 |
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), aspartamı kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler listesine ekledi. Ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesi değişmedi. Aspartamın güvenliği tartışmalı olsa da araştırmalar, endişe etmeyi gerektirecek bir durum olmadığını gösteriyor. WHO, aşırı tüketenlerin aspartam kullanımını azaltmasını öneriyor. Aspartam, pek çok gıda ve içecekte tatlandırıcı olarak kullanılıyor. WHO'nun aspartamı kanserojen olarak sınıflandırması, daha fazla araştırma yapılması gerektiğini gösteriyor. Günlük güvenli limit, vücut kilosu başına 40 mg olarak belirlenmiştir.
|
|
 |
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), aspartamı kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler listesine ekledi. Ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesi değişmedi. Aspartamın aşırı tüketimi azaltılmalıdır.
|
|
 |
Dünya Sağlık Örgütü, çok sayıda gıda ve içecekte yer alan aspartamı, “kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler” listesine ekledi. Aspartamın içinde ne var? Aspartamın kanserojen olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. İnsan veya hayvan deneylerinde az miktarda kanıt varsa bir madde 2B grubuna alınıyor. Aspartam için ise bu sayısal veri bulunmuyor. WHO günlük 40 miligramlık aspartam tüketiminin güvenli olduğunu söylüyor.
|
|
 |
Dünya Sağlık Örgütü, çok sayıda gıda ve içecekte yer alan aspartamı, “kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler” listesine ekledi. Aspartamın içinde ne var? Aspartam hakkındaki tartışmalar ve IARC kategorileri. Aspartamın güvenli tüketim miktarı ve halk sağlığına etkileri.
|
|
 |
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yapay tatlandırıcılardan aspartamı, insanlar için 'muhtemel kanserojen' olarak sınıflandırarak, günlük alım miktarı aşılmadığı sürece kullanımının güvenli olduğunu açıkladı. Aspartamın insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen DSÖ, aspartamın kanserojen etkisi olup olmadığına dair 'sınırlı kanıt' bulunduğunu belirtti. Günlük alım miktarı aşılmadığı sürece aspartam kullanımının güvenli olduğu ve bu miktarın kilo başına günde 40 mililitre olarak teyit edildiği ifade edildi. DSÖ yetkilileri, aspartamın yaygın olarak kullanılan dozlarda insan sağlığını olumsuz etkilemeyeceğini ancak daha fazla çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.
|
|
 |
Şeker içermeyen tatlandırıcı aspartamın sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmeler Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Katkı Maddeleri Ortak Uzman Komitesi (JECFA) tarafından yayınlandı.
|
|
 |
Şeker içermeyen tatlandırıcı aspartamın sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmeler Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Katkı Maddeleri Ortak Uzman Komitesi (JECFA) tarafından yayınlandı.
|
|
 |
Uzun yıllardır dünya piyasasında en çok tercih edilen tatlandırıcılar arasında başı çeken bir bileşik olan Aspartam nedir, nelerde var? DSÖ'nün aspartam ile ilgili kararını 14 Temmuz'da kamuoyunda duyurması bekleniyor. Aspartam içeren ürünler nelerdir? Aspartamın zararları nelerdir? Ancak aspartamın zararları hakkında iddialar bulunmaktadır. Bu haberde aspartamın ne olduğu, hangi ürünlerde kullanıldığı ve zararları hakkında detaylı bilgi verilmektedir.
|
|
 |
Dünyanın en sık kullanılan yapay tatlandırıcılarından biri olan ve kola ile diyet içeceklerin birçoğunda, meşrubatlarda, meyveli yoğurt ve sütlerde kullanılan aspartamın Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen madde olarak ilan edilmesi bekleniyor. DSÖ'nün aspartam ile ilgili kararını 14 Temmuz'da kamuoyunda duyurması bekleniyor.
|
|
  |
Tip II diyabet fazla kalorili beslenme, hareketsizlik ve beslenme bozukluğu ile genelde orta yaşlılarda ortaya çıkan sinsi bir hastalık olup tesadüfen bir check-up sırasında teşhis edilebilir. Hastalık tespit edildiğinde gözler, böbrek ve sinir hücrelerinde geri dönüşü olmayan hasarlar vermiş olabilir.
|
|
  |
Teknolojinin gelişmesiyle tedavisi mümkün olan kanserden korunmak için öncelikle sağlıklı insanlar vasıtasıyla yapılan sağlıklı bir döllenme ile hayata başlamak önemli.
|
|