Bursa'da aile sağlığı merkezlerinde aşılama çalışmaları başladı

- Bursa'da aile sağlığı merkezlerinde aşılama çalışmaları başladı Bursa'da Kovid-19'la mücadele kapsamında Biontech aşısı, 520 aile hekimliği biriminde uygulanmaya başlandı.

- Bursa'da aile sağlığı merkezlerinde aşılama çalışmaları başladı

BURSA - Bursa'da Kovid-19'la mücadele kapsamında Biontech aşısı, 520 aile hekimliği biriminde uygulanmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda aile hekimliği birimlerinde Biontech aşısı uygulamasının başlaması için hızlı şekilde altyapıyı oluşturdukları bilgisini veren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, peyderpey aşı uygulama birimlerinin artırılacağını belirterek şu an Bursa'da 520 aile hekimliği biriminde Biontech aşı uygulamasının yapıldığını söyledi.

Aşı lojistiğindeki en önemli şeyin üretimden hastaya enjekte edilmesine kadarki süreçte soğuk zincir kurallarına uygun muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz; gerek Sağlık Bakanlığı ve gerekse İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda oldukça tecrübeli olduklarını vurguladı.

Biontech aşısının Keles, Harmancık ve Büyükorhan entegre ilçe devlet hastaneleri dahil olmak üzere tüm devlet hastanelerinde uygulanmaya devam ettiğini kaydeden Dr.Yavuzyılmaz, "Amacımız en kısa zamanda sırası gelen vatandaşlarımızı aşılamak. Nitekim 520 aile hekimliği biriminden vatandaşlarımız MHRS veya 182 No'lu telefondan randevularını alarak aşılarını yaptırabilirler. Bunun yanı sıra Üniversite hastanesi ve özel hastanelerimizde de Biontech aşısı uygulanmaya başlandı. Toplumsal bağışıklığın oluşması için aşı çok önemli. Günlük aşılama kapasitemiz yüksek. Gerekirse kapasitemizi rahatlıkla 30-40 bine kadar çıkarabiliriz. Aşı hakkı olan vatandaşlarımızı vakit geçirmeden aşı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Aile hekimliği birimlerinde Biontech aşısını olan vatandaşlar ise evlerinin hemen yanındaki aile sağlığı merkezinde aşı olmaktan dolayı mutlu olduklarını aktardı.

10.06.2021 - 54080



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Sağlık Video Eyvah Ülser Hastasıyım!
Eyvah Ülser Hastasıyım!
Sağlık Video Mantar Enfeksiyonlarına Dikkat!
Mantar Enfeksiyonlarına Dikkat!
Sağlık Video Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!

 

[Hata Bildir]