| Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Güllü, "Diyet listelerinde baklavanın olması gerektiği düşüncesini hep savunuyorduk. Hem enerji veren hem de moral veren bir yiyecek olması bakımından baklavanın diyet listelerinde bulunması gerektiğini bir beslenme uzmanı tarafından onaylanması iddiamızın ne kadar doğru olduğunu kanıtladı" dedi. Diyetisyen Esma Akça, 'Her şeyin azı karar çoğu zarar' söylemiyle anlatılmak istenen düşünceyi somut şekilde ortaya koyduklarını ve diyet yapmayı eziyete dönüştüren sıkıcı listelerin yerine, kontrollü ve sağlıklı beslenme üzerine kurgulanan listeler oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.  Diyetisyenler, kilo kontrolünü elden bırakmadan tatlı krizlerini önlemek adına sütlü tatlıları bir çözüm önerisi olarak sunuyor. Fakat kontrolün sağlanması halinde tüm besinlerin doğru miktarlarda tüketilebileceğini dile getiren Diyetisyen Esma Akça, "Baklava, Türk toplumunun geleneksel tatlılarından olmasının yanı sıra çok fazla sevilen ve tüketilen bir tatlı. Aynı zamanda bilinenin aksine, standartlara uygun şekilde hazırlanan baklava, sağlık açısından her hangi bir tehdit içermemekle birlikte, vücuda enerji sağlıyor" diye konuştu.Baklavacı Güllüoğlu tarafından keçi sütü ile hazırlanan dondurmaların da diyetteyken rahatlıkla tüketilebileceğini vurgulayan Diyetisyen Esma Akça, baklavanın diyet listesinde nasıl yer alması gerektiğini örnek bir liste sunarak açıkladı. Günlük ortalama 1000 ila 1200 kalori alınacak şekilde hazırlanan liste, haftada 1-2 kilo verilmesini sağlıyor.
 GÜLLÜOĞLU ve AKÇA'nın ÖRNEK DİYET MENÜSÜ 1.GÜN Kalkış  1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı ılık limonlu tarçınlı su Kahvaltı 09:00 2 dilim esmer ekmek ve light peynirle yağsız tostDomates, salatalık
 5 adet zeytin
 Açık çay ( şekersiz)
 Ara Öğün 11.00 Yeşil çay ( tarçın ve karanfilli)
 Öğle Yemeği 12.00
 8 yemek kaşığı dolusu ince bulgurla yapılmış kabak yemeği ( susuz)2 yemek kaşığı dolusu light yoğurt ( içine 1 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu , pul biber, limon)
 1 dilim esmer ekmek
 Ara Öğün 15.00 1 büyük kase çilek10 adet tuzsuz badem
 Yeşil çay ( tarın, karanfilli)
 Akşam Yemeği 18.00 5 adet ev köftesi ( yağsız dana etinden)6 kaşık sebzeli bulgur pilavı
 Bol limonlu mevsim salata ( yağsız)
 Ara Öğün 21.00 1 su bardağı ılık ve toz tarçın eklenmiş süt ( yarım yağlı)1 büyük kuru incir
 2. GÜN Kalkış  1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 su bardağı limonlu tarçınlı su Kahvaltı 09.00 1 haşlanmış yumurta2 yemek kaşığı lor peyniri
 İnce kıyım salata ( maydanoz, dereotu, taze kırmızı biber, domates) – limonlu pul biberli
 1 dilim esmer ekmek
 Adaçayı
 Ara Öğün 11.00 Sade Türk kahvesi1 şişe limon dilimli sade maden suyu ( gazı kaçırılmış)
 Öğle Yemeği 13.00 Sınırsız fırın sebze ( yağlı kağıdın üstüne kabak, patlıcan, domates , biber , soğan, sarımsak vb. sebzeleri ince dilimler halinde yerleştirip baharat ekleyip fırına veriyoruz.)Üstüne sarımsaklı light yoğurt ( için 1 tatlı kaşığı ketken tohumu, pul biber, limon,sarımsak, kimyon)
 Ara Öğün 16.00 2 dilim light baklava 1 top keçi sütü dondurma
