Beykoz'da atlı terapi ile engelli çocuklar şifa buluyor

Beykoz'da atlı terapi ile engelli çocuklar şifa buluyor Beykoz'da otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli ihtiyaç sahibi çocuklara özel olarak yapılan atla terapi (hipoterapi) hizmeti devam ediyor.

Beykoz'da atlı terapi ile engelli çocuklar şifa buluyor

Beykoz'da atlı terapi ile engelli çocuklar şifa buluyor

İSTANBUL - Beykoz'da otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli ihtiyaç sahibi çocuklara özel olarak yapılan atla terapi (hipoterapi) hizmeti devam ediyor. Terapi kapsamında, fizyoterapi uzmanları eşliğinde ilk kez atlarla buluşan çocuklar hem şifa buluyor hem de mutluluk yaşıyor.

Dünyada ve Türkiye'de otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli çocukların tedavilerine destek için yaygın olarak kullanılan atla terapi hizmetine Beykoz'daki ihtiyaç sahibi çocuklar da bir süredir ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

Beykoz Belediyesi'nin sağlık ve sosyal hizmetler kapsamında ilçedeki engeli çocukların yaşam kalitelerini artırmak ve tıbbi tedavilerine destek olmak amacıyla sürdürdüğü hizmetten, ata binmelerine engel olmadığını gösteren doktor raporu ve hastalıklarını bildiren sağlık raporunu beyan eden Beykozlu çocuklar yararlanabiliyor.

Fizyoterapi uzmanları ve gözetmenler eşliğinde ata binen çocuklar hayvan sevgisi, spor ve oyun yoluyla tedaviye kolaylıkla adapte oluyor.

Atçılık sporuyla kasların güçlenmesi, hayvanlarla iletişim ve temas üzerine kurulu alternatif bir yöntem olan terapiyle tek başına oturma güçlüğü çeken çocuklar tedavilerine ek düzenli seanslarla oturma yeteneği kazanıyor.

Hayvan sevgisi ve oyun mantığıyla kurgulanan seanslarda çocukların duygusal gelişimleri ve ifade yetenekleri de destekleniyor.

Çocuklara atlı terapi eğitimi gerçekleştiren Ali Çetinkaya, "Beykoz Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bir proje. Burada özel çocuklara atlarla terapi eğitimleri uyguluyoruz. Eğitimler sonrası çok iyi başarılar elde ediyoruz. Çocuklar için çok faydalı oluyor. Dengeleri ve özgüvenleri kazanıyorlar. Haftada 3-4 gün civarı çocuklara eğitim veriyoruz. Kaslarının rahatlaması, otizmli çocukların daha sakin hareketler yapması yönünde yardımcı oluyor." dedi.

18.11.2021 - 57891



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]