Samsun'da sıklaştırılan denetimlere polis takviyesi

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı güncel vaka sayısı haritasına göre 20-26 Mart tarihleri arasında nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü il, bir kez daha Samsun oldu. 4 haftadır vaka sayısında birinci olan kentte kontrol ve denetimler de sıklaştırıldı, ek tebdirler alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 20-26 Mart tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısının güncel haritası paylaşıldı. Nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller Samsun, Yalova, Giresun ve Sinop olurken, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Mardin ve Van ise en az vaka görülen iller oldu. Samsun'da 13- 19 Mart tarihleri arasında 508.97 olan haftalık vaka sayısı bir hafta içinde 586.84'e çıktı. Samsun'da artan vakalarla birlikte denetimler de sıklaştırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği talimat kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kente 209 takviye personel görevlendirildi. Görevlendirilen ek personelle birlikte kalabalık cadde ve sokakların giriş çıkışlarında uygulanan HES kodu denetimi ara sokaklara kadar genişletildi.

'GEZMEK İÇİN ÇIKMAMAK LAZIM'

Haftalardır vaka şampiyonu olmanın mutlu bir haber olmadığını ifade eden Gökhan Ketmen, 'İster istemez bu duruma üzülüyoruz. Bir yerde hata var ve bu polisin işi de değil. Aşılar da geldi inşallah daha iyi olacak. Esnafız biz ve insan bu durumdan korkuyor. Bizde ona göre dikkat ediyoruz. Esnafın, daha çok giden, geleni oluyor, o nedenle dikkat etmek lazım, daha çok risk altındayız. Devletimizin koyduğu kurallara uyarsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. İnsanların işleri olduğu için geliyorlar. Taksit yatırmaya gelenler oluyor, fatura ödemeye gelenler oluyor. Tabi elimizden geldiğince dışarı çıkmamak gerekiyor. İşimiz olmadığı sürece dışarı çıkmamıza gerek yok. Bu saatten sonra burası gezme yeri değil. Gezmek için çıkmamak lazım ama işin varsa o zaman yapacak bir şey yok. Düzeleceğine inanıyoruz ama biraz zaman alacak' dedi.

'GERÇEKTEN KORKUTUCU BİR DURUM'

Sokaklardaki kalabalığın korkutucu olduğunu belirten Gürsel Yıldız, 'Ben aynı zamanda korona atlattım. Daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum. Hatta zaman zaman arkadaşlarımın ve çevremdeki insanların korona olduklarını duydukça üzülüyorum. Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Kronik hastalığım olmamasına rağmen beni çok zorladı hatta son 2 gün tamamen kendimi kaybetme durumuna geldim. Dikkat etmeme rağmen biraz zor atlattım. Bu kalabalık görüntülerini gördüğümüz zaman maalesef üzülüyoruz. Ben işim olmadığı sürece kesinlikle buraya gelmek istemiyorum. Evde kalmak istiyoruz ama mecbur çalışmamız gerekiyor' diye konuştu.

'15 GÜN TAM KAPANMA GEREKİYOR'

Fehmi Güngör ise, 'İnsanlar dışarı çıkacaklar haliyle alışveriş yapmak zorundalar. İnsanların dışarı çıkmasını engelleyemeyiz. İnsanlarda bir şekilde hayatını idame ettirmek zorunda. Şu an sokağa çıkma yasağı yok. O zaman yasak getirilsin dışarı çıkmasın kimse. Vakaların düşmesi için 15 gün tam kapanma gerekiyor' şeklinde konuştu.

31.03.2021 - 52318



İlgili Diğer Yazılar
Kabine tam açılma için tek şarta bakacak: Çift doz aşılamada 21 milyon kişi sınırı
Kabine tam açılma için tek şarta bakacak: Çift doz aşılamada 21 milyon kişi sınırı
Erkeklerin Covid-19
Erkeklerin Covid-19'a yakalanma oranı 9,4 daha yüksek
Bilecik Valisi Şentürk: Vaka artışlarının nedeni aile içi toplanmalar ve ev ziyaretleri
Bilecik Valisi Şentürk: Vaka artışlarının nedeni aile içi toplanmalar ve ev ziyaretleri
Ercişli iş adamı yerli VLP aşısı için gönüllü oldu
Ercişli iş adamı yerli VLP aşısı için gönüllü oldu
Karadeniz Bölgesi
Karadeniz Bölgesi'nin tek tomoterapi cihazı, kanser tedavisinde etkinliği artırıyor
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip İle Soğuk Algınlığı Arasında Ne Fark Vardır?
Grip İle Soğuk Algınlığı Arasında Ne Fark Vardır?
Sağlık Video Gribin Belirtileri Nelerdir?
Gribin Belirtileri Nelerdir?
Sağlık Video Gripten Nasıl Korunuruz?
Gripten Nasıl Korunuruz?
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]