2.200 Bağımlı Psikoterapi Aldı, 11 Danışan İşe Yerleşti

Perşembe günü yapılan UMYK toplantısında da YEDAM'ın yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı.

2.200 Bağımlı Psikoterapi Aldı, 11 Danışan İşe Yerleşti

Ülkemizdeki tıbbi tedavi sonrası bağımlıların tekrar hayata kazandırılması yönündeki eksikliklerden yola çıkan Yeşilay'ın, çalışma alanına rehabilitasyon ve psiko-sosyal danışmanlık sürecini de ekleyerek geliştirdiği YEDAM ülke geneline yayılmaya devam ediyor.

Alkol ve madde bağımlılarına, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına yönelik ücretsiz danışma hizmeti veren YEDAM'da tamamı bağımlılık alanında uzman klinik psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar yer alıyor. Yüz yüze, ayaktan görüşmenin yanı sıra 444 7975 Danışma Hattı ile de arayan kişilere yönlendirme, tavsiye ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor. YEDAM, bireyin sağlık güvencesi olsun ya da olmasın, tüm hizmetlerini ücretsiz olarak veriyor. Ayrıca YEDAM'da tüm bilgiler, başvurular, raporlar gizli tutuluyor.

YEDAM'a 2016'dan bu yana yaklaşık 20 bin bağımlı ve bağımlı yakını başvurdu. 2200 kişinin psikoterapi aldığı YEDAM'da (Yeşilay Danışmanlık Merkezi), 480 danışan sosyal hizmet aldı, 122 danışanın, yapılan YEDAM-İŞKUR işbirliğiyle işe yerleştirme süreçleri başladı, 11 danışan işe yerleştirildi.

UMYK: YEDAM YAYGINLAŞTIRILMALIDIR

Yeşilay'ın da yer aldığı ve 8 Bakanlıktan oluşan Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulu (UMYK), uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının değerlendirilmesi için bir araya geldi. Türkiye genelinde yapılan çalışmaların raporlarının görüşüldüğü toplantıda yapılacak olan çalışmalar da ele alındı. Toplantıda, Yeşilay'ın uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal destek verdiği YEDAM'ın da ülke genelinde yaygınlaştırılması gerektiği bildirildi. İstanbul'da 3, Urfa'da 1 merkezle hizmet veren YEDAM, yerel yönetim işbirlikleriyle ülke geneline yaygınlaştırılacak.

KİŞİYE ÖZEL PSİKOTERAPİ YÖNTEMLERİ

YEDAM'da bireysel görüşmeler randevu sistemiyle gerçekleşiyor. Başvuru yapan her kişiye kişinin risk ve ihtiyaçlarını saptamak üzere kapsamlı bir özel klinik değerlendirme yapılıyor ve bu şekilde kişiye özgü bir destek programı geliştiriliyor. Bu kapsamda bireye yaşadığı problemlerle başa çıkabilme, çözüm yolları geliştirme, kendini tanıma, farkındalık kazanma noktasında profesyonel destek veriliyor. YEDAM'da ayrıca grup terapileri de yapılıyor.

BAĞIMLILAR SOSYAL DESTEKLE HAYATA GERİ DÖNÜYOR

YEDAM'da Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından, kişinin sosyal hayatını yeniden kurgulanmasına yönelik sosyal destek çalışmaları yapılarak; tedavi sürecinin en önemli parçası olan sosyal hayatın yeniden yapılandırması sağlanıyor. Ayrıca, Yeşilay ve İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında yapılan işbirlikleri çerçevesinde tedavisi bitmiş bireylere mesleki eğitim verme ve işe yerleştirme de yapılan çalışmalar arasında.

20.7.2017 - 28105



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]