal Kanal Genişliği Fizyolajil Sınırlar İçerisindedir. Servikal Spinal Kord. Konturları Genişliği Ve Sinyal Yoğunluk Paterni Tabiidir. Bel MR Lomber Lordoz Tabiidir. Lomber Vertebra Korpus Yükseklikleri Tabii Korpus Köşelerinde Osteofitik Prolifrasyonlar Ve Komşuluklarında Eşlik Eden Tip 2 Dejenerattf Sinyal Değişiklikleri İzlenmiştir. İntervertebral Disklerde Dejenerasyon İle Uyumlu Olarak Nükleer Kleftler İle Belirgimleşme Ve T2 Ağırlıklı Sekanslarda Sinyal İntensite Kayıpları Dikkati Çekmiştir. L3-L4.L4-L5 Seviyelerinde Diffüz Bulgigng Görünümleri İzlenmiş Olup Dural Kese Basısı Oluşturmaktadır. L5-S1 İntervertebral Diskinde Anterior Epidural Yağlı Mesafeyi Daraltan Diffüz Bulging Görünümü İzlenmiştir. Lomber Spinal Kanal Genişli Fizyolojik Sınırlar İçerisindedir. Bilateral Nöral Foramenler Tabiidir. Konus Medüllaris L1 Düzeyinde Doğal Biçimde Sonlanmaktadır. Kauda Equina Liflerin Dağılımı Tabiidir.
-
Fizik Tedaviden Fayda Görür müyüm?
İyi günler, 49 yaşındayım, yaklaşık 20 yıldır bel rahatsızlığı çekiyorum. 1999 yılında L4-5 düzeyinden ameliyat oldum. Tamamen sorunum bitmedi. Yaklaşık 1 yıldır belimin her iki tarafından başlayan bir ağrı ile birlikte aşağıya bacaklarıma nöbetleşe olan ağrı ve keçeleşmeler oluyor, akşam bir tarafımda ise sabah öbür tarafımda. Manuel muayenelerde ağrı, refleks ve güç kaybı görülmüyor ancak sürekli bir ağrı hali devam ediyor. 23.12.2008 tarihli MR sonucum şu şekilde; L4-5 intervertebral diskinin yüksekliği ile L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinin sinyalleri dejenerasyona sekonder azalmıştır. L4 ve L5-S1 intervertebral disklerinde anterior epidural yağ mesafesini ve bilateral nöral foramenleri daraltan, tekal keseye anteriordan basılayan diffüz anüler taşmalar izlenmiştir. L4 intervertebral diskinin seviyesinde solda laminektomi defekti izlenmiştir. Ayrıca istenilen bel sintigrafisinde L1, L2, L3 ve L4 omurlarımda değerlerinden az bulunarak osteoporosis teşhisi konuldu, kalsiyum ve Fasomax adlı ilaç önerildi, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. İstemediğim halde yeni bir ameliyat mı gözüküyor, yoksa fizik tedavi cevap verir mi? Saygılarımla.
-
Bel Soğukluğunun Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Ne Şekilde Olur?
Merhaba, erkek arkadaşım bel soğukluğu olduğunu söylüyor fakat tam olarak kendisi de bilmiyor. Bu hastalığın belirtileri ve tedavi şekli nedir? Hangi bölüme başvurmak gerekir?
-
Tırnak Derisinin Kalkmasını Nasıl Engellerim?
Merhaba, tırnakların kenarındaki derinin kalkması ile ilgili bilgi istiyorum. nasıl geçirebilirim?
-
İdrara Çıkmada Zorluk Yaşıyorum. Evde Bitkisel Olarak Neler Yapabilirim?
Merhaba. Benim sorunum idrara çok çıkmam ile ilgili. Ayrıca idrarımı yaptıktan sonra yumurtalıklarımda ve çevresi de bir ağrı, sızlanma oluyor. Yaklaşık yarım saat sürüyor ama bu her zaman olmuyor. Ayda bir bazen de haftada 2 - 3 kere oluyor. Doktor iltihap var demişti, başka bir doktorda taş olabilir demişti. Özellikle bitkisel olarak neler yapmalıyım? Evde neler yemeliyim?
-
Yüzüm Çok Solgun. Yüzüme Renk ve Canlılık Gelmesi İçin Ne Yapmalıyım?
Merhaba, benim problemim cildim ile ilgili. Yüzüm çok solgun ve renksiz duruyor. Tabiri yerindeyse kara sarı gibi. Bir çok test yaptırdım. Kan testi, biyokimya testi olumlu çıktı. Kansızlık ve vitamin eksikliği olmadığını söylediler. Çok ta iyi beslenmeme rağmen, cildim niye böyle? İçkim ve sigaram da yok. Ayrıca yüzümde sarkmalar var. Yaşım 30. Doktor botoks yaptırmamı söylemişti. Yüzüme renk ve canlılık gelmesi için ne yapmalıyım, neler yemeliyim, hangi vitaminleri almalıyım?
-
11 Yıllık Evliyiz, Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Yapmalıyız?
Merhaba, 11 yıllık evliyim bir bayanım fakat eşimden dolayı çocuğumuz olmuyor. 2 yaşındayken olması gereken sperm analizi yani inmemiş testis operasyonu 9 yaşındayken olmuş. Şimdi ise aldığımız sonuçlarda; sağda testis görüntülenmemiştir, sol parailiyak inmemiş testis ile uyumlu hipoekoik lezyon yazıyor. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Babam Kalp Kapakçığı Ameliyatı Oldu. Trombosit Değerinin Yüksek Olması Tehlikeli mi?
Selamlar, babam 15 gün önce kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Bu gün yaptırdığı kan tahlilinde Trombosit oranının yüksek olduğu ortaya çıktı. Bunun sebebi nedir? Kullandığı ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir mi? Bu değerin yüksek olması tehlikeli midir?
-
Alzheimer Hastalığı İçin Ne Önerirsiniz?
Alzheimer hastalığı ile ilgili ne yapmalıyız sayın hocam? İlaç tedavisi görüyor ama fayda yok gibi, ne önerirsiniz?
