| Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Demirok, milli içecek Ayranın faydası hakkında bilgi verdi. | 
                                            
                                                |   |  | 
                                            
                                                |  | 
                                            
                                                |  | 
                                            
                                            
                                                |  | 
                                            
                                                | ** Kalsiyum, fosfor,protein, A, B2 vitamini, konjuge linoleik asit (CLA), folik asit yönünden zengindir.
 ** İçinde yoğurtta olan canlı mikroorganizmalar bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesini sağlar. ** Vücudun sıvı ihtiyacını karşıladığından günlük almamız gereken sıvı miktarını destekler. İçeriğinde ki laktik asit sinirleri gevşetip rahatlık hissi verdiğinden uyuma isteğime neden olabilir. ** Laktoz intoleransı olanların gaz ve şişkinlik sorununu aza indirmek adına laktozsuz yoğurttan süt yapmaları gerekir. 18.1.2017  - 25288 | 
                                            
                                                |  |