Türkiye'nin En Kirli 6 İli Açıklandı

Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Başak Burgazoğlu, yaptığı açıklamada hava kirliliğinin ciddiyetini ve Türkiye'nin en kirli havaya sahip 6 iline değindi.

Türkiye'nin En Kirli 6 İli Açıklandı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Burgazlıoğlu, bu mevsimde solunum yolu enfeksiyonu, astım ve KOAH gibi hastalıklarda büyük bir artış olduğunu belirtti. Dr. Burgazlıoğlu, "Iğdır, Batman, Afyon, Osmaniye, Gaziantep ve Siirt, Türkiye'nin en kirli 6 ili olarak dikkat çekiyor " açıklamasında bulundu.

HER GÜN 20 BİN KİŞİ HAVA KİRLİLİĞİNDEN HAYATINI KAYBEDİYOR


Kışı yüzünü göstermesiyle birlikte hava kirliliğindeki artışla da toplum sağlığı tehlikeye girmeye başladı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Burgazlıoğlu, bu mevsimde solunum yolu enfeksiyonu, astım ve KOAH gibi hastalıklarda artışın söz konusu olduğunu belirtti. Dr. Başak Burgazlıoğlu, Türkiye'deki hava kirliliği değerlerinin Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği standartların üzerinde olduğunu belirten Burgazlıoğlu, dünyada her gün 20 bin kişinin hava kirliliği yüzünden hayatını kaybettiğinin altını çizdi.



"2010 YILINDA TÜRKİYE'DE 28 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ "


Burgazlıoğlu, "Türkiye'de hava kirliliği değerleri, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) sağlığın korunması için belirlediği standart sınır değerlerin oldukça üzerindedir. Verilere göre, Avrupa'da hava kirliliğine bağlı erken ölümlerin en yüksek oranda olduğu ülkelerden biri Türkiye. Avrupa Çevre Ajansı (EEA) verilerine göre, Türkiye'de şehirlerde yaşayan nüfusun yüzde 97,2'si sınır değerlerin üzerinde partikül maddeye (PM) maruz kalmaktadır ve 2010 yılında Türkiye'de dış ortamda partikül madde ve ozona maruz kalma sebebiyle yaklaşık 28 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Iğdır, Batman, Afyon, Osmaniye, Gaziantep ve Siirt, Türkiye'nin en kirli 6 ili olarak dikkat çekiyor " diyerek sözlerine devam etti.

"HAVA KİRLİLİĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA DEĞİŞİK ZARARLARI VAR "


Hava kirliliğinin insan sağlığına değişik derecelerde zarar verdiğini ifade eden Burgazlıoğlu, "Solunum, kalp ve dolaşım, üreme, sinir sistemi üzerine tesiri bulunmaktadır. Solunum sistemi üzerine olan etkilerine bakıldığında hava yolu tahrişi, akciğer fonksiyonlarında azalma, üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları, astım ve KOAH dikkati çekiyor. Bu kronik hastalıklar sebebiyle hastaneye başvurular, hastanede yatışlar ve akciğer kanseri riskinde artış var " diye konuştu.

6.11.2018 - 36322



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Yemeklerden Sonra Mideniz Ağrıyorsa Dikkat!
Sağlık Video Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır?
Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Nasıl Hazırlanmalıdır?
Sağlık Video Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Vejetaryenlik Nedir? Varsa Faydaları Nelerdir?
Sağlık Video Sıvı Alımının Zayıflama Üzerine Etkisi Nedir?
Sıvı Alımının Zayıflama Üzerine Etkisi Nedir?

 

[Hata Bildir]