-
Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Beni Endişelendiriyor. Ne Yapmam Gerekir?
İyi günler, 32 yaşında evli ve iki çocuk annesiyim. Bekarken mantar problemi yaşadım. Yeterli muayene olamadığımdan içinde 1 tek kapsül bulunan bir ilaç kullandım. Uzun zamandır olmamıştı. Evlendiğimden bu yana 2 kez oluyor. Aşırı derecede kaşıntı ve idrarla birlikte yanma oluyor. İlk olduğumda doktor Gyno-Lomexın vermişti, çok iyi geldi. Bu kez danışmadan kendim kullandım. Fakat 15 gün olmasına rağmen az da olsa tekrarladığını düşünüyorum. Doğrumu yaptım bilemiyorum. Ayrıca şu an saat gece 01.10 ve bazı sitelerde rahim ağzı kanseri ile ilgili yazılar okudum ve belirtiler konusunda çok endişelendim. Mümkün olursa muayenehanenize gelmek isterim. Daha önce sürekli gittiğim bir jinokoloğum yok.
-
Hamile Kalamayışımın Kürtajla Alakası Olabilir mi?
Merhabalar, yaklaşık 2 yıl önce ilk bebeğimi vakumlu kürtaj yolu ile aldırmak zorunda kaldım. Şimdi 5 aydır uğraşmama rağmen hamile kalamadım. Acaba kürtajla bir ilgisi olabilir mi?
-
İki Yıl Önce Kürtaj Oldum. Hamile Kalamayışımın Kürtajla Alakası Olabilir mi?
Merhabalar, yaklaşık 2 yıl önce ilk bebeğimi vakumlu kürtaj yolu ile aldırmak zorunda kaldım. Şimdi 5 aydır uğraşmama rağmen hamile kalamadım. Acaba kürtajla bir ilgisi olabilir mi?
-
Adet Dönemimde Şiddetli Ağrı Çekiyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Merhaba, adet döneminde 1-2 gün şiddetli ağrı çekiyorum ve kanamayla birlikte birkaç parça geliyor. Bunun nedeni nedir? Acaba önemli bir şey olabilir mi? Bunun için doktora gitmeme gerek var mı? Cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum. Teşekkür ederim.
-
Eğilip Kalkma Zorluğu ve Kusmalar Oluyor. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, benim tam olarak anlamadığım bir sorunum var. Bazen mide ağrısı şeklinde oluyor, bazen bel ağrısı şeklinde, bazen de boşluklarımda ağrı oluyor. Eğilip kalkma zorluğu çekiyorum. Çok nadiren de olsa kusmalar oluyor. Bir iki kere mide ve safra kesesinden doktora gittim ama pek faydalı olmadı. Hangi bölüme gitmeliyim ve problemim nedir?
-
Bağırsak Problemi Çekiyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Merhaba, 23 yaşındayım ve bağırsak problemi çekiyorum. Her gün müsli şeklindeki meyveli yoğurtlardan yediğim halde, 2 günde bir ancak tuvalete çıkabiliyorum. Yemediğim zamanlarda ise 4 günde bir çıkıyorum ve ağrılı hatta bazen de kanamalı bile olabiliyor. Bana tavsiyeniz nedir?
-
Kızımda Aşırı Derecede Karın Ağrısı ve Mide Bulantısı Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, 9 yaşında bir kız çocuğum var. 4 yaşından itibaren alerjik astım tedavisi gördü. 1 senedir astım ile ilgili şikayetlerimiz bitti ve doktorumuzla beraber ilaçları azalttık. Şu an kızımda aşırı derecede karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti var, ama yapılan tahliller hiç bir bulgu vermiyor. Sebebi ne olabilir?
-
Bebeğimin Gözleri Neden Çapaklanma Yapıyor?
2 Aylık çocuğumun gözleri çapaklanma yapıyor. Siliyorum yine yapıyor, acaba sebebi nedir?
-
Sizce Vidalama Yapılması Uygun mudur?
Merhaba, ben yaklaşık 1 yıl önce bel fıtığı teşhisiyle ameliyat oldum. Pansuman için gelen sağlık memurlarının, çabuk ol demesiyle ani bir dönüş yaptım ve çok şiddetli kramp ağrısıyla karşı karşıya kaldım. Sonrasında çekilen MR ile, bir parça olduğu tespit edildi ve 3 gün arayla 2. ameliyatım gerçekleşti. 1 yılı geçmesine rağmen ağrılarım hiç durmadı. Tekrar MR çekildim ve yine fıtık olduğu söylendi ve vidalama yapılması gerektiğini söylediler. Sizce bu ne kadar sağlıklı olur?
-
Dişime Yapılan Cerrahi Müdahale Yarım Kaldı. Ağrım Devam Ediyor. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, 25 yaşındayım ve yirmilik diş sorunu yaşamaktayım. Sol alt çenemdeki dişim yamuk büyüdü ve cerrahi müdahale ile alınabileceği söylendi. Müdahale sırasında geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle işlem yarıda bırakılmak zorunda kaldı. Şu anda ağrım oluyor ve apse yapıyor. Acil olabilecek bir müdahaleye karşı antibiyotik kullanıyorum. Ne yapabilirim?
-
Koltuk Altımdaki Ağrı Göğsümden Kaynaklanıyor Olabilir mi?
Merhaba, ben 22 yaşındayım. Koltuk altımda ağrı şikayeti ile genel cerrahi doktoruna muayene oldum. Göğüsten dolayı ağrıyabilir diye ultrason ve kan tahlili istedi. Kan tahlil sonuçlarım normal çıktı. Ultrasonda ne çıkabilir?
-
Havaya Bakınca Başım Dönüyor. Sebebi Nedir?
Merhaba, ben 11 yaşındayım ve havaya bakınca felaket bir şekilde başım dönüyor. Sebebi nedir?
-
Göz Kenarlarımda Çizgiler Oluşmaya Başladı. Bunlar Geçici mi Yoksa Kalıcı mıdır?
