Avustralya'da askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan 8 ABD askerinin tedavisi sürüyor

Avustralya'da eğitime katılan ABD deniz piyadelerini taşıyan "V-22 Osprey" tipi helikopterin düşmesi sonucu 3 askerin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan 20 askerden 8'inin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Avustralya'da askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan 8 ABD askerinin tedavisi sürüyor

Avustralya'da eğitime katılan ABD deniz piyadelerini taşıyan "V-22 Osprey" tipi helikopterin düşmesi sonucu 3 askerin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan 20 askerden 8'inin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Kuzey Toprakları Başbakanı ve bölgenin Sağlık Bakanlığı görevini de yürüten Natasha Fyles, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tedavi için ülkenin kuzey kıyısındaki Royal Darwin Hastanesi'ne nakledilen 20 askerden 12'sinin taburcu edildiğini belirtti.

Fyles, Darwin kentinin kuzeyinde bulunan Melville Adası'na düşen, 23 ABD deniz piyadesini taşıyan helikopterden sağ çıkan 20 askerden 8'inin tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Tedavi altındaki askerlerden 5'inin durumunun ağır olduğunu kaydeden Fyles, yaralıların durumlarına ilişkin daha fazla ayrıntı veremeyeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, X sosyal medya platformunda kazaya ilişkin, "Jill ve ben, kazada hayatını kaybeden deniz piyadelerinin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralananlar için de dua ediyoruz." paylaşımında bulundu.

Savunma Bakanı Lloyd Austin da paylaşımında, "Bu deniz piyadeleri ülkemize gururla hizmet etti. Düşüncelerim ve dualarım onların aileleri, kazada yaralanan diğer askerler ve tüm Deniz Piyade Birliği ailesiyle birlikte." ifadelerine yer verdi.

Avustralya'da 23 ABD askerini taşıyan helikopter düşmüştü

Avustralya'da eğitime katılan ABD deniz piyadelerini taşıyan helikopterin dün düşmesi sonucu 3 askerin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

ABD deniz piyadelerinden bir yetkili, yaptığı yazılı açıklamada, "Uçakta 23 kişi vardı. 3 kişinin öldüğünü teyit ettik. Royal Darwin Hastanesi'ne sevk edilen 5 askerin ise durumu ağır." bilgisini paylaşmıştı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, düzenlediği basın toplantısında, "Hükümet ve Savunma Bakanlığı olarak amacımız, bu kazaya en iyi şekilde müdahale etmek ve bu zor zamanda elimizden gelen tüm yardımı yapmak." şeklinde konuşmuştu.

28.8.2023 - 76511



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]