Sevgililer G�n�'n� daha mutlu ge�irmek i�in beslenme �nerilerinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzman� Abdullah Mollamemi�o�lu, "Sevgilinizle ak�am yeme�e ��kacaksan�z g�n� hafif yemeklerle ge�irin. Ara ���nler sayesinde daha kontroll� ve romantik bir ak�am yeme�i yiyebilece�inizi unutmay�n" dedi. Mollamemi�o�lu, Sevgililer G�n�'nde mutlulu�u art�racak 10 besin �nerisini de payla�t�. Sevgililer G�n�'n� kutlamak i�in genellikle ak�am yemekleri tercih ediliyor. �iftlerin mutlu bir g�n ge�irmek i�in her �eyi �zenle se�ti�i bu g�n�n kusursuz olmas� i�in do�ru beslenme taktikleri ve mutlulu�u art�racak besinler de �nem ta��yor. Sevgililer g�n�nde sa�l�kl� beslenme i�in �nerilerini payla�an Anadolu Sa�l�k Merkezi Beslenme ve Diyet Uzman� Abdullah Mollamemi�o�lu, ak�am yeme�inde genellikle porsiyonlar�n b�y�k oldu�unu hat�rlatarak g�n i�erisinde di�er ���nleri daha hafif ge�irmeyi �nerdi. Ak�am yeme�i �ncesinde yenilmesi gereken ara ���n� atlamaman�n �nemine dikkat �eken Mollamemi�o�lu, ara ���nler sayesinde daha kontroll� ve romantik bir ak�am yeme�i yenilebilece�ini belirtti. PORS�YONLARA D�KKAT!  Sevgililer G�n� yeme�inde kalp dostu olan �zgara bal�k tercihinin do�ru olaca��n� s�yleyen Mollamemi�o�lu, bu sayede hem kaliteli bir protein kayna�� hem de ilave ya� i�eri�i olmayan bir ana yemek tercihi yap�labilece�ini belirtti. T�ketilen miktar�n da �nemine dikkat �eken Mollamemi�o�lu, �i�kinlik hissi ya�amamak i�in porsiyon b�y�kl���n�n her zaman �nemli oldu�unu hat�rlatt�. SEVG�L�LER G�N� MEN�N�ZE BU BES�NLER� EKLEY�N  V�cutta mutlu�u tetikleyen serotonin hormonunun salg�lanmas�na yard�mc� olan �ikolatal�-meyveli bir tatl� ile yeme�in sonland�r�lmas�n�n uygun olabilece�ini s�ylen Mollamemi�o�lu, mutluluk veren di�er besinleri ise �u �ekilde s�ralad�; ��KOLATA: Stresi azalt�r. Bir kalem �ikolata bile mutluluk hormonu serotoninin beyinde salg�lanmas� i�in yeterli. DONDURMA: �ok yenirse �i�manlat�r, az yenirse mutlulu�a mutluluk katar. Ayr�ca ya�lanmay� �nler. 4 mevsim t�ketilebilir. MAKARNA: �ok a��r soslarla t�ketilmedi�i s�rece enerji veren ve mutlu eden bir besindir. Hazm� kolayd�r. �zellikle de sadece salata ile birlikte yendi�inde kilo ald�rmaz. EKMEK: �zellikle tam bu�day ekme�i stresi azalt�r. FISTIK: Ya� oran� y�ksektir, ancak insan� mutlu eder. Kolesterol� dengeler, kalp krizi riskini azalt�r. Demir, bak�r, selenyum, magnezyum, �inko, potasyum, fosfor gibi minerallerin do�al kayna�� olan bu �erez kalbimizin yan� s�ra, beyin sinir sistemi, kas ve kemiklerimizin de dostudur. ��LEK: C vitamini deposudur. Serotonin salg�lanmas�na �ok yard�mc� olur, mutu eder. �ilek b�t�n salg� bezlerini �al��t�rarak v�cuda gen�lik ve kuvvet kazand�r�r. Y�ksek tansiyonu d���r�r, damarlar� temizler. Kansere kar�� koruyucu etkisi vard�r, b�brekte kum ve ta� olu�mas�n� �nler. MUZ: Kokusuyla bile mutluluk ta��yan tam bir Endorfin deposudur. G�� verir, stresi azalt�r. Kalsiyum ve magnezyum kayna��d�r, strese kar�� birebirdir. �Z�M: �z�mde y�zde 20 oran�nda direkt olarak kana kar��an �eker vard�r. Hem beyin hem de fiziksel sa�l�k i�in olumlu etkileri vard�r. �z�mdeki bol demir kan yap�m�n� art�r�r. Y�z ve boyuna taze �z�m suyu s�r�l�p 10 dakika sonra y�kan�rsa cilde dirilik verir. Serotoni sal�m�n� art�r�r. PORTAKAL: C ve B vitamini a��s�ndan zengindir. �nsana dinamizm kazand�r�r. ��erdi�i C vitamini �zellikle damar sa�l��� a��s�ndan faydal�d�r. Damarlar�n ve kan�n temizlenmesine yard�mc� olur. Portakal direnci art�r�r. Hazm� kolayla�t�r�r. Portakal re�eli ise karaci�eri �al��t�r�r. SUSAM: Simit, mutlulu�a giden yolda �nemli bir yere sahip. Ya� ve protein i�erir. Susamdan elde edilen tahin, bal ile kar��t�r�l�p yenirse bo�az a�r�s� ve bron�ite de iyi gelir.
11.2.2016 - 19949
|