Öncelikle hocam bu siteye ve sizlere teşekkür ederim. Hocam ben 20 yaşındayım, operatörüm. İşim gereği gece ve gündüz çalışmam gerekiyor. 24 saate 3 saat uyuduğum oluyor. 1 hafta içerisinde göz kenarlarımda çizgiler oluşmaya başladı. Kalıcı mıdır, geçici midir? Tedavisi nedir? Teşekkürler.
-
Gül Hastalığı Nedir?
Gül hastalığı nedir?
-
Kızımda Burun Tıkanıklığı, Öksürük ve Enfeksiyon Problemleri Var. Ne Yapmalıyız?
Merhaba, 5 yaşımdaki kızımda, ortamın sıcaklığının artması ile burun tıkanıklığı oluşmakta. Devamlı öksürük ve tekrarlayan enfeksiyonlar da sık sık doktora gitmemize sebep oluyor. Ne yapmamızı önerirsiniz?
-
2 Aylık Kızım İshal. Ağrılı ve Ağlayarak Kaka Yapıyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, 2 aylık kız bebeğim var. Doğduğu günden beri ishal ve yeşil renkli kakası oluyor. Ağrılı ve ağlayarak kaka ve gaz yapıyor. Gaita mikroskopik inceleme sonucunda mukuslu, sulu, her sahada 8-10 lökosit, 1-2 eritrosit görüldü. Doktoru şurup verdi, ancak geçmedi. 2. kez tahlilinde, rota virüsü olup olmadığına da bakıldı ve çıkmadı. Ama mikrop devam ediyordu. İshal ilacı ile ağrı kesici hap verildi. Tekrar tahlil yapıldı, sonucu temiz çıktı. Ama hala arada birde olsa, ağrılı kaka ve gaz yapıyor. Bu normal mi?
-
Bel ve Bacak Ağrılarım Arttı. Ne Yapabilirim?
İyi akşamlar, benim sorunum yaklaşık 2 hafta önce başladı, sabahleyin şiddetli bir ayak ağrısı ile uyandım ama bu ağrı normal bir ağrı değil. Damarlarım çekiyormuş gibi, ayağım ters dönecekmiş gibi bir ağrıydı. Bu ağrı, o gün doğru dürüst hareket etmemi engelledi ve bel ağrısı yaşamama da neden oldu. Pek önemsemedim, bu ağrı etkinliğini yitirdi. 2 hafta sonra, biraz ağır şeyler kaldırdım ve biraz da bel bölgem iş yaparken açıldığı için soğuk yedim ve ağrılarım aşırı derecede arttı. Şimdi ağrılarım sağ bacağımdan baldırımın iç bölgesinden kasıklarıma ve bel omuruma vuruyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Bel Fıtığı Tedavisinde Diskektomi Yönteminin Faydası Var mıdır?
Merhaba, 4 ay önce bel fıtığı olduğumu öğrendim. 2 diskte fıtık varmış. Muayene olduğum doktor bana hiç bir yol göstermeden direkt olarak ameliyat olmamı söyledi. Açıkçası ben ameliyattan korkuyorum. Bir de, yeni çıkan diskektomi yöntemi ile, ameliyat olmadan bele sokulan bir iğneyle fıtığın eritilip alınması diye bir yöntem varmış. Bu yöntem ne kadar faydalıdır?
-
HBs Ag Ne Demektir? AST ve ALT Nedir?
Merhaba, HBs Ag ne demektir? AST ve ALT nedir?
Teşekkürler.
-
Göğsümde Elimle Bastırdığımda Ağrı Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, ben 22 yaşında bayanım. Sol koltuk altım ile göğsüm arasında, elimle bastırdığım zaman ağrı oluyor. Neden olabilir? Bir de göğüsleri elle nasıl muayene etmek lazım? Anormallik olduğu nasıl anlaşılır?
-
Göğsümdeki Kitlenin Kanserleşme Riski Var mı?
İyi günler, sağ göğsümde 3 yıl önce 5 mm çapında fibroadenom ve 3,5 mm çapında lenf nodu saptandı. 6 ayda bir yaptırdığım düzenli kontroller sonucunda, büyüme olduğu, ancak son 6 ayda hiç büyüme göstermediği saptandı. Merak ettiğim, bu kitlelerin kanserleşme riski var mıdır? Bu kitleler cerrahi müdahale gerektirir mi? İlerde ne gibi sorunlar beni bekliyor, yapmam gereken nedir? Teşekkür ederim.
-
İlaç Kullanırken Eşimle İlişkiye Girebilir miyim?
Merhaba, ben çocuk sahibi olmak istiyorum ve bu yüzden doktor bana Klomen ilaç tedavisi verdi. Adetin 5. günü başlayarak bir kerede 2 tanesini birden 5 gün süreyle içmemi söyledi. Klomeni kullanırken eşimle ilişkiye girebilir miyim, ya da korunmamız gerekiyor mu? Çocuk için en iyi zaman nedir? Şimdiden teşekkürler.
-
Arkadaşım 4 Kere Kürtaj Oldu. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, benim arkadaşımın 4 tane kürtajı oldu. Bunların sebebi çocukların 4,5 aylıkken karnında ölmesiydi. Yapılan testler temiz çıkıyor fakat yine aynı şeyler oluyor. Bunun sebebi nedir? Bir çaresi var mıdır?
-
7 Ay Önce Sezaryen İle Doğum Yaptım. Tekrar Hamileyim. Dikişler Sorun Çıkarır mı?
Merhaba, 7 ay önce sezaryen ile doğum yaptım. Korunmamıza rağmen 4 haftalık hamileyim. Bebeğim halen emiyor. Emmeye ne zamana kadar devam edebilir? Aradan çok zaman geçmediği için dikişler sorun çıkarır mı?
-
7 Ay Önce Doğum Yaptım ve Yine Hamileyim. Dikişler Sorun Yaratır mı?
Selamlar, 7 ay önce sezeryan ile doğum yaptım. Korunmamıza rağmen 4 haftalık hamileyim. Bebeğim halen emiyor. Emmeye ne zamana kadar devam edebilir? Aradan çok zaman geçmediği için acaba dikişler sorun çıkartır mı?
