Küresel Kriz Türklerin Saçlarını Döktü!

B'iota Laboratuvarları'nın saç dökülmesi araştırmasında küresel krizin en çok hissedildiği 2009 yılında Türkiye'de saç dökülmesi sorunu yaşayanların oranı yüzde 43.8'e çıkarken, bu oran kriz etkisinin ortadan kalkmasıyla birlikte 2010'da yüzde 35.9'a düştü.

Küresel Kriz Türklerin Saçlarını Döktü!

2008 yılında ABD’den tüm dünyaya yayılan ekonomik kriz, Türkiye’ye bir faturası da saç dökülmesi oldu. BIOTA Laboratuvarları’nın 12 ilde 20-49 yaş aralığında 1270 kişi üzerinde yaptığı saç dökülmesi araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. 2008 yılında başlayan ekonomik krizle beraber saç dökülmeleri önemli oranda arttı.


2008 yılında araştırmaya katılanların yüzde 42.4’ü saç dökülmesi sorunu yaşarken krizin en şiddetlendiği 2009 yılında ise saç dökülmesi sorunu yaşayanların oranı ise yüzde 43.8’e çıktı. Krizin etkisini yitirmeye başladığı 2010 yılında ise saç dökülmelerinde de a azaldığı yıl oldu.


2010 yılında saç dökülmesi yaşayanların oranı yüzde 35.9’a düştü. Krizde artan işsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle yaşanan stres ve ruhsal bunalımların saç dökülmelerini artırdığını ifade eden BIOTA Laboratuvarları Ar-Ge Direktörü Özden Kasımoğulları, 2010 yılında Türkiye’nin toparlanmaya başladığı bir yıl olduğunu işsizlik oranının azaldığını bu dönemde saçı dökülenlerin tedavi sürecine girdiğini belirtti.


Saç dökülmesine kadınların erkeklerden daha çok önem verdiklerini bildiren Kasımoğulları, saç dökülmesini, kadınların daha çok önemsediğini ve yaşadıkları panikle daha hızlı önlem aldıklarını belirtti. Erkeklerin ise saç dökülmesine karşı önlem almadıklarını ifade eden Kasımoğulları, Ege Bölgesi'nde erkeklerde saç dökülmesinin daha çok olduğunu ve diğer bölgelere göre daha fazla çözüm aradıklarının görüldüğünü bildirdi.


Günde 80 ile 100 saç telinin düşmesini saç dökülmesi olarak adlandırdıklarını ifade eden Kasımoğulları, dökülmenin en önemli sebeplerinden birinin genetik faktörler olduğunu ve saçın genetik olarak dökülme eğilimi varsa stres, beslenme, kullanılan ilaçlar ve kadınlık hormonu gibi faktörlerin dökülmeyi arttırdığını kaydetti.


Saç dökülmesini önleyecek ürünlerde ısırgan otu ve Mersin yaprağı gibi bitkilerin kullanıldığını belirten Kasımoğlu, bu bitkilerin eski çağlardan beri reçetelerde bulunduğunu anlattı. Kasımoğulları, bu bitkilerin hem tazesi hem de kuru halinin kullanıldığına dikkat çekerek, 'Isırgan otu, vitaminler açısından çok zengin bir bitkidir. Bu bitkinin kan akışını hızlandırmasına büyük katkısı var.


Bir litre suyun içine bir tutam ısırgan otu atıp, 4-5 dakika kaynatıp soğuduktan sonra suyu ile saçınızı duruladığınızda saçınızın daha parlak olduğunu ve uzun vadede dökülmesinin daha da azalacağını göreceksiniz. Bu işlemi elma sirkesi ile yaptığınızda da kaşıntı ya da kepek problemlerinizden kurtulacaksınız' dedi.


Saç dökülmesinde Mersin yaprağının, üzüm ve elma gibi rengi kırmızımsı olan meyvelerin faydası olduğuna değinen Kasımoğulları, bitkilerin güvenilir yerden satın alınmasını önerdi.

6.1.2011 1 - 4022



İlgili Diğer Yazılar
'Koronavirüs geçirenlerde 4-6 ay ciddi saç dökülmesi oluyor'
Sedef Hastalığı: Saç Derisinin Sağlığını Etkileyen Faktörler!
Sedef Hastalığı: Saç Derisinin Sağlığını Etkileyen Faktörler!
Vücut Sağlığımız Saç Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Vücut Sağlığımız Saç Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Nepalli Küçük Kızın Yüzünde Saç Çıkıyor
Nepalli Küçük Kızın Yüzünde Saç Çıkıyor
Saçları Kazıtmak Dökülmeyi Önler Mi?
Saçları Kazıtmak Dökülmeyi Önler Mi?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Gebelikte Şeker Saptanan Hastalarda Tedavi Nasıl Yapılır?
Gebelikte Şeker Saptanan Hastalarda Tedavi Nasıl Yapılır?
Sağlık Video Hipertansiyon Oluşumunda Beslenmenin Etkisi Var mı?
Hipertansiyon Oluşumunda Beslenmenin Etkisi Var mı?
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]