Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde "Gebe Okulu" Açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde (DEÜ) Sağlık Bakanlığının başlattığı "Anne Dostu Hastane" uygulamasının hazırlığı kapsamında ve normal doğumu teşvik etmeye yönelik eğitim programlarını içeren "Gebe Okulu" açıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde (DEÜ) Sağlık Bakanlığının başlattığı "Anne Dostu Hastane" uygulamasının hazırlığı kapsamında ve normal doğumu teşvik etmeye yönelik eğitim programlarını içeren "Gebe Okulu" açıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Anne Dostu Hastane" uygulaması kapsamında, DEÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile DEÜ Hemşirelik Fakültesi'nin birlikte hayata geçirdikleri "Gebe Okulu"nda anne adayları, 4 haftalık "Doğuma Hazırlık Kursu"na katılacak.

Normal doğuma faydalı olacak çalışmaların gerçekleştirileceği okulda, kurslar hamilelik sürecinin 24. haftasından itibaren başlayacak. Kurs kapsamında haftada 2'şer saatlik eğitimle anne ile bebeğin konforunun ön plana çıktığı egzersizler, nefes alıp verme teknikleri ve psikolojik destek gibi normal doğuma faydalı olacak çalışmalar gerçekleştirilecek. Doğuma hazırlık kurslarına anne adaylarının yanı sıra eşleri de katılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Derebek, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Hemşirelik Fakültesi olarak güvenli ve kaliteli hizmet anlayışıyla pek çok kuruluşa rol model olduklarını belirterek, amaçlarının sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

DEÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erbil Doğan da tüm dünyada ve Türkiye'de artan sezaryen oranlarının alarm verici düzeye çıktığına işaret ederek, anne adayları ve bebekler için en güvenli ve rahat yoldan doğumu gerçekleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de son 15 yılda anne ve bebek ölüm hızlarında çok anlamlı azalmalar görüldüğünü aktaran Doğan, "Buna karşılık sezaryen oranlarında kabul edilemez artışlar var. Biz ülke olarak anne ve bebek ölüm hızlarındaki bu azalmaları da koruyarak, artık sezaryen oranlarımızı daha makul düzeylere çekmeliyiz. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak da uzun yıllardır elde ettiğimiz birikimi ve deneyimi kullanarak, bu yönde adımlar atmak istiyoruz. Bu kapsamda, "Gebe Okulu" uygulamamızı başlattık. Sağlık Bakanlığı'nın "Anne Dostu Hastane" projesine katılmak için de hastane ve bölüm olarak hazırlıklarımızı yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

DEÜ Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hülya Okumuş da sezaryen doğum artışının Türkiye'de anne, bebek ve toplum sağlığını etkileyen önemli bir problem olduğuna dikkat çekerek, artan sezaryen oranlarını iyileştirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından "Anne Dostu Hastane" uygulamasının başlatıldığını belirtti.

Hedeflerinin "Anne Dostu Hastane" ünvanını alacak ilk üniversite hastanesi olmak ve topluma hizmet etmek olduğunu kaydeden Okumuş, şu görüşlerini paylaştı:

"Güvenli ve kaliteli gebelik izlemi, doğum hizmetinde kanıta dayalı uygulamaları kullanma ve gebe okulu gibi uygulamalar sağlık profesyonellerinin yürüttüğü önemli girişimlerdir. Kanıta dayalı uygulamaların sonuçlarını başarılı ve ümit verici buluyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, bu eğitimlerde uluslararası sertifikaları bulunan öğretim üyeleri ile önemli bir kimliğe sahip ve bu eğitim programlarını 1998 yılında ilk başlatan, halen de sürdürmekte olan bir fakültedir. Kursiyerimiz olan anne baba adaylarına, program sonunda birer sertifika ile katılımları için teşekkür ediyor, ileride çocuklarına, onlara verdikleri değeri gösteren bir belge sunuyoruz."

23.6.2017 - 27736



Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]