-
19 Haftalık Hamileyim. İdrarımda Kan Gördüm. Hamileliğim Tehlikede mi?
Merhaba, 34 yaşındayım ve 19 haftalık hamileyim (ikinci hamileliğim). Bu haftaya kadar çok sağlıklı geldim, fakat 2 gün önce sabah ilk idrarımda kan gördüm ve çok korktum. Jinekoloğum, yaptığı muayene sonucu, bu durumun normal olduğunu, bebeğin gelişiminde problem olmadığını ve geçici bir durum olduğunu söyledi. Fakat gün içerisinde tekrarlayınca, doğum merkezine gittim. Yapılan inceleme sonucu, yine bebekte anormallik olmadığı, kanın tamamen plasenta ile ilgili olduğu yani plasentanin olması gereken yerden daha aşağıda olduğu, sürtünmeden ötürü kan geldiği söylendi. Ama o kadar huzursuzum ki, çok korkuyorum. Hamileliğim tehlikede mi?
-
Aort Kalp Kapakçığı Takıldığı İçin İlaç Kullanıyorum. Bunun Gebeliğe Bir Zararı Olur mu?
Merhaba, 2001 yılında mekanik aort kalp kapakçığı takıldı, 1,5 senelik evliyim ve çocuk sahibi olmak istiyorum. Coumadin kullanıyorum ve gebelikte zararlı olduğunu biliyorum. Bunun yerine Heparin iğnesiyle gebe kalma şansım nedir? İğnenin yan etkileri nelerdir? Gebelikteki riskler nelerdir?
-
Sağ Gözümde Kısmi Bir Bulanıklık Oluştu. Sebebi Ne Olabilir?
Merhabalar, ben 25 yaşındayım. Birkaç gün önce hafif bir göz kararması yaşamanın ardından, sağ gözümde kısmi bir bulanıklık oluştu ve bu bir kaç gündür devam ediyor. Aynı olayı geçen yıl da yaşadım ve aynı şekilde bir gözümde meydana gelen kısmi bulanıklık günlerce devam etti. O zaman göz doktoruna gittim ve doktor bana 0,75 numaralı bir gözlük verdi fakat gözümdeki bulanıklığın nedenini sorduğumda ise, öyle bir bulanıklığın olmadığını, bana öyle geldiğini söyledi. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Belli bir kısımdaki bulanıklığın nedeni nedir?
-
9 Aylık Bebeğimde İshal ve Kusma Var. Nedeni Ne Olabilir?
Merhaba, 9 aylık bir bebeğim var. Bu hafta doktora götürdüm, bebeğimin bağırsak iltihabı olduğunu söyledi. Önce kabızlıkla başladı, daha sonra ishal ve kusma ile hastalığı ilerledi. Şimdi doktor bir kaç tane şurup yazdı, bitirmek üzereyiz. Bebeğim hala yeşil dışkı çıkarıyor. Sizce ne yapılabilir? Çok zayıfladı. Evde tedaviye nasıl devam edebilirim, ne yedirebilirim? Bebeğime herhangi bir tahlil yapılmadı, sadece dışkısı su gibiydi ve günde 7-8 kez kaka yapıyordu. Hastalık süresince pek bir şey yedirmedim, pirinci haşlayıp suyunu içirdim, açık ve az şekerli çay verdim. Doktorumuzun yazdığı ilaçlar sayesinde düzeldi.
-
Sinir Zedelenmesi Nedir?
Merhaba efendim, ben 22 yaşındayım, abim 28 yaşında. 40 gün önce trafik kazası geçirdik. Kaza sonucu abim sol kolunu hissetmiyor yani doktor bey sol omuzdan aşağısı işlemiyor. Doktora gittik ve sinir zedelenmesi olduğunu söyledi. Buna dayanarak başka bir doktora gittik ve bu konuda ameliyat dedi, fakat riskin yüksek olduğunu, ameliyat olsa bile kolun az çalışacağını vurguladı. Abim ameliyat olmaktan korktu. Sinir zedelenmesi nedir, risk var mıdır, abime birşey olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
FMF Hastalığının Böbreklerime Zarar Vermesini Nasıl Engelleyebilirim?
Merhaba, birçok belirti ve kan tahlilleri sonucunda, FMF Akdeniz Ateşi hastası olabilme olasılığımın yüksek olduğu doktorlar tarafından belirtildi ve MEFV Mutasyonu tahlili yaptırmam gerektiği söylendi. Bu tahlili İstanbul'da hangi hastanede SSK ile yaptırabilirim? Bu hastalığın böbreklerime zarar vermesini nasıl engelleyebilirim? Corchium Dispent kullanıyorum. İshal ve karın krampı gibi yan etkileri oluyor. Ne yapabilirim?
-
Adet Kanamasının Kahverengi Olmasının Sebebi Ne Olabilir?
İyi günler, ben 2 yaşında bir kız çocuğu sahibi bayanım. Bu ay 5 gün geç olarak adet gördüm. Fakat ilk defa adetimin rengi kahverengiydi ve içinde toz şeklinde pıhtılaşmalar vardı. 5 gün sürdü ve normal adet miktarından biraz daha azdı. Adetimin 1. günü hep ağrılı geçerdi, ama bu sefer hiç ağrım yoktu. Tedirgin oluyorum. Renginin kırmızı değil de kahverengi olmasının sebebi nedir? Beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler.
-
Polinöropati Tedavisi İçin Ne Yapmalıyız?
Sayın hocam, 17 yaşında oğlum var. 8 yaşından sonra elinde ve ayaklarında polinöropati oluştu. Özellikle el parmaklarının içe doğru kapanması, ameliyat ile giderilebilir mi? Doktorlar plastik cerrahi servisine müracaat etmemi istediler. Ne yapmalıyım?
-
Eşimin Sperm Hareketliliği Az ve Çocuğumuz Olmuyor. Ne Yapmalıyız?
