DSÖ, koronavirüs aşıları için ABD'nin örnek alınması çağrısını yaptı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD'nin Kovid-19 aşıları için fikri mülkiyet korumasından geçici olarak feragat etmesini "aşı eşitliği için önemli bir dayanışma ve destek ifadesi" olarak nitelendirerek, "Diğer ülkeleri de ABD'yi örnek almaya çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

DSÖ, koronavirüs aşıları için ABD'nin örnek alınması çağrısını yaptı

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin geçtiğimiz çarşamba günü Kovid-19 aşıları için fikri mülkiyet korumasından geçici olarak feragat etmesine ilişkin olarak, "Aşı eşitliği için önemli bir dayanışma ve destek ifadesidir. Bunun politik olarak kolay bir şey olmadığını biliyorum, bu nedenle ABD'nin liderliğini çok takdir ediyorum. Diğer ülkeleri de ABD'yi örnek almaya çağırıyoruz" dedi.

YENİ BİR KONSEY KURULACAK



Ghebreyesus küresel ekonomiyi şekillendirmenin yeni yollarını belirlemek, sağlıklı, kapsayıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir toplumlar inşa etmek için "herkes için sağlık" temelinde yeni bir DSÖ Konseyi kurulacağını açıkladı. University College London'da İnovasyon ve Kamusal Değer Ekonomisi Profesörü ve İnovasyon ve Kamusal Amaç Enstitüsü Kurucu Direktörü Profesör Mariana Mazzucato başkanlığındaki konseyin, ekonomi, sağlık, hükümet, finans ve kalkınma alanlarında uzman olan 11 kişiden oluşacağı belirtildi.

DSÖ'DEN SINOPHARM'A ONAY



Ghebreyesus, korona virüs vakalarının dünya genelinde rekor seviyeye ulaştığını ve her hafta neredeyse 100 bin vaka tespit edildiğini dile getirerek, DSÖ'nün Çin'in geliştirdiği Sinopharm aşısının acil kullanımına onay verdiğini kaydetti.

Sinopharm'in güvenlik, etkinlik ve kalite açısından DSÖ'nün acil kullanım onayını alan 6'ncı Kovid-19 aşısı olduğunu belirten Ghebreyesus, "DSÖ, Sinopharm'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşıya acil kullanım onayı verdi. Böylelikle Sinopharm aşısı, güvenlik, etkinlik ve kalite açısından DSÖ onayını alan 6'ncı aşı oldu" ifadelerini kullandı.

Aşının 18 yaş ve üstü yetişkinler için iki doz halinde uygulanmasının tavsiye edildiğini kaydeden Ghebreyesus, bu onayın, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nın (COVAX) aşı listesini genişlettiğini, ülkelere kendi içlerinde acil kullanım onayı ile bu aşıyı ithal edip uygulamaları için güven verdiğini vurguladı.

8.05.2021 - 53362



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Sağlık Video Uyku Bozuklukları
Uyku Bozuklukları
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]