İki Cephede Birden Savaşmak

İnsanlığı metabolik olarak tehdit eden diyabetle psikolojik olarak tehdit eden şizofreninin ne gibi ortak noktası olabilir?

İki Cephede Birden Savaşmak

YEŞİL KAKULE:

Hafızayı güçlendirici etkisi bilinen kakule şizofreni tedavisinde de yaygın olarak kullanılır. Tohumları sinir sistemini olumlu etkiler, sinir ve stresi azaltarak kişinin kendine güvenini artırır. Öğütülmüş tohumlarının çay olarak tüketilmesi gerekir.

FESLEĞEN YAPRAKLARI:

Yaz aylarında elimizi üstünde gezdirdiğimizde yaydığı kokunun bile bizi mutlu ettiği fesleğen, strese iyi gelen bir bitkidir ve çeşitli beyin hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Fesleğen yapraklarıyla hazırlanan çaylar ise beynin işlevselliğini artırmak için her günü içilebilir.

BEKTAŞİ ÜZÜMÜ:

Antioksidan etkisi yüksek olan Bektaşi üzümü tam bir C vitamini deposudur ve portakalın on katı C vitamini, A ve B kompleks vitaminleri barındırır. İçeriğindeki niasinamid ise şizofreni
tedavisinde etkilidir. Kurutulmuş Bektaşi üzümüyle demlenen çay, sakinleştirici etkiye sahiptir.

SOĞUK SU BALIKLARI:

Balıktaki Omega 3, beynin düzgün çalışmasına etkili olduğu için şizofreni hastalarının da düzenli olarak balık tüketmesi gerekiyor. En fazla Omega 3 içeren balıklar ise somon, ringa balığı ve ton balığı... Aynı nedenle balık yağının da şizofreniye iyi geldiği biliniyor.

HAVUÇ, ISPANAK VE DİĞERLERİ:

Kronik beyin bozuklukları için önerilen sebzelerden biri de havuç. Şizofreni tedavisinde kullanılan niasin açısından havuç kadar ıspanak da son derece zengin. Patates ve mısır da niasin zengini sebzeler arasında.

Peki, şizofreniyle mücadele ederken hangi gıdalardan uzak durmak gerekiyor? Ya da böyle bir liste var mı?
Aslında insan beynine zarar veren tüm gıdaların şizofreniyi tetiklediği ya da hastalığın gelişimini olumsuz yönde etkilediği biliniyor. Dolayısıyla beyne zararı bilinen yiyecek ve içecekler dışında beyni uyarıcı özelliği olanlara da şizofreni tedavisinde temkinli yaklaşmak gerekiyor. Liste ise fazlasıyla tanıdık:

Kızartma türü yemekler,
Hazır yiyecekler,
Alkol,
Şeker,
Çay,
Kahve,

BESİNLERE KONULAN KATKI MADDELERİ,

Sağlıksız koşullarda yetiştirilip paketlenmiş, özellikle tarım ilacı içeren gıdalar...
Öte yandan yüksek oranda şeker ve yağ tüketmenin beyni geliştiren faktörlerin azalmasına neden olduğu biliniyor. Et tüketiminin ise minimuma indirilmesi gerekiyor.

6.11.2017 - 29727



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]