Selam, 3 yıllık evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Doktora gittik, eşimde sperm hareketliliği az denildi ve lökosit görüldü. Yaşadığımız şehirde yaptırdığımız sperm testi yanlış çıktı. Dahası sperm tahlilini yaptırdığımız hastanedeki diğer tetkiklerden, eşime 2. derece varikosel teşhisi konmuş. Doktor ameliyata gerek olmadığını söyleyip, E vitamini ve Trental diye bir ilaç verdi. Eşim 1 kutu bitirdi ve bıraktı tedaviyi. O kadar yoruldum ki. Başka bir doktora gitmesini, sonuçlarını göstermesini çok söyledim ama dinletemedim. Lütfen yardımcı olun. Ne yapmalıyız?
-
Sol Arka Tarafımda ve Karnımda Şiddetli Bir Ağrı Var. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, sol arka tarafıma ve ayrıca karnıma doğru şiddetli bir ağrı var. Karnımda şişlik ve yemek yedikten sonra hazımsızlık oluyor. Doktorlar bu ağrının sebebini bulamadılar. Sizce hastalığımın sebebi nedir?
-
Baş Ağrısı, Uyuşma, Elektriklenme, Baş Dönmesi Şikayetleri İçin Ne Önerirsiniz?
Merhaba hocam, yaklaşık 3 yıldır boyundan başlayıp tüm başıma yayılan ağrılarım başladı. Bu sene bunun yanında, ellerde ve kollarda uyuşma, elektriklenme, baş dönmeleri, bayılma hissi, omuz başlarında ve sırta doğru yayılan şiddetli ağrılar oluşmaya başladı. Çekilen MR sonucunda Arnold Chiari Malfarmasyonu (8 mm) çıktı. Bazı doktorlar acil ameliyat olması gerekir derken, bazıları da beklemeyi öneriyor. Yaşam kalitem bayağı düşmüş durumda ve ağrılarımla baş edemiyorum. Beyincik sarkmasında oluşabilecek olumsuzluklar nelerdir? Ameliyatta risk nedir? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler efendim.
-
Patoloji Sonucunu Yorumlar mısınız?
Merhaba, 20 ekim tarihinde düşük yaptım. İçeride parça kaldığı için kürtaj oldum ve parça patolojiye gönderildi. Sonucu yorumlar mısınız? Ön tanı: Ab. inkompletus/ekstra uterin grosses yapılan seri kesitlerde kanama alanları ile birlikte predesidual değişiklikler gösteren stroma içerisinde kolumnar epitelle döşeli kıvrıntılı bezler içeren endometrial doku örnekleri izlenmektedir. Trofoblastik eleman yoktur. Tanı: Sekresyon fazında endometrium. Teşekkürler.
-
9 Aylık Bebeğimde Bağırsak İltihabı Var. Ne Yapmamız Gerekiyor?
Merhaba, 9 aylık bir bebeğim var. Bu hafta doktora götürdüm, bebeğimin bağırsak iltihabı olduğunu söyledi. Önce kabızlıkla başladı, daha sonra ishal ve kusma ile hastalığı ilerledi. Şimdi doktor bir kaç tane şurup yazdı, bitirmek üzereyiz. Bebeğim hala yeşil dışkı çıkarıyor, çok zayıfladı. Sizce ne yapılabilir? Evde tedaviye nasıl devam edebilirim? Ne yedirmem gerekir?
-
Çocuğumdaki Amipli Dizanterinin 3 - 4 Ayda Bir Tekrarlamasının Sebebi Ne Olabilir?
6 yaşındaki çocuğumun kaka tahlilinde Entomobea histolytica çıktı ve tedavi edildi. Son 1 senedir yaklaşık 3-4 ay ara ile bu amip in sebep olduğu hastalık nedeniyle ishal ve aşırı kusma sorunumuz var. Bu hastalığın 3-4 ay ara ile tekrarlanması nedeni ne olabilir? Ne yapmalıyız? Teşekkürler.
-
3 Defa Düşük Yaptım ve Yumurta Kalitem Düşük. Bebek Sahibi Olabilir miyim?
İyi günler, benim sorunum, 3 defa Missed Abortus nedeni ile kürtaj, 1 defa da kimyasal gebelik geçirdim. Çok araştırma yapıldı ve en sonunda heterozigot olduğum ortaya çıktı. Gebe kalınca, hergün iğne olmam gerekiyormuş. Son gebeliğimde onu da adetim geçer geçmez 15 gün kadar kullanmıştım ama yine olmadı. Şimdi adetimdeki azalma nedeni ile doktora gittim. Adetimin 2. günü benden bir kaç test istedi. Sonucunda da yumurta kalitesinin düştüğünü söyledi. Sonraki ay testi tekrarlayıp görüşelim dedi. Ben düzenli adet oluyorum, ama sonucum çok yüksek çıktı, çok moralim bozuk. Ben bebek sahibi olamayacak mıyım? Bunun bir tedavisi var mıdır?
-
Adet Öncesi Karnımda Kramp Şeklinde Ağrılar Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, son 1 yıldır, adet olmadan birkaç gün önce karnımda kramp şeklinde ağrılar oluyor, dik bir şekilde yürüyemiyorum. Bu durum bazı aylar olmuyor. Kist olmasından şüpheleniyorum, ama adet dönemlerinde düzensizlik yok, özellikle de gecikme hiç olmuyor. Bu konuda bana öneriniz nedir?
-
Kasıklarımdaki Ağrı İçin Doktora Gitmeli miyim?
İyi günler size sormuş olduğum soruyu cevaplandırdığınız için teşekkür ederim. Varikosel denen bir rahatsızlık olabileceğini belirtmişsiniz şunu belirtmek istiyorum kız arkadaşımla ilk buluşmalarda kasığımda olan bu şişme ağrı sonradan alışıyor olabilir ki daha sonraki buluşmalarımızda böyle bir sorun görmemekteyim bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ve yinede doktora kesin gitmeli miyim yoksa bu sorun kendiliğinden kaybolabilir mi?
-
Çenem Açıldığında Ağrı Hissediyorum. Problemim Nedir?
