Invamed, zorlu damar hastalıklarının tedavisi için yeni bir kateter geliştirdi

Invamed, endovasküler müdahalede zorlu damar hastalıklarının tedavisi için 'Dolphin Zebra Geçiş Destek Kateteri'ni geliştirdi. Kateter, küçük ve karmaşık anatomik yapıya sahip damarlarla karşılaşmak, teşhis veya tedavi amacıyla yapılan endovasküler girişimler sırasında sıkça yaşanan bir durum olan lezyonların geçilmesini kolaylaştırıyor.

Invamed, zorlu damar hastalıklarının tedavisi için yeni bir kateter geliştirdi

Invamed, endovasküler müdahalede zorlu damar hastalıklarının tedavisi için "Dolphin Zebra Geçiş Destek Kateteri"ni geliştirdi.

Invamed'den yapılan açıklamaya göre, küçük ve karmaşık anatomik yapıya sahip damarlarla karşılaşmak, teşhis veya tedavi amacıyla yapılan endovasküler girişimler sırasında sıkça yaşanan bir durum olarak öne çıkıyor.

Böyle bir durumda lezyonların geçilmesi zor olabiliyor. Bu durum işlem süresinin uzamasına, operatör ve hasta için radyasyona maruz kalma riskinin artmasına, ayrıca perforasyon, diseksiyon, kollaterallerin kaybı ve arteriyovenöz fistül gibi bazı komplikasyonlara yol açabiliyor.

Bu tür damarlarda vasküler geçiş destek kateteri kullanılması öneriliyor. Bu kateterler, damar sistemine erişim sırasında kullanılan kılavuz telleri destekliyor ve bu tellerin işlem sırasında değiştirilmesine olanak sağlıyor. Destek kateterleri ayrıca, çözeltilerin veya tanısal kontrast maddelerinin hedef bölgeye verilmesinde bir geçit koridoru görevi görüyor.

Vasküler destek kateterleri, vasküler sistemdeki daralmış veya tıkanmış bölgeleri geçmek için kullanılan tıbbi cihazlar olarak öne çıkıyor. Bu cihazlar, özellikle endovasküler cerrahi ve girişimsel radyoloji prosedürlerinde kullanılıyor.

Vasküler destek kateterleri, genellikle özel malzemelerden yapılmış ince ve esnek tüpler olarak biliniyor. Bu kateterler, daralan veya tıkanan damarların içine yerleştirilerek ilerletiliyor ve böylelikle hedef bölgeye ulaşıyor. Birçok vasküler destek kateteri, "over-the-wire" adı verilen bir sistemle çalışıyor. Bu sistemde, bir tel kılavuz (guidewire) önceden hedef bölgeye yerleştiriliyor ve kateter, bu tel kılavuz üzerinden ilerleyerek hedefe yönlendiriliyor.

Vasküler destek kateterleri, yukarıda sayılanların dışında da çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor. Kateterler, daralmış bir damarı genişletmek veya tıkanıklığı açmak için balon anjiyoplasti veya stent yerleştirme işlemlerinde, ayrıca, damarların içindeki pıhtıları veya plakları çıkarmak için trombektomi veya aterektomi prosedürlerinde kullanılabiliyor.

Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen ve üretim kampüsünde üretilen "Dolphin Zebra Geçiş Destek Kateteri" periferik kullanım da dahil olmak üzere tanısal ve girişimsel prosedürler için küçük ve cerrahi açıdan zor olan damarlı anatomilerde kullanılmak üzere tasarlandı.

Kateter, yüksek performanslı bir intravasküler araç olarak tasarlandı. Küçük damar ve zorlu anatomide kullanıldığında, kesin ve etkili şekilde tanısal ve girişimsel prosedürlerin gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor.

Zebra adını buradan alan kateterin üzerindeki radyo opak işaretlemeler, kateterin doğru konumlandırılmasını sağlıyor ve lezyonun boyutunu ve uzunluğunu ölçmede yardımcı oluyor.

Kateter, hasta konforu ve güvenliği ön planda tutularak tasarlandı. Atravmatik ucu, damarlar boyunca hassas bir şekilde ilerlemeyi sağlıyor ve minimal invaziv girişimler sırasında doku travmasını en aza indiriyor. Hidrofilik kaplama, kayganlık sağlarken, kateterin pürüzsüz bir şekilde ilerlemesini kolaylaştırıyor.

Klinik uygulamalarda yüksek etkinlik ve güvenilirlik gösteren, doktorların ve sağlık profesyonellerinin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen kateter, geniş bir hasta grubunda başarılı sonuçlar elde etmek üzere tasarlandı.

22.6.2023 - 68070



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]