Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Mide yanmasından şikayetçi olanlar özellikle yağlı ve asitli yiyeceklerden uzak durun.

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?
Mide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar arasında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsızlık. Yanma hissi genellikle yemekten önce veya yemekten 1-2 saat sonra hissedilmektedir.

Yemeklerden sonra mide yanması şikayetiniz varsa öncelikle buna neden olan yiyecekleri belirlemeli ve yanma hissini arttıran besinlerden uzak durmalısınız.

Mide yanması, günümüzde milyonlarca insanı etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren bir sağlık sorunudur ancak beslenmenizde yapacağınız değişikliklerle büyük ölçüde kontrol altına alınabilir ve yol açtığı rahatsızlıklar azaltılabilir. 

MİDE YANMASINA NE İYİ GELİR? NASIL ÖNLENİR?

Mide yanması yaşamamak için öğünlerinizi hafif tutmalısınız. Bunun için haşlanmış sebzeler ideal bir seçim olabilir. Vitamin ve mineraller bakımından zengin sebzeler hem yanmayı arttıran mide asidi üretimini dengeler hem de lifli yapılarıyla daha kolay tuvalete çıkmanızı sağlar. Ancak gaz yaptığı bilinen brokoli ve asitli domates mide yanmasına karşı önerilmiyor. Yeşil yapraklı sebzeleri çiğ veya haşlanmış olarak yiyebilirsiniz. 

Posalı (lifli) meyveler midenize fazla yük bindirmeden daha çabuk sindirilir. Bu sayede mide yanmasını arttıran mide asidi üretimi minimum seviyede tutulabilir.

Mide yanmasına iyi gelen yiyecekler sıralamasında mide asidini tutan ve sindirilmesi nispeten daha kolay olan çiğ sebzeler, lifli meyveler (muz, şeftali gibi asitli meyveler dışında kalan meyveler), uzun süre tok tutan tam tahıllı gıdalar ilk sıralarda gelmektedir.

Taze zencefili yemeklerinizde kullanabilir ya da zencefil çayı olarak da tüketebilirsiniz.

Yemek yerken duruşunuzu değiştirin. Yemek masasında dik konumda oturun.

Yedikten sonra biraz yürüyün. Bu sindirim sistemini uyarmak için idealdir.

Mide yanmanızı arttıran hareketler ve pozisyonlardan kaçının .

Sık ve küçük öğünler halinde yiyin.

Sıkı veya kısıtlayıcı giysiler giymekten kaçının.

Yavaş yavaş ve yiyecekleri çiğneyerek yiyin.

Yemek yerken alkol alımından sakının.

6.2.2015 1 - 16681





İlgili Diğer Yazılar
Sık Sık Kusuyorsanız  Endoskopi Yaptırın!
Sık Sık Kusuyorsanız Endoskopi Yaptırın!
Reflü Şikayetlerini Azaltan 4 Yöntem
Reflü Şikayetlerini Azaltan 4 Yöntem
Kilo Veremiyorsanız Nedeni Mutsuz Bağırsaklar!
Kilo Veremiyorsanız Nedeni Mutsuz Bağırsaklar!
Şehir Yaşamı İltihabi Bağırsak Hastalıklarını Artırıyor
Şehir Yaşamı İltihabi Bağırsak Hastalıklarını Artırıyor
Reflüden Korunmak İçin Doğru Beslenin
Reflüden Korunmak İçin Doğru Beslenin
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları
BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Skandal! Tuz Diye Plastik Yediriyorlar!
Skandal! Tuz Diye Plastik Yediriyorlar!
Hastalarıyla Yaşadığı İlginç Anları Paylaşan Birbirinden Komik Doktorlar
Hastalarıyla Yaşadığı İlginç Anları Paylaşan Birbirinden Komik Doktorlar
İdrar Renginiz Bordo ise Dikkat! Kötü Hastalığın Habercisi Olabilir
İdrar Renginiz Bordo ise Dikkat! Kötü Hastalığın Habercisi Olabilir

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]