Hasta Yakını Tarafından Darbedilen Temizlik Görevlisi Şikayetçi Oldu

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Tuğba Karakaş, İstanbul'da hemşirelik yapan hasta yakını B.D. tarafından darbedildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Olayın ardından sağlık çalışanları saldırıyı protesto etti.

Hasta Yakını Tarafından Darbedilen Temizlik Görevlisi Şikayetçi Oldu

KARABÜK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Tuğba Karakaş (33), İstanbul'da hemşirelik yapan hasta yakını B.D. isimli kadın tarafından darbedildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Bunun üzerine emniyette ifadesi alınan B.D. ardından serbest kalırken, sağlık çalışanları saldırıyı protesto etti.

Olay, dün akşam saatlerinde Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Tuğba Karakaş, iddiaya göre, yoğun bakımda tedavi gören hastanın kızı B.D. tarafından saldırıya uğradı. Tuğba Karakaş, hasta yakını B.D.'nin kendisini saçından tutup yere düşürdüğünü ve darbettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. B.D., emniyetteki ifadesinin ardından adli süreç başlatılarak serbest bırakıldı. B.D.'nin de İstanbul'da bir hastanede hemşire olarak görev yaptığı öğrenildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Olayın ardından, hastane çalışanları saldırıyı protesto etti. Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şubesi tarafından hastane önünde basın açıklaması yapıldı. Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, "Bu hastanede yaşanan sağlıkta şiddet olayının faili bir başka sağlık çalışanı. Nöroloji Servisi'nde temizlik personeli olarak görev yapan Tuğba Karakaş arkadaşımız, hasta sevki sırasında asansör önünde bir hasta yakını tarafından darbedilmiş, saldırıya uğramış, sözlü olarak da taciz edilmiştir. Başka bir hastanede hemşire olarak görev yapan saldırganın, bizim hastanemizdeki yakını için, sağlık çalışanlarına saldıracak kadar öfke duymasının bir başka sebebi olmalı. Bu bizi gerçekten çok üzdü. Hemşirelik gibi kutsal bir mesleğin mensubu olan kişinin artık 'saldırgan' olarak anılması bizleri çok üzdü. Hemşire sıfatı ile şifa dağıtan bu arkadaşın 'hasta yakını' sıfatı ile bu hale gelmiş olmasının, bir başka sağlık çalışanına saldırmasının artık akılla, irfanla yapılacak bir açıklamasının olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı saldırı sonrası tedbir amaçlı tekerlekli sandalye ile basın açıklamasına katılan temizlik görevlisi Tuğba Karakaş ise "Hasta yakını zaten geldiğinden beri bayağı sıkıntılıydı. Hastasını yoğun bakıma indireceğimiz için bayağı bir hırçınlıklar yaptı. Sonrasını zaten hatırlamıyorum. Ben asansörden çıktıktan sonra ameliyathanenin önünde arkamdan saçımdan tutarak yere yatırdı" diye konuştu.

1.06.2023 - 66487



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]