Geleceğin Anjiografi Tekniği, Ege Üniversitesi Türkiye'de Uygulandı

Türkiye'de ilk kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kasık bölgesi yerine halk arasında enfiye çukuru olarak bilinen bölgeden güvenli, komplikasyonsuz koroner anjiografi gerçekleştirildi.

Geleceğin Anjiografi Tekniği, Ege Üniversitesi Türkiye'de Uygulandı

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın ve Uz. Dr. Elton Soydan tarafından başarı ile gerçekleştirilen operasyon, hastalara büyük avantajlar sağlayacak. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Mustafa Akın ve Uz. Dr. Elton Soydan ile bir araya geldi.

Akademisyenleri başarılarından dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesinin bir ilke daha imza attığını belirterek'' Kardiyoloji anabilim dalımızda kamu ve özel hastanelerimize örnek olacak bir buluşa imza atıldı. Bu yöntemin kısa zamanda Türkiye'de yaygın bir şekilde kullanılacağına inanıyoruz.Ege Üniversitesi bir çok alanda olduğu gibi Kardiyoloji alanında da ülkemize ve toplumumuza öncülük yapıyor. Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak akademisyenlerimizin çalışmalarının maddi manevi yanındayız'' dedi.

TANI VE TEDAVİDE ALTIN STANDART

Geliştirdikleri yeni yöntem konusunda bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Akın ise " Yeni anjiografi tekniği ile ülkemize yeni bir tedavi yöntemi kazandırdık. Uyguladığımızteknik tanı ve tedavide altın standart olarak giriş yolu ve tedavi stratejisi açısından önem taşıyor. Birçok şekilde avantajlı olan bu yöntem ile kasık yoluyla gerçekleştirilen anjiyografiye göre hastalarımız daha az ağrı hissedecek. İşlem sonrası hasta konforu ve erken taburcu olma avantajlarının yanı sırakanama dahil gelişebilecek komplikasyonlar açısından da daha güvenilir bir yöntem'' şeklinde konuştu.

HASTALARA SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

Yeni yöntemin hastalara sağladığı avantajlar konusunda bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Akın, '' İşlem sonrası hastanın bileğinde küçük bir bant ile tekerlekli araba desteğinde yatağına gitmesi sağlandı. Hareket etmesine ve ihtiyaçlarını karşılamasına izin verdiğimiz hastalarımız 3-4 saat içinde taburcu ediyoruz.

Kasıktan yapılan anjiografi de ise hastalarımız 1-2 gün hastanemizde gözetim altında tutuyorduk. Bu yöntem ile her şey den önce hastalarımız yatağa bağlı kalmayacaklar. Yeni yöntem sayesinde hastalarımız kısa sürede ayağa kalkarken giriş yeri komplikasyonları da ortadan kalkıyor. Hastalarımızın aynı gün taburcu olmaları sayesinde hastane hizmetlerinde de ciddi bir tasarruf sağlamış olacağız'' dedi.

ULUSLARARASI ÖDÜL

Çalışmanın uluslararası camiada da ses getirdiğini belirten Prof. Dr. Akın, ''Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniğimizde enfiye çukurundan 2017 yılında 82 koroner anjiografi, 22 PTCA/Stent , 2018 'de 161 koroner anjiografi, 68 PTCA/Stent işlemi gerçekleştirildi. Ayrıca çalışmamız, Uluslararası 14. Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresinde (2018) 1.lik ödülüne layık görüldü'' diye konuştu.

KORONER ANJİOGRAFİ

Koroner anjiografi günümüzde koroner arter hastalığının kesin tanısında en geçerli olan ve altın standart olarak kabul edilen yöntem olarak uygulanıyor. Koroner arterlerin çeşitli nedenlerle daralması, tıkanması göğüs ağrısına, ani ölüm dahil, akut koroner sendrom olarak bilinen acil müdahaleyi gerektiren klinik olaylara yol açabiliyor.

Yüksek tansiyonlu, diyabetik, yüksek kolesterol değerlerine sahip kişilerde, kilolu olan, sigara içen, genetiğinde kalp hastalığı olanlarda koroner arter hastalığı çok sık görülüyor. Bu işlem için hastada bir arteryel giriş yeri belirlemek gerekiyor. Kasık damarı yolundan yapılan koroner anjiografi enfiye çukuru olarak bilinen bölgeden yapılan anjiografiye göre çok daha fazla komplikasyona neden oluyor.

10.12.2018 - 37130



İlgili Diğer Yazılar
Dikkat! Aşırı sıcaklar tansiyonu düşürebilir
Dikkat! Aşırı sıcaklar tansiyonu düşürebilir
Prof. Dr. Bülent Görenek
Prof. Dr. Bülent Görenek'e uluslararası görev
İnternette Yazana Değil Doktora Güvenin
İnternette Yazana Değil Doktora Güvenin
Sigara Ömürden 10 Yıl Çalıyor
Sigara Ömürden 10 Yıl Çalıyor
Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi'nde Enfiye Çukuru'ndan Anjiyo
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]