Kafalar karışık: Margarin yemeli miyiz yememeli mi? Margarinlerde doymuş yağ var mıdır, yok mudur? Kolesterol içerir mi içermez mi? Bu yüzden de MÜMSAD/ Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği zaman zaman margarin hakkında merak edilenlere cevap olmak üzere raporlar yayınlıyor. MARGARİN HAKKINDA BİLİNMEYENLER Birkaç yıl önce MÜMSAD'a üye firmaların ürettikleri margarinler, raflardan toplanarak analiz edilmiş ve bu analizlerle margarinlerin karnesi çıkarılmıştı. Bu analizler sonucunda trans yağ içermediği ortaya çıkan dernek üyesi firmaların, modern teknolojilerle ürettikleri bitkisel margarinler, ambalajlarında 'Trans Yağ Yoktur' etiketi taşımaya başladı. TRANS YAĞ VAR MIDIR? Trans yağ vücudumuzdaki kötü kolesterol artıran bir risk faktörüdür. MÜMSAD üyesi kuruluşların modern teknolojilerle ürettiği bitkisel margarinler trans yağ içermez ve ambalajlarında "Trans Yağ Yoktur" etiketi taşır. MARGARİN A ve D VİTAMİNLERİ İÇERİR A vitamini görme fonksiyonu, sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için önemlidir. D vitamini ise güçlü kemik ve diş sağlığı için gereklidir. Bu vitaminler ancak yağarla birlikte tüketildiğinde vücudumuz tarafından emilir ve faydalı olur. Bitkisel margarin, sağlığımız için gerekli olan bu vitaminleri içerir. ASLINDA SAĞLIKLI Bu karneye sahip, gelişmiş teknolojilere uyumlu firmalar; yeni modern üretim yöntemlerini ve bilgilerini kullanarak günümüzün modern margarini üretmektedirler.Bitkilerde ve bunlardan elde edilen bitkisel yağlarda kolesterol yoktur. Margarinler, ayçiçek, soya ve palm yağı gibi bitkisel yağlardan üretildikleri için doğal olarak kolesterol içermezler. Margarinler kolesterol içermemekle birlikte; Omega 6 ve Omega 3 çoklu doymamış yağları içermeleri nedeniyle sağlıklı bir beslenme düzeninde yer alabilirler. Margarin, A ve D vitamini gibi yağda çözünen vitaminleri içermektedir. Böylece vücut tarafından üretilemeyen ve dışardan alınması gereken ve yağda eriyen bu vitaminlerin hem vücuda alınmasına hem de vücut tarafından kullanılmasına katkı sağlamaktadır. Margarin, bu özellikleri ile dengeli beslenme (optimal beslenme) kuralları çerçevesinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yağ seçimidir. MARGARİN HAKKINDA 7 GERÇEK MÜMSAD'ın yaptığı araştırma sonuçlarını kısaca sıralayacak olursak... Margarin tamamen bitkisel yağlardan üretilir Margarin kolesterol içermez Margarin trans yağ içermez Margarin beslenme çeşitliliğine katkı sağlar Margarin Omega 3 ve Omega 6 yağları içerir Margarinde A ve D vitaminleri bulunur Margarin iyi bir enerji kaynağıdır
25.4.2015 - 17286
|