İyi günler, sormak istediğim bir soru vardı. Bir şeyler yemek istediğim zaman çenem ağrıyor ve çenemi tam açtığımda da aynı şekilde ağrı hissediyorum. Sanki çenemin sağ tarafı yerinden çıkmış gibi hissediyorum. Acaba benim problemim nedir?
-
Bacağımda Ağrı ve Uyuşmalar Oluyor. Sorunum Ne Olabilir?
Merhaba, masa başında çalışıyorum. 1998 yılında bel tutulması şikayeti ile doktora başvurduğumda, röntgen ve kontroller sonucunda bir rahatsızlığınız yok denilmişti. Son 1 yıldır, sağ bacağımdaki ufak ağrıları, bacağımı masa altına koyduğum bir kutunun üzerine uzatarak gidermeye çalışıyordum. 1 haftadır sağ dizimin arka kısmında bir kasılma ve zaman zaman sağ bacağımda uyuşma meydana geliyor. Dizimin arkasında yumurta büyüklüğünde bir morluk olduğunu fark ettim. Sorunum ne olabilir ve hangi branş doktoruna gitmeliyim?
-
Over Kisti Ameliyatı Sonrası Kullandığım İlaç Adet Olmamı Engelledi. Ne Yapabilirim?
Merhabalar, ben 1 sene önce over kistten ameliyat oldum. Üç ay sonra kontrole gittiğimde Lucrin Depot ile 6 aylık bir tedavi verdiler. 43 yaşındayım, iğnenin ilk vurulduğu ay Mart 2008 ve hala menopozlu gibiyim. Bu ilacın etkisi ne zaman geçer? Bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.
-
Kilolarımla Başım Dertte. Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?
Merhaba, ben 85 kg ile hamile kaldım. Hamileliğimin ilk aylarında 15 kg vererek 70 kg oldum. Çok zor bir hamilelik geçirdiğim için iki kez hastaneye yatırılarak serum ve ilaç tedavisi gördüm. 90 kilo ile doğuma girdim, doğumdan 3 gün sonra 80 kg oldum. Şu an kilom 90. Bebek emziriyorum ama kilolarımla başım dertte. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arada boyum 170 cm. Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Kilolarım yüzünden toplumdan sürekli rencide edici laflar duyuyorum. Eşim ve ailem de zayıflamam gerektiğini ima edip duruyorlar. Teşekkürler.
-
Eşim Ameliyat mı Olmalı, Tüp Bebek mi Denemeliyiz?
Merhaba, 6 yıllık evliyiz. 2 yıldır korunmadık ancak bebeğimiz olmadı. Eşimde az varikosel çıktı. Sperm sayısı 5 milyon. Ürolog bizi pek aydınlatmadı. Kararı siz verin, ya ameliyat ol, belki varikoselden dolayı düzelme olur, ya da ameliyat olma, bu tek sperm ile tüp bebek yapın dedi. Zaten moral olarak çökük durumdayız, doğru düşünemiyoruz. Tıbben hangisi daha doğru bir davranış olur? Ameliyatı beklemeden direk tüp bebek mi deneyelim? Teşekkürler.
-
Vajinadaki Yanmalar İltihaptan Kaynaklanıyor Olabilir mi?
Merhaba, 22 yaşında bir bayanım. Temmuz ayında vajinamda oluşan sancı, yanma, kaşıntı ve kokulu akıntı nedeni ile jinekoloğa muayene oldum. Tetkikler sonucunda vajinamın içinde ufak bir yara olduğunu söyledi (çocukluğumdan gelen idrar yolu iltihabım da var). İlaç tedavisi uyguladık, yanmalar çok çok aza indi, koku gitti. Smear testi de yapıldı, bir sorun çıkmadı. Şubatta tekrar smear testi yapılacak. Şu an arada yine yanmalarım oluyor. Doktorum bunun iltihaptan kaynaklandığını, önemli birşey olmadığını söyledi. Sizce de bu yanmalar iltihaptan kaynaklanıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
-
Kendiliğinden Gebe Kalabilir miyim?
Aşağıdaki sonuçlara göre kendiliğinden gebe kalabilir miyim? Yumurtlama ile ilgili bir sorun var mı? TSH 2,43 0,35-5,50 UıU/mL, Serbest T3 3,28 2,3-4,2 pg/ML, Serbest T4 1,09 0,89-1,76 ng/dl, FSH 3,42, Folliküler faz 2,5-10,2 mıU/mL, Midsklus 3,4-33, mıU/mL Luteal faz 1,5-9,1 mıU/mL, Hamile 0,3 mıU/mL, Postmen 23,0-116,3 mıU/mL LH 20,16 Folliküler faz 1,9-12,5 mıU/mL midsiklus 8,7-76,3 mıU/mL Lüteal faz 0,5-16,9 mıU/mL Hamile 0,1-1,5 mıU/mL Postmen 15,9-54 mıU/mL contrace0,7-5,6 mıU/mL Progesteron 1,18 Folliküler faz 0,15-1,40 ng/mL Lüteal faz 3,34-25,56 ng/mL Midluteal faz 4,44-28,03 ng/mL Postmen 0,-0,73 ng/mL Total testosteron 73,13 14-76 ng/mL Estradiol 57,31 Folliküler faz 18,9-246,7 pg/ML midsiklus 35,5-570,8 Pg/mL Lüteal faz 22,4-256 Pg/mL Postmen 0,-44,5 Pg/mL. Teşekkürler.
-
Doğum Kontrol Yöntemlerinden Hangisini Tercih Etmeliyim?
Merhaba, ben 22 yaşındayım ve 2 ay sonra evleneceğim. Doğum kontrol yöntemlerinden birini seçip kullanmak istiyorum. İnternetten aldığım bilgilere göre hepsinin yan etkileri ve riskleri var. Spiral taktırmamı önerir misiniz? İğne ile korunma yöntemi kısırlık yapıyor mu? İkisinden birini tercih etmeyi düşünüyorum ama kararsızım. Beni aydınlatırsanız ve sizin önereceğiniz bir yöntem varsa söylerseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar.
-
Kıl Dönmesi Erken Ameliyat Edilirse Ne Gibi Bir Fayda Sağlar?
