Prof. Dr. Gürsel Turgut: "120 Yaşına Kadar Yaşamak Mümkün"

Prof. Dr. Gürsel Turgut: "120 yaşına kadar yaşamak mümkün" Prof. Dr. Erdal Karaöz: "Yaşlılık bir kök hücre hastalığıdır"İSTANBUL - 120 yaşına kadar yaşamanın mümkün olabileceğini belirten Prof. Dr.

Prof. Dr. Gürsel Turgut: "120 yaşına kadar yaşamak mümkün"

Prof. Dr. Erdal Karaöz: "Yaşlılık bir kök hücre hastalığıdır"

İSTANBUL - 120 yaşına kadar yaşamanın mümkün olabileceğini belirten Prof. Dr. Gürsel Turgut, "Hastalıklara yakalanmanızı durdurduğunuz anda, stresi de azaltırsanız, kendi metabolik ve hormonal yapınıza uygun beslenmenizi sağlarsanız, sporunuzu yaparsanız, aktif yaşam içerisinde yer alırsanız elbette 100 değil 120 yaşına kadar yaşayabilirsiniz" dedi.

Liv Hopital'dan bir grup doktor, yaşlanmanın ertelenebileceğine dair geliştirdikleri 'Stop Aging' programını gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Toplantıda program hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürsel Turgut, " 'Stop Aging' programıyla özellikle yaşlanmaya bir ameliyat ya da ofis ortamında uygulanan tedavi yöntemleri açısından değil, tamamıyla biyolojik yaşın ve çevresel etkilerin özellikle 18 yaş sınırına getirilerek yaşlanmanın engellenmesi, deformasyonun durdurulması, vücutta sağlıklı bir şekilde yaş almanın sağlanması için özellikle omik, genomik, metamobolik tıp alanlarının olanaklarını kullanarak farklı bir yaşlanmaya farklı bir konseptle, bir bütüncül yaklaşımla yaşlanmanın engellenmesi, sağlıklı yaşamanın sağlanmasını hedeflendiği bir program başlatıyoruz. Tek bir doktorun takip ettiği bir program değil bu. Yaklaşık olarak 5 ile 8 doktorun bir konsey mantığı içerisinde hastayı aldığı ve etraflıca değerlendirdiği tüm yaşamının kişiye özel olarak metabolik tarafını, biyolojik yaşını ve biyokimyasal yapısını incelenerek kişiye özel ilaçların tasarlandığı tanı ve tedavi planlaması dediğimiz bir plan dahilinde yaptığımız bir program" ifadelerini kullandı.

120 yaşına kadar yaşanılabileceğini ifade eden Turgut, "100 yaşına kadar şu anki imkanlarla yaşamak mümkün. Önemli olan sizin öngören tıp alanının mümkün olduğunca kullanarak sizin genetik olarak ilerleyen yıllarda hangi hastalıklarla karşılaşacağınız önemli bir bölümünü önceden saptayabiliyorsunuz. Klinik değerlendirmelerle kendinizi kontrol ettirerek hangi hastalıklarla karşılaşacağınızı yakalayıp engelleyebiliyorsunuz. Hastalıklara yakalanmanızı durdurduğunuz anda, stresi de azaltırsanız, kendi metabolik ve hormonal yapınıza uygun beslenmenizi sağlarsanız, sporunuzu yaparsanız, aktif yaşam içerisinde yer alırsanız elbette 100 değil 120 yaşına kadar yaşayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Yaşlanmanın bir kök hücre hastalığı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erdal Karaöz," 'Stop Aging' denen bir program başladı. Hayatımı kök hücrelerle geçirmiş, kök hücre tabanlı tedavilerle geçirmiş bir bilim insanı olarak şunu söylemek istiyorum. Yaşlanma bir kök hücre hastalığıdır. Bizim vücudumuzun içerisindeki bütün organların içerisinde işlevsel hücreler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra her organın içerisinde bizim kök hücre diye adlandırdığımız az sayıda hücreler var. Yaşamımız boyunca aslında bütün organlarımızda bir yıkım ve bir yapım vardır. Yaşlanmada aslında yaşamımız boyunca biriktirdiğimiz olumsuz faktörler kök hücreleri etkileyerek onların fonksiyonlarını, işlevlerini yerine getirmesini engelledikleri için ellerimiz buruşur, saçlarımız beyazlaşır. Yaşlılığın o bütün patofizyolojik özelliklerini göstermeye başlarız. Biz yaşlanmanın kök hücreyle alakalı bir hastalık olduğunu düşünmekteyiz" diye konuştu.

Kişiye özel ilaç tasarımı geliştirdiklerini belirten Klinik Aromaterapi Uzmanı Aslı Yazıcıoğlu da, " 'Stop Aging' programıyla kişilerin hem biyokimyasal hem de genetik profilleri detaylı bir şekilde çıkıyor. Belirlenen sonuçlara, verilere göre kişiye özel ilaç tasarımı veya aktif kozmetik tasarımı yapıyoruz. Kişilere aktif bir şekilde stres yönetimi yaptırıyoruz" diyerek, program hakkında bilgi verdi.

8.11.2017 - 29798



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]