UNICEF ve Sel Felaketi

UNICEF Genel Direktörü Antony Lake'in Pakistan'daki Sel hakkında açıklaması.

UNICEF ve Sel Felaketi

“Anneler sadece sırtlarına tutunmuş çocuklarıyla evlerinden kaçıyor; etraflarında sular yükseldikçe insanlar sele saplanmış otobüslerin tepelerinden yardım için el sallıyor; çaresizce susuz kalmış çocuklar kirli su kaynaklarından içiyor. Pakistan’daki insanlık trajedisi korkunç bir büyüklüğe ulaştı. Ama fonlardaki ciddi darlık kriz büyüdükçe yaşam kurtarma becerimizi kısıtlıyor.


Pakistan’da ağır muson yağmurları ve sellerin sebep olduğu felaketin boyutu muazzam. Ülkenin beşte biri hali hazırda sular altında ve bütün halde sellere kapılan köyler var. Yaklaşık 900.000 konut hasar gördü veya yok oldu. 15.4 milyon insan sellerden etkilendi.


Pakistan’ın en fakir ve savunmasız insanları için selin sonuçları çok ciddi. Herkesten daha savunmasız olanlar, çocuklar ise en büyük risk altında. Dünya derhal karşılık vermezse selden etkilenmiş 3.5 milyon çocuğun gitgide daha fazlası dizanteri, ishal ve kolera gibi su yoluyla bulaşan hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya.


İşbirliği içerisinde olduğu kurumlarla birlikte, UNICEF hali hazırda günde yaklaşık 1.5 milyon insana temiz su sağlıyor ve ayrı düşmüş çocukları yeniden ailelerine kavuşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışarak kamplarda binlerce çocuğu aşılayıp ciddi sağlık tehlikelerini önlüyor. Dünya Gıda Programı ile yapılan ortak çalışmayla beş yaş altı çocuklara destekleyici yüksek enerji veren besinler dağıtıyor.


Ama bu çabalar yerinden kopmuş milyonlarca ailenin şu anki ihtiyaçlarını bile gidermekte yetersiz kalıyor. Sel suları yükseldikçe tahliyeler devam ediyor ve beklenen yeni yağmurlarla, daha büyük bir trajedi olasılığını an be an artıyor.


Daha büyük miktarda destek ihtiyacı hiç bu kadar acil olmamıştı. En zorunlu ihtiyaçlar karşılandıktan sonra belirgin ve sürekli destek, okulların yeniden yapılmasına, altyapının onarılmasına ve çocuk koruma önlemlerinin yeniden tesis edilmesine yardımcı olacaktır. Ama önce, yaşam kurtarmalıyız.'


UNICEF Pakistan’ın çocuklarını korumak ve evlerini yok eden sellerin geleceklerini de yok etmemesi için küresel bağışçı topluluğunu yardıma çağırıyor.

23.08.2010 - 1976



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]