Ameliyata Girerken Sizi Neler Bekliyor?

Her şeyden önce iyi bir ameliyat sonrası dönem için, iyi bir hazırlık döneminin gerekli olduğunu bilmelisiniz.

Ameliyata Girerken Sizi Neler Bekliyor?

Ameliyat döneminde yaşanılan deneyimler, hastalığa, yapılacak ameliyata, genel sağlık durumununa ve kişiden kişiye farklılık gösterir. Ameliyat öncesinde yeterli bilgiye ulaşabilmeniz, korkularınızın azalmasını sağlayacaktır.


Hekiminizden hastalığınıza ait bilgi istemenin sizin hasta olarak hakkınız olduğunu unutmayın. Ameliyat kararını verdikten sonra hekiminiz sizden içinde kendisinin de imzasının bulunduğu "Aydınlatılmış Onam Formu " denilen izin belgesini okumanızı ve imzalamanızı isteyecek.


Daha sonraki aşamada hekiminiz tarafından ameliyat öncesi hazırlık ünitesine yönlendirileceksiniz. Burada ameliyat sırasında anestezinizi uygulayacak hekiminizle tanışacaksınız. Hekiminiz sizi muayene edecek ve sürekli olarak kullandığınız bir ilaç veya daha önce geçirmiş olduğunuz bir hastalık ya da ameliyatın olup olmadığını, alkol ya da sigara kullanımı gibi alışkanlıklarınız ve alerji durumunuz gibi farklı konularda size sorular yönlendirecek.


Muayene bulguları ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda anestezi yönteminiz belirlenecek. Ameliyat için gerekli açlık sürenizi anestezi hekiminiz size belirtecek. Gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra, sizden bu bilgileri, ikinci bir belgeyi ve anestezi hekiminizin imzasını içeren "Aydınlatılmış Onam Formu "nu okumanız ve imzalamanız istenecek. Yapılan değerlendirmeler sonucunda da sizden kan ve idrar örnekleri alınacak ve gerekli incelemeler yapılacak.


Ameliyat günü hastaneye geldiğinizde, hasta yatış ünitesine başvurduğunuz zaman size güvenliğinizin için büyük önem taşıyan, üzerinde size ait isim soyisim, doğum tarihi ve protokol bilgilerinin yer aldığı kimlik bilekliği takılacak. Hastanede yattığınız sürece, yapılan işlemler öncesi size bu bilgiler sorularak, kimlik bilgileriniz teyit edilecek.


Ameliyat günü ameliyat saatinden iki saat önce hastaneye yatışınızın gerçekleşmiş olması, ameliyat hazırlık sürenizin daha güvenli ve daha rahat geçmesi açısından önemli. Hasta yatış ünitesinden bir personel yardımıyla servisinize / odanıza çıkarılacaksınız.


Servisinizde sizi hasta danışmanınız ve hemşireniz karşılayacak. Hasta danışmanınız ve hemşireniz tarafından odanız size tanıtılacak. Hemşireniz ameliyatınız ve anesteziyi gerçekleştirecek hekiminize yatışınızı bildirecek. Daha önce hekiminiz, anestezi hekiminizle doldurmuş olduğunuz bilgilerin onayını alacak ve bunlara ilave olarak size bir takım sorular soracak. Bu sorulardan biri vücudunuzun herhangi bir yerinde protez olup olmadığı... Alışkanlıklarınız da ameliyat süreciniz ve sonrası için önemli.


Bu yüzden sigara, alkol gibi alışkanlıklarınız varsa mutlaka belirtin. Bu tür alışkanlıklar, yara iyileşmesi ve akciğerleriniz açısından risk faktörü olduğundan, yara iyileşmenizi geciktirebilir ve ameliyat sonrası solunum sıkıntısı gibi durumlar yaşamanıza neden olabilir. Alınabilecek önlemler açısından bu bilgilerin önceden verilmesi önem taşıyor.


Daha sonra hemşireniz tarafından ateşiniz, kalp atım sayınız, tansiyonunuz ve solunum hızınız ölçülecek.


Vücudunuzda ameliyat yapılacak bölge dikkate alınarak, damarınıza ilaçlarınızı yapmak için katater dediğimiz bir iğne yerleştirilecek.

5.2.2011 0 - 4962



İlgili Diğer Yazılar
Ukraynalı genç kadın, tedavi için Türkiye
Ukraynalı genç kadın, tedavi için Türkiye'yi seçti
Vücuduna Saplanan 80 Santimlik Demire Rağmen Yaşama Tutundu
Vücuduna Saplanan 80 Santimlik Demire Rağmen Yaşama Tutundu
Gentesti Nedir? Gentest ile Kanserden Korunmak Mümkün
Gentesti Nedir? Gentest ile Kanserden Korunmak Mümkün
Tavsiye İlaçlar Kullanmayın!
Tavsiye İlaçlar Kullanmayın!
Hastane Randevusu Nasıl Alınır?
Hastane Randevusu Nasıl Alınır?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]