Basura ne iyi gelir?

Yaşam kalitesini oldukça düşüren ve ağrılı bir süreç geçirmenize sebep olan basur, yaşattığı problemler baz alındığında hafife alınmaması gerekmektedir. Halk arasında hemoroid ismiylede bilinenen basura, yakalanma riski %75'tir. Peki basur nedir? Basurun belirtileri nelerdir? Basura ne iyi gelir?

Basura ne iyi gelir?

Son dönemde halk arasındaki en yaygın hastalıklardan biri olan basur, oldukça ağrılı bir süreçtir. Her dört kişiden birinde görülen basur rahatsızlığı hemen hemen her yaş grubunda gözlemlenmektedir. İş ve sosyal hayatın kalitesini düşürmesinin yanı sıra zorlu bir tedavi süreci izlenmektedir. Basur tedavisindeki etkili bitkisel yöntemleri sizler için araştırdık.

BASUR NEDİR?



Basur, halk arasında "mayasır", tıbben ise "hemoroid" olarakta bilinmektedir. Basur makat bölgesinde anal kanalda dışkılama kontrolüne yardım eden vasküler yapıların şişmesi ve büyümesi sonucunda oluşan yapılara denmektedir. Bu yapıların iltihaplanması, şişmesi ve büyümesi sonucunda patlama ve kopmalara bağlı olarak bu bölgede kanama, ağrı gibi etkileri görülmektedir. Tedavi edilmemesi durumunda ilerleyen süreçlerde hastanın oturması, yürümesi ve spor yapması gibi aktivitelere engel olabilmektedir.


Basura ne iyi gelir? Basur belirtileri nelerdir?


BASURUN NEDENLERİ NELERDİR?



Basurun kesin nedenleri hala bilinmemektedir ancak genel kanılarda aşırı acı tüketimi, kuru ve düzensiz beslenme, çok fazla bisiklete binme, aşırı kilo, dışkılamada fazla ıkınmak basura neden olabilmekte.

Basura neden olan etkenler;

Genetik

Kronik ishal ve kabızlık

Hamilelik

Düzensiz beslenme

Aşırı alkol tüketimi

Aşırı kilo

Aşırı acı tüketimi

Yoğun tempoda ata ve bisiklete binmek

Hareketsizlik

BASURUN BELİRTİLERİ NELERDİR?



Kesin tanı uzmanlar tarafından konmaktadır. Ancak basur rahatsızlığı belirtilerini bölgesel olarak gözlemleyebilirsiniz.

Dışkıda kan

Dışkılama sırasında ağrı

Anüs bölgesinde rahatsızlık hissi

Anüs bölgesinde kaşıntı

Anüs bölgesinde şişlik


Basura ne iyi gelir? Basur belirtileri nelerdir?


BASURA NE İYİ GELİR?



Basur rahatsızlığından uzak durmanız için öncelikle beslenme şeklinizi düzenlemeniz gerekmektedir. Sağlıklı ve lif ağırlıklı beslenmek sindirim sisteminizi zorlamayacaktır. Aynı zamanda su tüketimini arttırmak basur rahatsızlığına karşı fayda sağladığı bilinmektedir. Bunun dışında aşırı kilolarınız varsa bu kilolardan kurtulmak basura karşı etkili olacaktır. Aşırı baharatlı ve acılı yiyecekler tüketmemeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Alkol tüketimini azaltmanız basurun geçmesine yardımcı olabilir. Bunlar haricinde bisiklet ve ata binmek gibi sporlar ile uğraşanların oturdukları yerlerde özel yastık kullanımı tavsiye edilmektedir. Dışkılama sırasında aşırı ıkınmadan uzak durulması gerekmektedir. Bütün bunların dışında basura karşı bitkisel çözümler de etkili olmaktadır.

Yoğurt

Prebiyotik olan yoğurt basura karşı oldukça etkilidir. Basurun büyümesine engel olur ve yeni basur oluşumunu engeller.

Kefir

Faydaları saymakla bitmeyen kefir tıpkı yoğurt gibi iyi bir prebiyotiktir. Sindirim sistemini rahatlatan kefir basur oluşumu ve gelişimine engel olmaktadır.

Sarımsak Kürü

Bakterileri öldürme ve iltihap söktürücü özelliği olan sarımsak bu kürdeki en etkili dostunuz. İki diş sarımsak ezilip içerisine bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı karıştırın ve basur bölgesine sürün. Basur kanamasına engel olmasının yanında ağrınızı da azaltacaktır.

Aloe Vera

Cilde faydalarıyla son dönemde sıkça ismini duyduğumuz aloe vera çok iyi bir anti-inflamatuardır. Taze soyulmuş aloe vera biraz ezildikten sonra basur bölgesine uygulanması halinde bu bölgedeki tahirişi azaltıp, ağrıyı geçirecektir.

Elma Sirkesi

İltihap sökücü ve anti bakteriyel olan elma sirkesi bir pamuk yardımıyla basur bölgesine sürüldüğünde bölgedeki kaşıntı ve ağrıyı alacaktır. Ayrıca su ile seyreltilip her gün bir bardak içilmesi sindirim sistemine fayda sağladığı bilinmektedir. Basurun varlığı süresinde içilmesi de basurun geçmesinde faydalı olacaktır.

Özel Kür

İki kaşık ısırgan yağı, bir diş sarımsak, bir kaşık aloe vera ve hindistan cevizi yağının içerisine biraz dereotunu havanda iyice ezip karıştırın krem kıvamına gelince pamuk yardımıyla bölgeye uygulayın hem ağrısını alacak hem de kanamaya karşı oldukça etkili olacaktır.

4.5.2021 1 - 53254



İlgili Diğer Yazılar
Hemoroidal Hastalığa Ameliyatsız Çözüm
Hemoroidal Hastalığa Ameliyatsız Çözüm
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]