 Akşam Yemeği 19.00 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek ve 2 yemek kaşığı lor ile karıştırılmış yeşil salata (yeşilliklerde miktar ve çeşit sınırlaması yok)
 1 su bardağı şalgam
 Ara Öğün 22.00 1 fincan rezene çayı 3. GÜN
 Kalkış 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve ılık limonlu tarçınlı su Kahvaltı 09.001 adet orta boy muz
 1 sb sıcak tarçınlı süt ( yarım yağlı)
 2 tam ceviz içi
 Ara Öğün 11.00 Sade Türk kahvesi Öğle 12.00 1 kase mercimek çorbaKözlenmiş kırmızı biber ve patlıcan ( sınırsız) üstüne sarımsaklı naneli light yoğurt
 Ara Öğün 15:00 2 dilim light baklava1top keçisütü dondurma
 Akşam Yemeği 18.00 Izgara / fırın çipuraBol limonlu yağsız mevsim salata
 1,5 dilim esmer ekmek
 Şalgam suyu / light içecek
 Ara Öğün 21:30 1 parmak kalınlığında taze ananasGece yatmadan 1 su bardağı maydanoz suyu
 4. GÜN Kalkış 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı ılık tarçınlı limonlu su Kahvaltı 09.00 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile menemen ( diğer malzemelerde sınır yok)2 parmak kadar light kaşar
 3-4 zeytin
 Roka, salatalık
 1,5 dilim ekmek
 Adaçayı
 Öğle Yemeği 13.00 2 yemek kaşığı lor peyniri ve 3 ceviz ile salata üstüne nar ekşisi , balzamik sos ve baharat1 küçük kase ev yapımı sebzeli tavuk suyu çorba
 Ara Öğün 16.00 1 büyük kase taze dut10 adet tuzsuz badem
 Tarçın karanfilli yeşil çay
 Akşam 19.00 Izgara bonfileHaşlanmış sebze / salata
 1 dilim esmer ekmek
 Gece yatmadan1 su bardağı maydanoz suyu
 5. GÜN Kalkış  1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı tarçınlı limonlu ılık su Kahvaltı 09.00 1 kase light sütün içine 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çay kaşığı tarçın ekle, lapa oluncaya dek pişir. Öğle Yemeği 13.00 Küçük kutu light ton ile mevsim salata ( üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ve limonu karıştırarak sos yap ) Ara Öğün 15.30 2 adet light baklava1 top keçisütü dondurma
 Akşam Yemeği 18.30 8 yemek kaşığı etli nohut (susuz)6 yemek kaşığı sebzeli bulgur pilavı
 Karışık salata ( yağsız , limonlu)
 Küçük kase naneli cacık
 Ara Öğün 21.30  Rezene papatya karışık demle 6. GÜN Kalkış 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 su bardağı ılık limonlu tarçınlı su Kahvaltı 09.00 2 dilim light etimekÜstüne light labne ve şekersiz reçel
 Domates- salatalık
 Açık çay ( şekersiz)
 Öğle 12.00 Izgara somonSalata ( yağsız)
 1 dilim esmer ekmek
 Ara Öğün 15.00 Tarçın karanfilli yeşil çay Ara Öğün 16.00 3 parmak kalınlığında 1 dilim karpuzSade maden suyu – limon dilimli gazı kaçırılmış
 Akşam Yemeği 19.00 Haşlanmış sebze tabağı ( sınırsız)1 küçük kase light yoğurt
 Ara Öğün 21.30 1 avuç beyaz leblebiÇay
 Yatmadan 1 su bardağı maydanoz suyu
 7.GÜN  Kalkış  1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve ılık limonlu tarçınlı su Kahvaltı 11.00 MenemenLight peynir
 ½ simit
 3-4 zeytin
 2 dilim jambon / füme et
 Kahvaltılık sos
 1 tatlı kaşığı bal
 Domates salatalık vb. yeşillik
 Açık çay
 Ara Öğün 15.00 2 dilim light baklava1 top keçisütü dondurma
 Akşam Yemeği 18.00 Izgara tavukYeşil salata( yağsız , limonlu)
 1 dilim esmer ekmek
 Ara Öğün 21.00 Keçiboynuzu ( sınırsız)Limonlu yeşil çay
 Ara Öğün 23.00  1 su bardağı kefir NOT: Günde 2 litre su tüketilmelidir.
 1.6.2015 1 - 17557 |