Anadolu Sağlık Merkezi CyberKnife Teknolojisini Yeniledi

Türkiye'de ilk kez Anadolu Sağlık Merkezi'nde hizmete sunulan CyberKnife yenilendi. Yenilemenin ardından tedavi zamanı kısalırken, hastanın bu süreci daha rahat bir şekilde geçirmesi sağlandı.

Anadolu Sağlık Merkezi CyberKnife Teknolojisini Yeniledi

2005 yılından bu yana, Anadolu Sağlık Merkezi’nde, Türk hastaların yanı sıra İngiltere’den Bahreyn’e birçok ülkeden yüzlerce hastaya hizmet verildi. Anadolu Sağlık Merkezi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Engin, yenilenmeyle ilgili bilgi verdi :


Tedavi Süresi Üçte Bir Oranında Kısaldı


Yenilenme sonrasında, cihazın kendisi gibi robota dönüştürülen masası ve artan doz verme hızı sayesinde, tedavi süresi eskiye oranla üçte bir oranında kısaldı.


"Metal İşaretleyici Koyma " İşlemi Ortadan Kalktı


Bu yenileme çalışması sonrasında akciğer ışınlamalarında "metal işaretleyici koyma " işlemi de ortadan kalktı. Birçok akciğer hastasında kullanılan bu girişimsel işlem çeşitli potansiyel komplikasyonları da beraberinde taşıyordu. Özetle, hem hasta ve hekim açısından, tedavi daha rahat bir şekilde gerçekleştirilecek; hem de tedaviden daha hızlı ve daha etkin sonuç alınacak.


CyberKnife, tümör çevresindeki normal dokulara en az radyasyon dozunu vererek maksimum koruma sağlarken, tümör dokusuna mümkün olan en fazla radyasyonu vererek yok olmasını sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde hastalar tedaviden hemen sonra günlük yaşamlarına dönebiliyorlar.


Her türlü kanserin radyoterapisinde kullanılan ve en son teknoloji ürünü olarak kabul edilen CyberKnife, tümör çevresindeki normal dokuların radyasyonla karşılaşmasını karşılaşmasını en aza indiren bir yöntem. CyberKnife, ağrısız ve operasyon gerektirmeyen bir tedavi yaklaşımı olarak nitelendiriliyor. Vücut içerisindeki tümör ya da hastalıklı alanlar duyarlı bir biçimde hedefleniyor ve yüksek radyasyon dozları verilerek öldürülüyor.


Hangi bölgelerde kullanılıyor?


CyberKnife beyin tümörlerinde etkili bir yöntem olarak nitelendiriliyor. Ayrıca tedavi olanağı bulunmayan beyin sapı ve omurilik tümörlerinde CyberKnife iyi bir seçenek oluşturuyor. Benzer şekilde CyberKnife, ameliyat şansını kaybetmiş hastaların tedavisine de olanak veriyor.


Bilgisayarlı tomografide görülen tümörün işaretlenmesinden sonra yaklaşık bir saat süren bir seansta; robot, tümörü bir cerrah titizliğiyle ışınlayarak tedavi ediyor. Başta beyin olmak üzere; beyin sapı, omurilik, akciğer, karaciğer, pankreas, böbrek üstü bezi, prostat gibi kanserlerin sık görüldüğü organlara ve bazı yumuşak doku tümörlerine yan etkisi minimum olan ışın tedavisi olanağı sağlıyor.


 

8.8.2010 2 - 1801



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]