Havalar ısındı, böbrek taşına dikkat

Havalar ısındı, böbrek taşına dikkat Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Başakcı: "Havaların sıcak olmasıyla beraber, böbrek ve idrar yolu taşı rahatsızlığı yaşayan hastalarımız çok sık gelmeye başladı" Havaların ısınmasıyla böbrek taşı şikayetlerinin arttığını söyleyen uzmanlar, bu rahatsızlığa...

Havalar ısındı, böbrek taşına dikkat

Havalar ısındı, böbrek taşına dikkat

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Başakcı: "Havaların sıcak olmasıyla beraber, böbrek ve idrar yolu taşı rahatsızlığı yaşayan hastalarımız çok sık gelmeye başladı"

DENİZLİ - Havaların ısınmasıyla böbrek taşı şikayetlerinin arttığını söyleyen uzmanlar, bu rahatsızlığa sıcak artışlarının en büyük etken olduğunu söylediler.

Havaların ısınmasıyla, hastanelerde böbrek taşı ve idrar yolu taşı vakalarında artış oldu. Uzmanlar böbrek taşı oluşumunda sıcak havaların en büyük etkenlerden biri olduğunu belirtti. Özel Denizli Cerahhi Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Başakcı, böbrek ve idrar yolu taşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Havaların ısınmasıyla, Acil Servis bölümüne aşırı yan ağrı, idrarda yanma ve kanama şikayetleri ile gelen hasta sayısının arttığını söyledi. Böbrek taşı muayene ve ameliyatlarının nasıl gerçekleştiğini anlatan Op. Dr. Başakcı, "Havaların sıcak olmasıyla beraber, böbrek taşları ve idrar yolu taşları şikayetiyle hastalarımız çok sık gelmeye başladı. Genelde bu tür hastalar, acil servise aşırı yan ağrısı, idrarda yanma ve kanama şikayetleriyle başvuruyorlar. Biz hastalarımızın muayenesini yaptıktan sonra idrar tahlili, ultrason veya gerekirse tomografi tetkiki istedikten sonra hastamızın taşın nerede olduğunu tespit ediyoruz. Daha sonra taşın durumu, yeri ve başka bir sıkıntısı olup olmadığına göre tedavisini planlıyoruz" dedi.

"Evde hareket etmeleri, bol sıvı almaları bizim önemli"

Böbrek taşı olan insanların bol sıvı tüketmeleri gerektiğini belirten Uzman Op. Dr. Başakcı, "İlk önce hastalarda taşların düşürülmesi için bol sıvı almalarını ve hareket etmeleri ile ilgili önerilerde bulunuyoruz. Hastamızın eğer ateşi varsa, taşı da düşüremiyorsa, çok şiddetli ağrısı varsa veya böbreklerinde aşırı derecede sıkıntı oluşturmuşsa, hastamızın taşını idrar yollarından girerek lazer yöntemiyle kırıyoruz ve yüzde doksanın üzerinde başarı elde ediyoruz. Havaların sıcak olması dediğimiz gibi taş oluşumuna en büyük etken. Biliyorsunuz karantina döneminde insanlar dışarıya pek çıkamıyorlar. Evde kaldıkları sürece de, evde hareket etmeleri, bol sıvı almaları bizim önereceğimiz şeylerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

1.6.2020 1 - 45682



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?
Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?

 

[Hata Bildir]