Minik Kalpler Dondurularak Ritim Bozukluğundan Kurtuluyor

Çocuklardaki ritim problemi dondurma yöntemi ile tedavi ediliyor, yüzde 95 oranında ritim problemi ortadan kalkıyor.

Minik Kalpler Dondurularak Ritim Bozukluğundan Kurtuluyor

Amerika'da yıllarca görev yaptıktan sonra Türkiye'ye dönerek özel bir hastanede çalışmaya başlayan Prof. Dr. Volkan Tuzcu, "Biz çocuklardaki ritim problemine dondurma yöntemi ile tedavi ediyoruz ve radyasyon kullanmıyoruz. Hastamız da yüzde 95 oranında ritim probleminden kurtuluyor " dedi.

Elazığ'da ailesiyle yaşayan ve kalp atım hızı dakikada 260'a kadar çıkan 5 yaşındaki Zeynep Yumurtacı,  tedavi için geldiği İstanbul'daki özel hastanede Prof. Dr. Volkan Tuzcu tarafından uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Bugüne kadar rahatsızlığı nedeniyle sürekli halsiz olan ve yürümekte sıkıntı yaşayan küçük Zeynep, tedavisinin ardından artık sokakta akranlarıyla doyasıya koşup oynayabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Prof. Dr. Tuzcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp ritim bozukluğunun, kalbin dakikadaki normalin üstünde ya da altında atım yapması olarak tanımlandığını, normal çalışan bir kalbin dakikada 80 atım yaptığını vurguladı.

  "Çocuklar dondurarak tedavi (cry ablasyon) ile yüzde 95 kalp ritim bozukluğundan kurtuluyor " diyen Tuzcu, 5-6 yaşın üzerindeki çocuklarda bu işlemin başarılı bir şekilde uygulanabildiğini vurguladı.

Özellikle taşikardi denilen,  kalbin dakikada olduğundan fazla atım yapması durumunda yeni bir tedavi yöntemi uygulandığına dikkati çeken Tuzcu, şöyle devam etti:

"Hastalarımız çok ani ritim hissediyorlar. Bu hastamız da öyle idi. İlaca rağmen sıkıntıları vardı. Artık yaşı da geldiği için biz  bu tedaviyi uygulamayı uygun  gördük. Bu yöntem ile kataterlerle kasıktaki toplardamarlardan anjiyo yapar gibi girilip, kalbe ulaşılıyor. Ritim bozukluğu olan alanların eksi 80 derece ile dondurularak devre dışı bırakılıyor. Dondurarak tedaviyi ayrıca  birkaç yöntemle daha oldukça güvenli hale getirebiliyoruz. Normalde işlemler sırasında radyasyon kullanılıyor.  Kalbin içerisine kasıktan anjiyo gibi koyduğumuz kabloları görüntüleyerek izlememiz gerekiyor. Bunu izlemek için de radyasyon gerekiyor. Biz üç boyutlu elektrik sistemini kullanarak kalbin içerisini radyasyon kullanmadan görüntüleyebiliyoruz. Biz çocuklardaki ritim problemine dondurma yöntemi ile tedavi ediyoruz ve radyasyon kullanmıyoruz. Hastamız da yüzde 95 oranında ritim probleminden kurtuluyor. "

Prof.Dr. Volkan Tuzcu, çocuk hastaların  kalbinin daha hassas olduğunu, bu nedenle  işlem yaparken zarar vermemek gerektiğini, bu yöntemle de kalbin hassas ileti sistemine kroner damarlarına zarar vermeden tedavi etmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Hastaya göre değişmekle birlikte bu işlemlerimiz birkaç saat sürdüğünü anlatan Tuzcu, "Hafif anestezi altında yapılıyor. Kasıktan anjiyo yapar gibi toplardamarlardan girdiğimiz için kanama riski olmuyor. Herhangi bir kesi,dikiş yok. Hastalarımız 4-5 saat sonra ayağa kalkabiliyorlar. Genelde ertesi gün de ilaçsız bir şekilde taburcu oluyorlar " diye konuştu.

"Bu işlem pek bilinmediği için çocuklar yan etkileri olan ilaçları kullanmak zorunda kalıyor " diyen Tuzcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlaçları ömür boyu kullanmak malum bazı yan etki ihtimalleri var. O nedenle artık dünyada ablasyon dediğimiz yöntemle tedavi ön plana geçmiş durumda. Uzun yıllardır bu şekilde yapılıyor. Amerika'dan dönüş amaçlarımdan biri de buydu. Ülkemize bu konuda eleman yetiştirmek. Kardiyolog olmak yetmiyor. Çocuk kardiyoloğu olmak yetmiyor. Sıklıkla yanlış teşhis görüyoruz. Artı gereksiz yere ilaç kullanımı görüyoruz. Tabi  bunların bir takım mahsurları var. Normalde yüzde 90-95 şifa şansı olan bir yöntem varken çocuklarımızın gereksiz ilaç kullanması bir şekilde engellemek gerekiyor. " - Ankara

1.7.2013 1 - 12911



Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]