Kırmızı Et, Kansızlıkta Altın Kadar Değerli

Prof. Dr. Coşkun Usta, kırmızı etin tam bir kansızlık ilacı olduğunu belirterek, "Kırmızı et, kansızlıkta ve B12 vitamini açısından altın kadar değerli." dedi.

Prof. Dr. Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayında havanın sıcak olmasından dolayı etlerin mikrop kapma riski bulunduğunu belirterek, etin çok temiz ve hijyenik koşullarda hazırlanması gerektiğini söyledi. Etin tam bir besin kaynağı olduğuna dikkati çeken Usta, "Özellikle kırmızı et, önemli bir besin. Beyaz ete göre üstün olduğu noktalar var. Kırmızı et, anemik hastalar, kansızlık için birebir. Çünkü içerisinde hem demir hem de B12 dediğimiz önemli vitaminler var. " diye konuştu. Kansızlığın tedavisinde etin kullanılabildiğini aktaran Usta, kırmızı et tüketiminin vücuda yararlı maddeler kazandırdığını anlattı. "Kırmızı et, tam bir kansızlık ilacı. B12, B6 vitaminleri de içermektedir. Bunlar da beyin sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Diğer mineraller ve proteinler açısından da beyin, kalp ve karaciğer dostu, kansızlık tedavisini sağlayan besin maddesidir. " diyen Usta, hijyenik ve iyi koşullarda sağlıklı hayvanların etinin tüketilmesini önerdi.

"Eti az pişirmek gerekiyor "



Etin doğru tüketilmezse yarar yerine zarar verebileceğini vurgulayan Usta, kırmızı eti, protein yapısını bozmamak için daha uzun sürede, az alevli ateşte, az pişirmek gerektiğini anlattı. Bayramlarda herkesin ağız tadına göre eti pişirdiğini anımsatan Usta, "Her zaman daha sulu, az ateşte, uzun dönemde pişmesi, etin protein, mineral ve demir kaybı açısından çok daha faydalıdır. Her şey de olduğu gibi eti de çok fazla tüketmek doğru değil. Çünkü protein sindirimi ağır olan bir besin maddesi. Hazımsızlık ve benzeri sorunlar yaşayabiliriz. " şeklinde konuştu. B12'nin vücutta önemli fonksiyonları gören bir vitamin olduğuna değinen Usta, kan yapımı sırasında beyindeki önemli iletim sisteminde kullanılan maddelerin yapımında, birçok hücre yenilenmesinde önemli rolleri olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Usta, B12'yi tüketerek, B12 depolarını yüksek tutmanın her zaman sağlık için önemli olduğunu ifade ederek, demir gibi B12'nin de yüksek seviyelerde tutulmasını istedi. Kırmızı eti her yaş grubunun rahatlıkla tüketebileceği bilgisini veren Usta, "Vücudun bazı proteinleri mutlaka dışarıdan alması gerekiyor. Vücudumuz kendisini sentez edip, bunları oluşturamaz, bunu en iyi barındıran gıda ettir. İyi ve sağlıklı bir et, altın değerindedir. Kırmızı et kansızlıkta ve B12 vitamini açısından altın kadar değerli. " ifadelerini kullandı.

18.8.2018 - 34738



İlgili Diğer Yazılar
Maskeyle sıcak havalarda serin kalmanın yolu var mı?
Maskeyle sıcak havalarda serin kalmanın yolu var mı?
Bireysel Emeklilikte Otomatik Katılım Sistemi ile Tanışın
"Havuz ve denizden değil tedbirsizlikten korkun"
"Havuz ve denizden değil tedbirsizlikten korkun"
Covid-19
Covid-19'a karşı ilk yerli sentez ilaç
Normalleşmeyi sağlıklı atlatmanın 2 püf noktası
Normalleşmeyi sağlıklı atlatmanın 2 püf noktası
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]