Uyku Düzensizliği Erken Doğuma veya Düşüğe Neden Olabilir

Uyku düzensizliği erken doğuma veya düşüğe neden olabilirDİYARBAKIR - Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, uyku düzensizliğinin hamilelerde erken doğum veya düşüğe neden olabileceğini söyledi.

Uyku düzensizliği erken doğuma veya düşüğe neden olabilir

DİYARBAKIR - Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, uyku düzensizliğinin hamilelerde erken doğum veya düşüğe neden olabileceğini söyledi.

Günümüzün en büyük sorunlarından olan uyku düzensizliği probleminin, hamilelerde erken doğum veya düşüğe neden olabileceği belirlendi. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamile kadınlarda uyku düzensizliğinin erken doğuma neden olabileceğini söyledi. Uyku düzensizliğinin günümüzde çok arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Çoksüer, "Bunların sebeplerine baktığımızda stres en önemli sebeplerin başında gelmektedir. Fakat hamilelik döneminde daha çok bebeğin doğacak olmasının verdiği heyecan ile kadınlarda hormonlardaki değişime bağlı olarak uyku düzeni de hamile kadınlarda değişebilmektedir. Bu tür sıkıntılar olduğu zaman, uyku düzensizliğine bağlı olarak hamilelerde hem düşüğe neden olabilmektedir hem de erken doğum ile sonuçlanabilmektedir" dedi.

"Erken doğum çocuk için risktir"

Kaliforniya Üniversitesinde 2 bin 265 uyku problemi yaşayan kadın üzerinde bir çalışma yapıldığını aktaran Doç. Dr. Çoksüer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uyku problemi çeken hamile kadınların yüzde 14,6'sı erken doğum ile sonuçlanabilmektedir. Erken doğum çok ciddi bir sıkıntıdır hamile kadınlarda. Bebek açısından, bebekte akciğer gelişiminden tutun bebeğin beyin gelişimine kadar çok ciddi problemlere neden olabilmektedir. Erken doğum problemini çekmemek için kadınların uyku düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Hamilelik döneminde uyku düzenimizden bir değişme varsa mutlak suretle buna dikkat göstermemiz gerekiyor. Mümkün olduğu kadar, uyku problemine neden olabilecek çay, kahve ve aşırı sıvı tüketiminden uzak durmak gerekiyor. Mümkün olduğu kadar aynı saate yatağa gitmek gerekiyor. Uyku düzenini bozabilecek yoğun aktivitelerden uzak durmak gerekiyor. Hafif egzersiz programları yapılabilir. Mümkün olduğu kadar uyku düzenini her zaman aynı saate olabilecek şekilde düzenine oturtmak gerekiyor. Bunlara rağmen, hala uyku düzensizliği çekiyorsanız mutlak suretle bir uzmana başvurmakta fayda vardır."

1.10.2017 - 29093



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]