Margarin Hakkında Bilinmeyen 7 Gerçek

Tüketimi oldukça fazla olmasına karşın tüketicilerin en çok merak ettiği konuların başında margarinin içeriği, yararları ve zararları geliyor.

Margarin Hakkında Bilinmeyen 7 Gerçek

Kafalar karışık: Margarin yemeli miyiz yememeli mi? Margarinlerde doymuş yağ var mıdır, yok mudur? Kolesterol içerir mi içermez mi? Bu yüzden de MÜMSAD/ Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği zaman zaman margarin hakkında merak edilenlere cevap olmak üzere raporlar yayınlıyor.

MARGARİN HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Birkaç yıl önce MÜMSAD'a üye firmaların ürettikleri margarinler, raflardan toplanarak analiz edilmiş ve bu analizlerle margarinlerin karnesi çıkarılmıştı. Bu analizler sonucunda trans yağ içermediği ortaya çıkan dernek üyesi firmaların, modern teknolojilerle ürettikleri bitkisel margarinler, ambalajlarında 'Trans Yağ Yoktur' etiketi taşımaya başladı.

TRANS YAĞ VAR MIDIR?

Trans yağ vücudumuzdaki kötü kolesterol artıran bir risk faktörüdür. MÜMSAD üyesi kuruluşların modern teknolojilerle ürettiği bitkisel margarinler trans yağ içermez ve ambalajlarında "Trans Yağ Yoktur" etiketi taşır.

MARGARİN A ve D VİTAMİNLERİ İÇERİR

A vitamini görme fonksiyonu, sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için önemlidir. D vitamini ise güçlü kemik ve diş sağlığı için gereklidir. Bu vitaminler ancak yağarla birlikte tüketildiğinde vücudumuz tarafından emilir ve faydalı olur. Bitkisel margarin, sağlığımız için gerekli olan bu vitaminleri içerir.

ASLINDA SAĞLIKLI

Bu karneye sahip, gelişmiş teknolojilere uyumlu firmalar; yeni modern üretim yöntemlerini ve bilgilerini kullanarak günümüzün modern margarini üretmektedirler.Bitkilerde ve bunlardan elde edilen bitkisel yağlarda kolesterol yoktur. Margarinler, ayçiçek, soya ve palm yağı gibi bitkisel yağlardan üretildikleri için doğal olarak kolesterol içermezler. Margarinler kolesterol içermemekle birlikte; Omega 6 ve Omega 3 çoklu doymamış yağları içermeleri nedeniyle sağlıklı bir beslenme düzeninde yer alabilirler. Margarin, A ve D vitamini gibi yağda çözünen vitaminleri içermektedir. Böylece vücut tarafından üretilemeyen ve dışardan alınması gereken ve yağda eriyen bu vitaminlerin hem vücuda alınmasına hem de vücut tarafından kullanılmasına katkı sağlamaktadır. Margarin, bu özellikleri ile dengeli beslenme (optimal beslenme) kuralları çerçevesinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yağ seçimidir.

MARGARİN HAKKINDA 7 GERÇEK

MÜMSAD'ın yaptığı araştırma sonuçlarını kısaca sıralayacak olursak...
Margarin tamamen bitkisel yağlardan üretilir
Margarin kolesterol içermez
Margarin trans yağ içermez
Margarin beslenme çeşitliliğine katkı sağlar
Margarin Omega 3 ve Omega 6 yağları içerir
Margarinde A ve D vitaminleri bulunur
Margarin iyi bir enerji kaynağıdır

25.4.2015 - 17286



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]