Geleneksel damak tadımıza uymadığı ya da lezzetsiz olduğu düşünülerek bir kenara itilen yulaf, son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Özellikle pratik sabah kahvaltıları için tercih edilse de günün her öğününde farklı tariflere eklenerek tüketilebilen yulaf, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yulafın sağlığa faydalarıProtein, vitamin ve mineral bakımından çok zengindir Kalp hastalıklarına karşı korur Kan şekerini dengeler ve insülin artışını engeller Uzun süre tok tutarak kilo kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur İçerdiği lifler sayesinde bağırsak sağlığını destekler Sabahları hızlı ama besleyici bir kahvaltı yapmak için ideal olan yulaf, damak tadınıza göre çeşitlendirebileceğiniz bir baz oluşturuyor. Süt ya da yoğurtla karıştırarak gece boyunca beklettiğiniz yulafı sabah istediğiniz malzemeler ile süsleyerek tüketebilir ya da sütle pişirerek hazırladığınız yulaf lapasıyla ılık ve lezzetli bir kahvaltı alternatifi oluşturabilirsiniz. Kahvaltı denince ilk tercihimiz geleneksel Türk kahvaltısı olsa da, hafta içi uzun uzun kahvaltı yapma fırsatımız olmuyor. İşte yulaflı tarifler tam da burada imdada yetişiyor,yağ ve un deposu simit-poğaça-börek üçgeninden bizi kurtarıyor. Kahvaltılık yulaf lapası tarifiMalzemeler: 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 su bardağı süt (İnek sütü yerine badem sütü gibi bitkisel kaynaklı sütler kullanabilirsiniz) Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal Üzerini süslemek için: Dilediğiniz meyveler 2 adet ceviz, badem ya da fındık 1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi ya da tahin Yapılışı: Yulaf ezmesi ve sütü bir tencereye alın ve orta ateşte yulaflar yumuşayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Yulaf lapasını bir kaseye alın ve az miktarda bal ekleyerek tatlandırın. Ilınan yulaf lapasının üstüne dilediğiniz meyveleri dilimleyerek ekleyin. Son olarak; ceviz ve badem gibi kuruyemişler, fıstık ezmesi ya da tahinle süsleyerek afiyetle tüketin!
10.8.2023 - 72540
|