Sınır Tanımayan Doktorlar: Yemen'in kuzeyinde kızamık salgını yayıldı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Başkanı Christos Christou, Yemen'in kuzeyinde yer alan Husi kontrolündeki Hacce kentinde, kızamık salgınının yayıldığını belirterek, aşı çalışmalarının genişletilmesi çağrısında bulundu.

Sınır Tanımayan Doktorlar: Yemen'in kuzeyinde kızamık salgını yayıldı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Başkanı Christos Christou, Yemen'in kuzeyinde yer alan Husi kontrolündeki Hacce kentinde, kızamık salgınının yayıldığını belirterek, aşı çalışmalarının genişletilmesi çağrısında bulundu.

Örgütün Yemen'deki ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Christou, Yemen ziyaretinde, MSF'nin çalışmalarını yürüttüğü Hacce'deki Abes Hastanesine gitti.

Christou, hastaneyi ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Burada çok sayıda kızamık enfeksiyonu olan çocuk gördüm. Hastanedeki sağlık ekibi, bu artışın temel nedeninin çocuklar arasında aşılama düzeyinin düşük olmasından kaynaklandığını bildirdi." ifadelerini kullandı.

Yayılan kızamık salgınına karşı aşılama faaliyetlerinin kapsamının genişletilmesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Christou, bu konuyu Sana'daki Husilerle görüşerek çağrı yaptığını ve yetkililerin herkese aşı sağlamak için çaba göstereceklerini ifade ettiğini aktardı.

Christou, Hacce'de ayrıca, yetersiz beslenmeden muzdarip çok sayıda çocuk olduğunu, hastalıkların çoğunun gerekli gıda ve sağlık bakımının zamanında alınmamasından kaynaklandığını belirtti.

Christou, 22 Şubat'ta ülkedeki insani ihtiyaçları ve sağlık durumunu yerinde görmek için Yemen'e gelmişti.

Yemen Sağlık Bakanı Kasım Buhaybeh, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle, 12 ilde çocuk felci aşı kampanyası başlatıldığını duyurmuştu.

Yemen'deki iç savaş ve insani kriz

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, iç savaştan dolayı Yemen halkının yüzde 73'ü (yaklaşık 23,4 milyon) insani yardıma muhtaç hale geldi ve 4,3 milyon kişi yerinden edildi.

Ülkede 13 binden fazlası sivil olmak üzere 377 bin kişi çatışmalardan ötürü hayatını kaybetti.

7.3.2023 1 - 64548



Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]