 |
Memorial Şişli Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Uz. Dr. Selahattin Türen, yaz mevsiminde artış gösteren gıda zehirlenmeleri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.
|
|
  |
Ülser, yaşlılarda, aspirin, kortizon kullananlarla ağrı kesici veya kan sulandırıcı ilaç kullananlarda meydana gelebilir.
|
|
  |
İshal olan kişi beslenmeye ara vermemelidir. Hızlı bir su kaybı olduğundan normalden daha fazla sıvı ihtiyacı vardır. Ağızdan bol miktarda sıvı, sebze ve meyve alınması gerekir.
|
|
  |
Birçok kişi kendisinde ishal yapan besinleri bilir.
|
|
  |
Dışkının miktar olarak artması ile su ve sümüksü olarak şeklin bozulması şeklindeki bağırsak hastalığıdır. Gıdalara ve gıdalarda üreyen bakterilerin sebep olduğu toksinlere bağlıdır.
|
|
  |
Ağızdan su alımı ve su, çay, ayran gibi sıvı gıda alımının artırılması gerekir. Piyasada bulunan şekerli tuzlu toz şeklinde karışımlar sulandırılarak içilebilir. Bağırsak enfeksiyonu zamanla kendiliğinden düzelmektedir.
|
|
  |
Bağırsaklara yerleşen bir bakteri nedeniyle bağırsakların iltihaplanmasıdır.
|
|