Hazır Gıdalar Kanser Riskini Artırıyor"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Esma Aybattı, hazır paketli, dondurulmuş gıdalar ve konservenin sağlığı olumsuz etkilediğini, bu besinlerin sürekli kullanılmasının sinir ve sindirim sistemine zarar verip kanser riskini artırdığını bildirdi.

Hazır Gıdalar Kanser Riskini Artırıyor
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Esma Aybattı, hazır paketli, dondurulmuş gıdalar ve konservenin sağlığı olumsuz etkilediğini, bu besinlerin sürekli kullanılmasının sinir ve sindirim sistemine zarar verip kanser riskini artırdığını bildirdi.

Aybattı, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı beslenmenin, doğal besinleri tüketmekle mümkün olacağını aktardı.

Hazır gıda tüketimi alışkanlığının, obeziteyi beraberinde getirdiğini ifade eden Aybattı, şunları kaydetti:

"Özellikle hazır paketli, dondurulmuş gıdalar ve konserveler sağlığı olumsuz etkiliyor. Bu besinlerin sürekli kullanımı sinir ve sindirim sistemine zarar verip, kanser riskini arttırmaktadır. Kan şekeri ve kan yağları yüksekliği, mide bulantısı ve yüksek tansiyona sebep olur. Bu besinlerin uzun süre korunması için kullanılan bazı katkı maddeleri sağlığımızı olumsuz etkiler. Hazır gıdalarda bulunan monosodyum glutamat maddesi sinir hücrelerine zarar vererek, merkezi sinir sistemi tahribatına bağlı olarak, alzheimer, parkinson, huntington hastalıkları ve sara gibi sağlık sorunlarına yol açar."

3.4.2017 1 - 26547



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]