Baş ve Boyun Kanserleri Bilimsel Toplantısı Yapıldı

Baş ve Boyun Kanserleri Bilimsel Toplantısı'nın ilki, 6 Aralık günü Antalya'da gerçekleştirildi.

Baş ve Boyun Kanserleri Bilimsel Toplantısı Yapıldı

Baş Boyun Kanserleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ile Baş Boyun Kanserleri Derneği Genel Sekreteri ve Medstar Kanser Merkezi'nden Radyasyon Onkolojisi Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Berrin Pehlivan'ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıya; Türkiye'den ve yurt dışından alanında ünlü birçok akademisyen katıldı.

Baş boyun kanserleri tedavisinde multidisipliner yaklaşım

Dört oturumdan oluşan toplantının "Baş Boyun Kanserlerinde Yenilikler" adlı ilk oturumunda, baş boyun kanserlerinde patoloğun rolü ele alındı. "Baş Boyun Kanserlerinde Radyoterapi" konulu ikinci oturumda ise; Re-irradyasyon ile adaptif radyoterapi konuları değerlendirildi. Toplantının üçüncü oturumu olan "Baş Boyun Kanserlerinde Cerrahi" bölümünde de; Sentinel lenf noduna yaklaşım, cerrahide yeni teknolojiler ve cerrahların organ koruyucu tedavilere yaklaşımı alt başlıkları masaya yatırıldı. Toplantının 4'üncü ve son oturumunda ise "Baş Boyun Kanserlerinde Kemoterapi" mercek altına alındı. Bu bölümde de; yeni ajanlar ve hedefe yönelik tedaviler, eş zamanlı kemoterapi, indüksiyon kemoterapisi konuları gündeme getirildi.

Erken evrede tedavi başarısı yüksek

Baş-Boyun kanserlerinin oluşumunda sigara ve alkol kullanımın en bilinen ve önemli faktörler olduğunun anlatıldığı toplantıda, HPV virüsünün de son yıllarda baş boyun kanserlerinin artışında önemli bir rolü olduğu dile getirildi. Yutma, konuşma, işitme ve koku alma gibi birçok önemli fonksiyonu barındıran, aynı zamanda kozmetik öneme sahip bu bölgenin kanserlerinin tedavisinin; görsel bütünlüğü ve fonksiyon korunması açısından oldukça güç olduğunun da vurgulandığı toplantıda, baş boyun kanserlerinin erken dönemde yakalandığında tedavide %80 oranında başarı sağlandığının önemine işaret edildi. Baş boyun kanserlerinin tedavisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Berrin Pehlivan, güncel yaklaşımlar evreye göre değişiklikler gösterse de tedavide cerrahi, kemoterapi ve radyoterapi seçeneklerinden biri ya da birkaçından yararlanıldığını ancak ilerleyen teknolojiyle birlikte baş boyun kanserlerinde radyoterapinin öneminin arttığına vurgu yaptı. Doç. Dr. Pehlivan, baş boyun kanserlerini multidisipliner anlayışla yönlendiren merkezlerde gerçekleştirilen tedavilerinden alınan sonuçların başarısına da dikkat çekti.

10.12.2014 - 16085



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]