Sağlık İçin Zeytinyağında Erken Hasat ve Soğuk Sıkımı Tercih Edin

Sağlık için zeytinyağında erken hasat ve soğuk sıkımı tercih edin BALIKESİR - Bilim adamları, zeytinyağında erken hasat ve soğuk sıkımın tercih edilmesi gerektiğini açıkladı.

Sağlık için zeytinyağında erken hasat ve soğuk sıkımı tercih edin

BALIKESİR - Bilim adamları, zeytinyağında erken hasat ve soğuk sıkımın tercih edilmesi gerektiğini açıkladı.

Balıkesir'in Edremit körfezinde zeytin hasadı ve zeytinyağı üretimi hızla devam ediyor. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytin ve Zeytin Teknolojileri Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, "Yeşil, pembe döneme kadar zeytinlerimizden elde edilen zeytinyağlarına 'erken hasat' diyoruz. Onların kokusu, aroması ve lezzeti olgun hasatlara göre, siyah döneme göre daha farklıdır" dedi.

Kıvrak, soğuk sıkımın nasıl yapıldığını açıklayarak, "Hem kontinü sistemlerde, hem de taş kırma, sulu baskı sistemlerde yapılan zeytinyağlarında su sıcaklığı ve hamur sıcaklığı 28 santigrat derecenin altında olanlara soğuk sıkım diyoruz. Burada istenilen herhangi bir makine 28 santigrat derecede çalıştırılabiliyor ise o soğuk sıkımdır. Sağlık yönünden çiğden tüketilmek şartıyla en güzeli sızma zeytinyağlarında erken hasat ve soğuk sıkımdır" diyerek sağlıklı bir hayat için bu ürünlerin tercih edilmesini tavsiye etti.

(EME-BT-MŞ)

29.11.2017 - 30223



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]