Kurban Bayramı'nda et yemeklerinin tüketimi artıyor. Özellikle kurban etlerinin taze tüketimi hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık veya ishal gibi sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Sabri Ülker Vakfı, pişirme tekniklerinden, porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gereken pek çok nokta olduğuna dikkat çekiyor. Kurban etlerinin kesildikten hemen sonra, hatta sabah kahvaltısında tüketmenin bayramda en sık yapılan yanlışlardan biri olduğunu ve kurban etinin, kesimden sonra en az 12-24 saat bekletilerek tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Kurban etleri pişirilirken kızartma ya da mangal yerine yağsız tava, fırın ya da sulu pişirme teknikleri kullanılmasının daha sağlıklı olduğuna dikkat çekiliyor. İyi ve doğru yöntemlerle pişirilmiş kurban etlerinin yeşil salata, diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler, yoğurt, tuzsuz veya az tuzlu ayran ve kefirle tüketilmesi öneriliyor. Kavurmalı Yumurta- 3kişilik Malzemeler 100 gram kavurma 2 adet yumurta Hazırlanışı Kavurmaları küçük parçalara ayırarak, sahanda pişirin. Kavurma parçaları yağını bırakana kadar karıştırın. Ardından yumurtayı yıkayın ve kavurmaların ortasına sarısı dağılmayacak şekilde dikkatlice ekleyin. Sahanın kapağını kapatarak yumurtanın beyazı iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin. Enerji ve besin öğesi içeriği (1 Porsiyonda) Enerji 143,3 kkal Karbonhidrat 0,2 g Protein 10,6 g Yağ 11,2 g Kavurmalı Pilav-6 kişilik Malzemeler 200 gram kavurma 1 yemek kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Hazırlanışı Pirinçleri bol suda yıkayın. Kaynayan et suyuna ayçiçek yağı ekleyin. Ardından arpa şehriye ve pirinci ekleyin. Birkaç kez karıştırıp pilavın et suyunu çekmesini bekleyin. Bu sırada, kavurmayı küçük küpler halinde kesin ve bir sahanda pişirin. Demlenen pilavı tabağa alın ve üstüne kavurma ekleyerek servis edin. Enerji ve besin öğesi içeriği 1 Porsiyonda Enerji 167,3 kkal Karbonhidrat 14,9 g Protein 8,4 g Yağ 8,2 g
29.8.2017 - 28653
|