Başparmak Çıkıntısı Kabus Olmasın"

"Başparmak çıkıntısı kabus olmasın" Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet: "Bayanların mutluluğunun bir parçası da ayaklarından geçiyor" "En büyük problemlerinden bir tanesi ayak başparmağındaki deformiteler" "İki tane temel nedeni var: bunlardan bir tanesi genetik...

"Başparmak çıkıntısı kabus olmasın"

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet:

"Bayanların mutluluğunun bir parçası da ayaklarından geçiyor"

"En büyük problemlerinden bir tanesi ayak başparmağındaki deformiteler"

"İki tane temel nedeni var: bunlardan bir tanesi genetik altyapı, diğeri ise uzun yıllar ön tarafı dar pabuçlar giyerek bunu tetiklemek"

ANKARA - Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, ayak başparmağı çıkıntısı olarak bilinen deformitelerin çözümü olduğunu ve hanımların endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, yoğun iş temposunda seçilen çeşitli ayakkabıların ayak sağlığına etkisi ve istenen ayakkabıların alınmasını engelleyen sorunlarla ilgili tavsiyelerde bulundu.

"Hanımefendiler endişelenmesinler"

Prof. Dr. Binnet, bayanların, yaşamlarında mutlu olmak istediklerini söyleyerek, "Bu mutluluğun bir parçası da ayaklarından geçiyor tabii. Bunun en büyük problemlerinden bir tanesi ayak başparmağındaki deformiteler. Halk arasında da çıkıntı olarak ifade edilebilir. İki tane temel nedeni var: bunlardan bir tanesi genetik altyapı, diğeri ise uzun yıllar ön tarafı dar pabuçlar giyerek bunu tetiklemek. Ama hanımefendiler endişelenmesinler, günümüzde bunların çözümleri var. Çok uzun yıllardır bu doğrultuda çok başarılı ameliyatlar var, ve de bir daha oluşmasını engelleyen tipte. İkincisi de şayet bu konuda en ufak bir şey hissediyorlarsa onun ilerlemesini önleyecek önlemler de var. Basit, ayak parmakları arasına konulan makaralar, lastik. Geceleri yatarken onları iki parmaklarının arasına koyarlarsa hiç olmazsa ilerlemenin hızını yavaşlatabilirler. Ama ilerledi, büyük, kocaman bir görüntü olarak da kozmetik olarak da kötü bir görüntü oluşturdu ve aynı zamanda diğer parmakların da biyomekaniğini bozdu. Çünkü o başparmaktaki çıkıntı giderek ikinci parmağın altına girmeye başlar, öyle olunca da ayağın mekaniği bozulur, basma şekli bozulur. Bu durumda da fazla uzatmanızın hiçbir anlamı yok, ayakkabı bile değil bu tamamen tıbbi bir olgu, basit bir girişimle bunu çözmek günümüzde son derece kolay ve ondan ortalama 3 hafta sonra istedikleri ayakkabıları yavaş yavaş giymek için hazırlığa başlayabilirler" ifadelerini kullandı.

"Bilgisayar destekli ürünlerle ayağın basış şekli tespit edilerek verilen mekanik destekler sayesinde iyi yürüyebileceği koşulları sağlıyoruz"

"Ayak yapısının bu kadar kolay bozulması biraz da yaşla ilgili bir olay" diyen Prof. Dr. Binnet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayakta bir dizi kemik var, hepsi birbirine bağlarla bağlanmış ve gerçekten güzel bir biyomekaniği ve anatomisi var. Bu doğrultuda yaşla birlikte o bağların eski gücü kalmıyor. Bir de hanımların hormonal dengelerindeki değişiklikler o bağların yavaş yavaş bırakılmasına neden oluyorlar. Öyle olunca ayağın mekaniği bozuluyor, basma şekli bozuluyor, buna bağlı olarak problemler yaşıyorlar. Bu doğrultuda artık günümüzde destek ürünleri hatta bilgisayar destekli ürünlerle ayağın basış şeklinin tespit edilmesiyle ona verilen mekanik destekler sayesinde mümkün olduğunca iyi yürüyebileceği koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Eğer bunda da başarılı olursak biz de hanımefendiler de mutlu oluyorlar."

"Engelleyebilmek için ayak egzersizleri yapmak her zaman faydalıdır"

Prof. Dr. Binnet, başparmak çıkıntısının oluşmaması için temel unsurlardan birinin de kilo faktörü olduğunu belirterek, "Oluşmasını engellemek pratik olarak çok zor. Bu bir meslek hastalığı, sabahtan akşama kadar hepimiz ayaktayız, doğal olarak bunun getirdiği bir takım olumsuzluklar oluyor. Bunları engelleyebilmek için zaman zaman ayak egzersizleri yapmak, germe egzersizleri yapmak her zaman faydalıdır" şeklinde konuştu.

7.6.2017 1 - 27511



Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi personelleri eğitimi başarıyla tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Sokak köpeği bisikletli çocuğu kovalayarak yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]