Kıl dönmesinde erken fark edilirse, ameliyatın daha hafif olma ihtimali var mıdır? Varsa bunun oranı nedir?
-
Diş ile İlgili Tedavileri SSK Karşılıyor mu?
İyi günler, SSK mensubuyum. Hastanenizin SSK ile anlaşması var mıdır? Yapılan tedavilerin parasal anlamda ne kadarını SSK karşılıyor? Diş ile ilgili hangi tedaviyi SSK karşılamıyor? İmplant ücretlerini SSK karşılıyor mu?
-
Kol ve Bacaklarda Güçsüzlük Ne İfadesidir?
Kol ve bacaklarda ani gelişen şuur bozukluğu, kol ve bacaklarda güçsüzlük şikayeti ile baş vurduğu hastanede yapılan tetkikler sonucu; tıkayıcı beyin damar hastalığı tanısı konmuş. Fiziki muayene sonucunda ise; şuur göz hareketlerinde bozulma, bilateral fasiyel parazifarenks refleksi alınmıyor. Tetreplejibilateral hemimlejik hiperaktif. Daha uzun yazmıyorum. Bunu için bizleri bilgilendirirseniz sizlere çok teşekkür ederim.
-
Adet Sırasındaki Mide Bulantım İçin Ne Önerirsiniz?
Merhaba, ben 16 yaşımdayım. Adet gördüğüm günlerde, özellikle 1. gün aşırı bel ve kasık ağrısı, mide bulantısı oluyor. Sıcak su koyarak kasıklarımdaki ağrı geçiyor, ağrı kesici ile de bel ağrım geçiyor. Fakat mide bulantısı çok fazla oluyor. Yemek yiyemiyorum, yediğim zaman da çıkarıyorum. Daha önceden düzensiz bir şekilde adet görüyordum, son 5 aydır düzene girdi. Mide bulantısının geçmesi için ne yapmalıyım?
-
Yıllardır Dizlerimde Ağrı Mevcut. Sizce Sorunum Ne Olabilir?
Benim dizlerimde yıllardır süre gelen ağrılar mevcut, defalarca doktora gitmeme rağmen bir türlü sonuç alamadım. Röntgenlerde bir şey çıkmadı. Ağrılarım bazen dayanılmaz oluyor, öyle ki ayaklarımı sürekli hareket halinde tutmak zorunda kalıyorum. Aynı pozisyonda on beş veya yirmi dakika tutamıyorum. Ya açıyorum ya da kapatıyorum. Acaba sorunum nedir?
-
Kolumdaki Yara İzinden Kurtulma İhtimalim Var mı?
Merhaba, 28 yaşındayım. Sağ kolumu 7 yaşındayken merdaneli çamaşır makinesinin merdanesine soktum. Sonucunda kolumun iç ve orta bölümünde deri koptu. Tedavi sırasında yara sürekli su topluyordu ve yanık gibi kabarıyordu. Doktorum yaradaki suyu haftada bir olarak enjektör ile alıyordu. Kolumda iz kaldı. Bu izden kurtulma imkanım var mı?
-
Yirmilik Dişlerim Rahatsızlık Veriyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Merhaba, 28 yaşındayım. Sorunum yirmilik dişlerim ile ilgili. Yirmilik dişlerim çıktı ama düz değiller ve ağzıma sığmıyorlarmış gibi rahatsızlık veriyorlar. Bunun için ne tavsiye edersiniz? Çektirmeli miyim, yoksa başka bir yolu var mı? Ayrıca çok sayıda çürük dişim var. Bunun tedavisi olur mu?
-
Vajinamdaki Yanmalar İltihaptan Kaynaklanıyor Olabilir mi?
Merhaba, 22 yaşında bir bayanım. Temmuz ayında vajinamda oluşan sancı, yanma, kaşıntı ve kokulu akıntı nedeni ile jinekoloğa muayene oldum. Tetkikler sonucunda vajinamın içinde ufak bir yara olduğu söylendi (çocukluğumdan gelen idrar yolu iltihabım da var). İlaç tedavisi uyguladık, yanmalar çok çok aza indi, koku gitti. Smear testi de yapıldı, bir sorun çıkmadı. Fakat şu an arada yine yanmalarım oluyor. Doktor bu yanmanın iltihaptan kaynaklandığını, önemli bir şey olmadığını söyledi. Sizce de bu yanmalar iltihaptan kaynaklanıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
-
Hamile Değilim ve 1 Aydır Adet Görmüyorum. Sebebi Ne Olabilir?
Hocam ultrason sonucum; mesane duvar yapısı ve lümeni doğal olarak değerlendirildi. Uterus antevert ve normal boyutlardadır. Endometrial ekolar normal görünümdedir. Myometrium homojendir. Bileteral over boyutları olağan olup belirgin solid-kistik lezyonu izlenmedi. Douglas boşluğunda sıvı saptanmadı. Hocam ben 1 aydır adet görmüyorum sebebi nedir? Hamile olabilmem mümkün müdür? 10 gün önce yaptırdım negatif çıktı.
-
Sertleşme, İsteksizlik ve Halsizlik Sorunum Var. Bu Konuda Ne Önerirsiniz?
Hocam iyi günler benim problemin penisimin büyüklüğü ile ilgili. Yaşım 26 ereksiyon halinde 10cm oluyor. Halsizlik var, sertleşme sorunu, birde isteksizlik oluyor. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
Vajina Girişinde Halka Var. Bu Ne Demektir?
Merhaba, ben 2 hafta önce kürtaj oldum, ilk gebelikti. İlk günler kanamam oldu. 1 hafta sonra çok az da olsa tekrar kanama olmaya başladı. Acaba bir sorun mu var? Bir de doktorum vajina girişinde 2-3 cm içeride bir halka olduğunu, normal doğum yapamayacağımı, ileride sorun yaşayacağımı söyledi. Bu ne demektir, bir hastalık mıdır? Tedavisi nedir, mutlaka ameliyat mı olmam gerekiyor?
