Diş Hekimi İlker: Diş Çektirirken Canınızdan Olabilirsiniz

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Diş Hekimine gidenlerin var olan hastalıklarını ve rahatsızlıklarını mutlaka söylemeleri gerektiğini vurguladı.

Diş Hekimi İlker: Diş Çektirirken Canınızdan Olabilirsiniz

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker,  Diş Hekimine gidenlerin var olan hastalıklarını ve rahatsızlıklarını mutlaka söylemeleri gerektiğini vurguladı. İlker, "Özellikle hamileler, kalp rahatsızlıkları ve şeker hastalığı olan insanlar lütfen sağlık sorunlarını saklamasın. Aksi taktirde çok olumsuz sonuçlar yaşanabilir" uyarısında bulundu. 

Diş hekiminin, riskli hastalığı bulunan vatandaşa cerrahi müdahale yapmadığını, vatandaşların da o anki acıdan kurtulmak için hastalığını diş hekiminden sakladığını belirten Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, bu durumun da kişinin hayatını kaybetmesine bile neden olabildiğini söyledi. Oda Başkanı İlker şu uyarılarda bulundu:

"Ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilirken genelde ölüm yaşanmaz. Ama hastalar büyük bir oranda rahatsızlığı ve ilaç alerjisi, guatrı, şeker hastalığı, böbrek rahatsızlığı, kalp hastalığı varsa bunların muhakkak bilinmesi lazım. Çünkü cerrahi işlem yaparken bunları diş hekimleri soruyor. Bunun haricinde vatandaşlarımızın bu konuda bilinçli olması lazım. Hastalığını saklamaması lazım. Sabaha kadar uyumamıştır ve dişinden dolayı büyük acı yaşamıştır. Mesela hamile bir kadın hekime gider o acıyla dişinin çekilmesini ister. Hekime 'hamileyim' derse hekim dişini çekmez. Çünkü ilk 3 ay ve son 3 ay bu konuda risklidir. Kişi dişi çekilmediği için başka bir diş hekimine gider ve hamile olduğunu saklayarak dişini çektirir. Biz buna çok rastlıyoruz. Bazen hiçbir şey olmaz ama çok büyük risktir. Bebeğini düşük yapıp kaybedebilir. Guatr ve kalp hastalarında bizim kullandığımız anestezik ürünlerinde adrenalin var. Adrenalin kalp damarlarını daralttığı için sorun olabilir. Eğer diş hekimi kişinin kalp hastalığını olduğunu bilirse adrenalin içermeyen anestezik maddeler kullanır. Dolayısıyla ona uygun maddeler ve ilaçlar kullanılarak hasta riske atılmaz. Hastaların bunu açık bir şekilde belirtmesi lazım."

- Samsun

18.5.2016 - 20951



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]