Mide ağrısına iyi gelen başlıca besinler; zencefil çayı, keten tohumu, armut, patates, zeytin yağı, yoğurt, muz, lahana, az yağlı besinler, karnabahar, baklagiller, maden suyu ve lifli besinler olarak sıralanabilir. 1. ZENCEFİL ÇAYIMide sağlığı için önemli olan zencefil. Sindirim sistemini yatıştırıcı etkiye sahiptir. Bulantı, kusma ve mide ağrıları için zencefil çayı etkili bir çözüm aracıdır. Bazı mide sorunları ve mide ekşimesi için de zencefil çayı olumlu etkiye sahiptir. 2. KETEN TOHUMULif yönünden zengin olan keten tohumunun yanında omega-3 yönünden de oldukça zengindir. Şişkinliğin ve kabızlığın giderilmesinde kullanılan keten tohumu, öğütülerek yoğurtla beraber tüketilebilir. 3. ARMUTGüçlü bir lif kaynağı olmasıyla öneme sahip olan armut, sindirimi kolay olması nedeniyle mide dostu bir meyvedir. Mideyi yormayan armut, ince bağırsağın da yorulmasını engelleyerek rahat bir sindirim süreci sağal. Bu nedenle armut mide ağrılarının hafifletilmesinde etkin şekilde kullanılır. 4.PATATESHaşlanmış şekilde patates tüketimi mide sağlığı açısından faydalıdır. İçeriğindeki lifler sayesinde mide sağlığına olumlu katkı yapan patates, birtakım mide problemlerinin giderilmesi için de etkilidir. Çiğ patates suyu da mide yanmaları ve mide ağrılarına iyi gelir. 5. ZEYTİNYAĞIÇiğ tüketilen zeytinyağı, mide ağrılarının giderilmesine ve mide sağlığının korunmasına yardımcı olur. Çiğ zeytinyağı safra salgılanmasını destekler ev bu sayede yiyeceklerden alınan yağın sindirimi kolaylaşır. 6. YOĞURTMükemmel bir probiyotik kaynağı olan yoğurt, bakteriyel enfeksiyonların oluşumunu engeller. Yoğurt ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir. 7. MUZMide dostu bir besin olan muz, mide yanması ve mide ağrısı için giderici etkiye sahiptir. Genel anlamda bünye için faydalı olan muz, öğünlerden sonra tüketilebilecek bir besindir. 8. LAHANAÇiğ olarak tüketilen lahana mide sağlığı için oldukça önemlidir. Çiğ lahana suyu ise, gastrit, ülser ve mide ağrısı gibi sorunlar için giderici etkiye sahiptir. 9. AZ YAĞLI BESİNLERHazımsızlık sorunu yaşayan kişiler, az yağlı besinler tüketerek yaşadıkları sorundan kurtulabilir ya da sorunu en aza indirebilirler. Sindirime yardımcı olan bu besinler, mide ağrılarının giderilmesi noktasında önemli işleve sahiptir. 10. KARNABAHARHafif pişirilerek haşlanan karnabahar, mide asidinin mideye zarar vermesini engeller:. Mide asidinden kaynaklanan mide ağrısı varsa karnabahar tüketimi ile ağrı sonlanır. Bu nedenle hem ağrının giderilmesinde hem de ağrının önlenmesinde karnabahar önemli bir besindir. Tüm sağlık sorunlarınızda öncelikle doktorunuza başvurunuz.
15.5.2020 - 45393
|