Çölyak Hastalarına Özel : Glütensiz Tarhana

Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; önemli bir buluşun sahibi oldu.

Çölyak Hastalarına Özel : Glütensiz Tarhana

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen önderliğinde, bölüm öğrencileri Nurece Yılmazer ve Dilek Çiftçi tarafından iki buçuk yıldır yürütülen proje nihai sonuca ulaşarak patent alma hakkını elde etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen bu buluş ile glüten maddesine karşı duyarlılığı olan hastaların rahatlıkla tüketebileceği, yapımında karabuğday unu ağırlıklı olmak üzere bir veya birden çok besin değeri yüksek tahıl ununun kullanıldığı, bitkisel protein değeri yüksek, kalorisi düşük, tat ve koku açısından geleneksel tarhanayla aynı kaliteyi sunan, son derece besleyici glütensiz tarhanayı geleneksel tarhana üretim yöntemlerini kullanılarak geliştirdiklerini söyledi.

4.5.2015 1 - 17338



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]