-
Hamile Kalmak İstiyorum Fakat Adetlerimde 22 Günlük Gecikme Söz Konusu. Ne Önerirsiniz?
Hocam ben 23 yaşındayım, gebelik planlıyoruz ama olmuyor. Size sorum şu; 2 aydır gebeliği planlıyoruz daha önce hiç adet düzensizliğim yoktu. Şu 2 aydır adet düzensizliğim var. Benim düşüncem acaba yumurtam çatlamadığı için mi adet gecikmesi olur? 22 gün gecikiyor. Yoksa polikistik over kisti mi vardır? Ama onların yan etkilerinde kıllanma var bende kıllanma söz konusu değil. Sadece adet düzensizliği (22 gün gecikme) gebe kalamama gibi sorunlarım var. Benim sorunum nedir?
-
Hamile Kalmak İstiyorum Fakat Adetlerimde 22 Günlük Gecikme Söz Konusu. Ne Önerirsiniz?
Hocam ben 23 yaşındayım, gebelik planlıyoruz ama olmuyor. Size sorum şu; 2 aydır gebeliği planlıyoruz daha önce hiç adet düzensizliğim yoktu. Şu 2 aydır adet düzensizliğim var. Benim düşüncem acaba yumurtam çatlamadığı için mi adet gecikmesi olur? 22 gün gecikiyor. Yoksa polikistik over kisti mi vardır? Ama onların yan etkilerinde kıllanma var bende kıllanma söz konusu değil. Sadece adet düzensizliği (22 gün gecikme) gebe kalamama gibi sorunlarım var. Benim sorunum nedir?
-
Prostatın İyi veya Kötü Huylu Olduğunu Ultrason İle Anlayabilir miyiz?
1. Prostat büyümesi sadece ultrason ile bakıldığında iyi veya kötü huylu olduğu anlaşılır mı?
2. Ultrason ile bakmak kesin teşhis midir? İyi veya kötü huylu olması.
3. Ultrason haricinde başka yöntemlere başvurmam gerekir mi, bu yöntemler hangileridir? Saygılarımla.
-
Bebeğimi 35 Haftalıkken Kaybettim. 2. Gebelik İçin Ne Kadar Beklemeliyim?
Merhaba, ben 5 ay önce hamileliğimin 35. haftasında ani kalp atışlarının durması nedeni ile bebeğimi kaybettim. Yapılan araştırma ve tetkiklerde herhangi bir neden bulunamadı. (gen-gizli şeker-tansiyon-bebekte problem vs.) Bebeğimi sezaryenle aldılar, yaşım 28 ve ben tekrar hamile kalmayı çok istiyorum. Acaba 2. bir hamilelik için en az ne kadar beklemeliyim?
-
Tekrar Hamile Kalmak İçin Ne Kadar Beklemeliyim?
Hocam merhaba, ben bundan 5 ay önce hamileliğimin 35. haftasında ani şekilde kalp atışlarının durması nedeni ile bebeğimi kaybettim. Yapılan inceleme ve tetkiklerde herhangi bir neden bulunamadı. Benim size sorum, bebeğimi sezeryanla aldılar ve ben tekrar anne olmayı çok istiyorum. Yaşım 28. 2. hamilelik için en az ne kadar beklemem lazım? Şimdiden ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.
-
Başımda Ağırlık Hissi Oluyor ve İçimi Ölüm Korkusu Kaplıyor. Sebebi Ne Olabilir?
Merhaba, bende bir rahatsızlık var. Önce halsizleşiyorum, ardından bayılma hissi geliyor. Bu sersemlik, baş dönmesi gibi bir şey. Başımda ağırlık hissi oluyor, o anda ölüm korkusu kaplıyor, kanser mi var acaba diye düşünce oluyor. Yaşadığım belirtiler nedir, nedendir?
-
Sürekli Baş Dönmesi ve Bayılma Hissi Duyuyorum. Ne yapabilirim?
Merhaba, bazen çok iyiyim, bazen de çok hasta oluyorum. Başımda ağırlık hissi, içimde sıkıntı, bayılma hissi, korku, halsizlik, bitkinlik ve sürekli yatma isteği oluyor. Beni en çok rahatsız eden bayılma hissi oluyor, başım dönüyor gibi oluyor ama tam anlayamıyorum. Bu belirtiler nedir? Ne yapmalıyım?
-
Bayıla Hissi ve Ölüm Korkusu Oluyor. Ne Yapmalıyım?
Merhaba, ben bazen çok hasta oluyorum. Başımda ağırlık, içimde sıkıntı ve bayılma hissi oluyor. Halsizlik ve bitkinlik oluyor, sürekli yatmak istiyorum. Bayılma hissi ve ölüm korkusu çok fazla. Bu belirtiler nedir? Ne yapmalıyım?
-
Adetlerimde Gecikmeler Oluyor Gebelik Testleri Negatif Çıkıyor. Sebebi Ne Olabilir?
Hocam 23 yaşındayım gebe kalmayı planlıyorum. 2 aydır âdetim çok düzensiz, geçen ay 20 gün gecikti, bu ay ise 19 gün oldu hala gelmedi. Gebelik testi hem kanda hem idrarda yaptırıyorum negatif. Acaba bunun sebebi nedir? Gebelik varsa da şu günler içerisinde gözükmüyor olabilir mi?
-
Karın Ağrısının Nedeni Yumurtlama İle İlgili Olabilir mi?
Merhaba, hiç gebelik yaşamadım, yaklaşık 1 yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım. 8 aydır kullanmıyorum ve son 3-4 aydır adetimden 4-5 gün sonra karnımda şiddetli ağrı oluyor yani yumurtlama zamanıma denk geliyor. Hap kullanırken yumurtlama olmadığı için böyle bir sorun yoktu. Bekarken de aynı ağrı oluyordu. Bu ağrının sebebi yumurtlama ile ilgili bir problem olduğunu gösterir mi?
-
Diş Etimdeki Çekilme ve Ağrının Sebebi Nedir?
Merhabalar, kimi zamanlar diş etlerimde çekilme oluyor ve çok ağrı yapıyor. Bunun sebebi nedir?