Yıldız Teknik Üniversitesi'nin probiyotikli noodle tanıtıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve bir firma işbirliğiyle üretilen 'doğal probiyotikli nudo noodle' Erzurum'da düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde tanıtıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin probiyotikli noodle tanıtıldı

YILDIZ Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve bir firma işbirliğiyle üretilen 'doğal probiyotikli nudo noodle' Erzurum'da düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde tanıtıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli, nudo noodlenin, sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikler içerdiğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından Erzurum'da düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde, son yıllarda gençlerin büyük ilgi gösterdiği nudo noodlenin tanıtımı yapıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile özel bir firmanın işbirliğiyle hazırlanan 'Doğal Probiyotikli Nudo Noodle' kongreye katılan bilim insanlarına anlatıldı. Nenehatun Kültür Merkezi salonunda akademisyenlerin konuyla ilgili sorularının cevaplandırılmasının ardından Türkiye'de üretilen 'Doğal Probiyotikli Nudo Noodle'nin 3 dakikada yemeye hazır hale getirilmesi gösterildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Enes Dertli, son dönemde geleneksel gıdalarla birlikte fonksiyon gıdaların öneminin arttığını belirtti. Türkiye'de de yeni fonksiyonel gıdalar geliştirildiğini ve probiyotiklerin de fonksiyonel gıdalar çerçevesinde değerlendirildiğini ifade eden Dertli, "İnsan sağlığına faydalı mikroorganizmalara probiyotik diyoruz. Bu çerçevede son dönemlerde gençlerin fazlaca tükettiği noodleye probiyotik entegre edebilir miyiz diye yola çıktık. Sindirim sistemi sağlığını desteklemek ve vücudu daha sağlıklı hale getirmek için özel olarak formüle edilmiş probiyotikleri tercih ettik. Gençler, ülkemizin geleceği oldukları için sağlıkları bizim için çok önemli. Onların sağlığının devamı noktasında önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Dertli, içerisinde renklendirici, yapay koruyucu bulunmayan nudo noodlede Çin Tuzu olarak bilinen kimyasal lezzet arttırıcı Monosodyum Glutamat'ın da (MSG) kullanılmadığını bildirdi. (DHA)

14.9.2023 - 82155



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]