İzmir'de Türk Kızılay ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde kan bağışı kampanyası

İzmir'in Aliağa ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İzmir'de Türk Kızılay ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde kan bağışı kampanyası

İzmir'in Aliağa ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Aliağa Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu'nda yapılan etkinlik kapsamında otobüs ve sabit noktalarda bulunan 50 sedyede, kan bağışı kabul ediliyor. Öğretmenler ve velilerin çoğunlukta olduğu bağışçılar, kan bağışında bulunuyor.

Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, AA muhabirine, 2015 yılında Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kan bağışı kampanyası konusunda protokol imzalandığını hatırlattı.

"İzmir Sana Kanım Feda" projesi kapsamında yürütülen proje ile Aliağa Atatürk İlkokulu ve Aliağa Atatürk Ortaokulunda 2 yıl önce 626 ünite kan toplandığını ve bunun Ege Bölgesi'nde 1 günde toplanan kan bağışı miktarı açısından rekor olduğunu kaydeden Dolaş, şöyle dedi:

"Bugün hedefimiz 1500 ünite üzeri kan bağışı toplayarak yeni bir rekor kırmak. Bugün nevruz etkinlikleriyle beraber kan bağışı faaliyetini eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. Bizim 1500 ünite kan almakla beraber daha büyük bir hedefimiz var. İyilik tohumu da ekmeye çalışıyoruz. Çünkü buradaki öğrenciler, 10-15 yıl sonra geleceğin kan bağışçısı olarak bizim iyilik havuzumuza dahil olacaklar. Bizim projemizin ana hedef kitlesi de öğretmenlerimiz müdürlerimiz ve velilerimiz."

Dolaş, kampanyanın saat 23.30'a kadar devam edeceğini, kampanya kapsamında bağışçı getiren öğrencilere de çeşitli hediyeler verileceğini sözlerine ekledi.

Aliağa Atatürk Ortaokulu Müdürü Habib Bilgiç de daha önce Ege Bölgesi için kırdıkları rekoru geliştirmek istediklerini söyledi.

Bilgiç, "Şimdi hedefimiz Türkiye rekoru bu yüzden Türk Kızılay Kan Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışarak güzel bir çalışma yaptık inşallah bu rekoru kırmak hedefimiz. Tabii en temel hedefimiz de çocuklarda farkındalık oluşturmak. Şu an pandemi, savaş, dünyadaki krizler sebebiyle bunalmış insanlara iyiliğin ne kadar önemli, olduğunu iyiliğin yaygınlaştırıcı rolünü göstermek için insanlara örnek olması açısından böyle bir proje başlattık inşallah başarılı oluruz."

21.3.2022 - 60380



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]