|
Barbunya Piyazı Malzemeler 4 kişilik Barbunya 1 su bardağı Yeşil Biber 2 orta boy Kırmızı Biber 1 orta boy Domates 2 orta boy Soğan 1 orta boy Maydanoz Yarım demet Limon suyu 1 tatlı kaşığı Zeytinyağı 1 yemek kaşığı Nar Ekşisi 1 tatlı kaşığı
Hazırlanışı Barbunyayı 1 gece önceden suda bekletin. Sonrasında süzün, haşlayın ve soğumaya bırakın. Biber, soğan, domates ve maydanozu ince ince doğrayın. Bu malzemeleri, soğuyan barbunyaya ekleyerek karıştırın. Ardından nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağını da ekleyerek servis edin. Semizotu Salatası Malzemeler 2 Porsiyon Semizotu 1/3 demet Domates 1 orta boy Salatalık 2 küçük boy Mısır 4 yemek kaşığı Ceviz (az dövülmüş) 1 tatlı kaşığı Beyaz Peynir 50 g Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı Limon Suyu 1 yemek kaşığı Nar Ekşisi 1 yemek kaşığı Buğday (Aşurelik) 4 yemek kaşığı Hazırlanışı Aşurelik buğdayı yıkayıp, sıcak suda haşlamaya bırakın. Semizotunu iyice yıkayıp, kurulayın. Ardından irice doğrayın. Domates ve salatalıkları büyük küpler halinde kesin. Doğradığınız sebzeleri, derin bir kapta karıştırarak ardından servis tabağına alarak üstüne mısır taneleri ve küp küp doğranmış beyaz peyniri serpiştirin. Küçük bir kasede, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisini iyice karıştırın. Salata sosunuzu, servis tabağının üstünde gezdirin. Karadutlu Yoğurtlu Buz Malzemeler 2 Porsiyon Karadut 250 g Yoğurt 250 g Limon Kabuğu 1 yemek kaşığı Limon Suyu 1 yemek kaşığı Hazırlanışı Karadutu bir mutfak robotu içerisinde püre haline getirin. Yoğurt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve püre karadutu bir kaba alarak karıştırın. Karışımı, 2 adet dondurma kalıbına paylaştırın ve içlerine tahta çubuk batırın. Dondurma kalıbını derin dondurucuda 2 saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
31.7.2017 - 28250
|