Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde Hasat Sezonu Başladı

Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde lavanta hasadıyla birlikte hasat sezonu başladı. Bahçede yetiştirilen çeşitli bitkilerden elde edilen ürünler, vatandaşlara güvenli bir şekilde sunuluyor.

Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde hasat sezonu başladı

YALOVA - Türkiye'de, 350 civarındaki bitki çeşitliliğiyle önemli merkezlerden biri olan Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde hasat sezonu lavantayla başladı.

40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde, 2021'den bu yana yetiştirdiği bitki çeşitlerinin yanı sıra yurt dışından getirilen 50 ağaç ve çalı grubu bitkisiyle tür sayısı 350'ye ulaştı. Bahçede ilk kez lavanta hasadı yapılmaya başlandı. Lavanta hasadıyla ilgili bilgi veren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, "Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemizde lavanta hasadımızı yapıyoruz. Lavantada ilk hasadımız. Yılda 2 kez lavanta hasadı yapabileceğiz. Bizim bahçemizdeki lavanta kendi türünde en kaliteli ürünlerden. Yetiştirdiğimiz lavantanın yağ oranı yüzde 3 oranında yağ çıkıyor. Aynı zamanda hasat ettiğimiz lavantaları satış reyonumuzda süs bitkisi olarak da vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz Bunun yanında; yayla çayı, reyhan ve kekik, biberiye ve nane hasadımıza da başladık. Şu anda hasat dönemi başlamış oldu. Bahçemizde 300'e yakın bitki türü bulunuyor. Bir de bunların yanında ağaç ve çalı grubu bitki türlerimiz var. Her türün hasat zamanı farklı zamanlarda olduğu için yıl boyunca ürünlerimizi alabilmekteyiz" dedi.

"Vatandaşlarımız, ürünlerimizi güvenle kullanabilir"

Hasadı yapılan bitkilerden çeşitli ürünler elde edildiğini de anlatan Başkan Oral, "Bitkilerden çay, yağ, su gibi ürünler elde ediyoruz. Bunların tamamını da kendi tesislerimizde üretip bahçemizin içerisinde bulunan satış reyonumuzdan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız ürünleri güvenli bir şekilde tesisimizden temin edebilir. Tesislerimizde çalışan tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Altınova Belediyesi Ziraat Mühendisi Alihan Sevin, sezonun lavanta, yayla çayı, reyhan ve kekik hasatlarıyla başladığını söyledi.

10.7.2023 - 69543



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]