Sağlık Bakanlığı'nın tanımadığı meslek: nükleer tıp teknikerliği

Sağlık Bakanlığı tarafından kadro açılmadığı için atanamayan Nükleer Tıp Teknikerliği bölümü mezunları seslerini duyurmak istiyor ve bir an önce atanmak istiyor.

Sağlık Bakanlığı'nın tanımadığı meslek: nükleer tıp teknikerliği

Nükleer Tıp üniteleri hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli bir yere sahiptir.Özellikle kanser hastalarının en önemli uğrak noktası. Bünyesinde PET CT, gama kamera ve sintigrafi gibi ileri teknolojik cihazları barındıran bu birimlerde tıp alanındakiteknolojik gelişmelere bağlı olarak Nükleer Tıp alanında çalışacak nitelikli sağlık personeli (teknisyen/tekniker) ihtiyacını artırmaktadır.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu ''Sağlık Bakanlığı tarafından Meslek tanımı henüz yapılmayan Nükleer Tıp Teknikerleri kadro açılmadığı için atanamıyor ve mağdur durumdar. Ülkemizde Nükleer Tıp Teknikeri yetiştirmek üzere ön lisans düzeyinde 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi SHMYO'da açılmış ve takip eden yıllarda vakıf ve devlet üniversitelerinde de Nükleer Tıp Teknikerliği programları açılarak eğitim öğretime devam etmektedir. Her yıl yaklaşık 250 civarında mezun verilmekte olup toplam mezun sayısı 1500 civarındadır. Ancak meslek tanımı olmadığı için ne kamuda iş bulabiliyorlar ne de özel hastanelerde iş bulabiliyorlar.

COVİT19 gibi küresel bir salgın ile mücadele ettiğimiz bu günlerde nitelikli, eğitimli sağlık personeline ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Sağlık çalışanlarımızı koronavirüs nedeniyle kaybediyoruz pek çok sağlık personelimiz covit19 bulaşması sonucu hizmet veremiyor. Sağlık Bakanlığı sağlık personeli istihdamı konusunda gerekli önlemleri alınmadığı takdirde birkaç ay sonra hizmet verecek kimseyi bulamayız.

Sesimizin Duyulmasını İstiyoruz

Nükleer Tıp Teknikerliği bölümünden mezun olan Mustafa Kırmızı ''Bin bir güçlükle bu bölümden mezun oldum. Kendimin ve ailemin daha rahat bir hayat yaşaması hayalleri kurduk. Ancak Sağlık Bakanlığı bizim mesleği tanımıyor. Diplomalarımızı tanımıyor.KPSS'ye girdim iyi puan aldım amaKadro açılmadığı için atanamıyoruz.''dedi. Emrıye Kaya da aynı dertlerden yakınarak ''Devlet bizi kabul etmiyor, özel hastaneler bizi kabul etmiyor. 6 yıldır okulumuz mezun veriyor. Sesimizin duyulmasını ve acilen çözüm bulunmasını istiyoruz. Covit19 nedeniylebizler biran önce göreve başlayıp meslektaşlarımıza destek olmak istiyoruz'' dedi.

TÜMRAD-DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu ''Zor bir süreçten geçiyoruz. Sahada çalışacak sağlık personeline en çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Sağlık Meslekleri Dairesi'nin acilen Nükleer Tıp Teknikerliği meslek tanımını oluşturarak bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini ve ilk atamada en az 1000 kadro açılmasını talep etmekteyiz. Dernek olarak bu konunun takipçisi olacağız''dedi.

28.4.2020 - 44968



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]