Zeytinyağı Her Derde Deva!

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi olan zeytinyağı ile düşük kalorili, sağlıklı ve hafif yaz yemeklerini hazırlamak oldukça pratik.

Zeytinyağı Her Derde Deva!

Sabah uyanır uyanmaz içeceğiniz bir kaşık zeytinyağı midenizi korurken, tansiyonunuzu düşürmeye ve bağırsak kanserinden korunmanıza da yardımcı olur. Düzenli olarak zeytinyağı tüketenlerin daha geç yaşlandığı, kansere yakalanma oranının daha düşük olduğu ve vücudun kolesterol dengesinin sağlamasında büyük önem taşıdığı kanıtlandı. Mısırözü, soya ve ayçiçek yağlarından farklı olarak doğal yollarla üretilen zeytinyağını tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

İşte yaz sofralarında en çok sevilen zeytinyağlı tarifler:

Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeleri:
1 kilo ayıklanmış barbunya
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için maydanoz
Yapılışı:

Ayıkladığınız barbunyaları tencerenize alın, üzerini geçinceye kadar su koyup 15-20 dakika kadar kaynatın.
Suyunu süzüp iyice yıkayın.

Bir başka tencereye zeytinyağını koyun, üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.
Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.
Biraz kavurduktan sonra salçasını da ekleyin.
Barbunyasını ilave edip 1-2 dakika kavurun.
Tuzu, şekeri ve üzerini geçinceye kadar suyunu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
Soğuduktan sonra üzerine maydanoz doğrayıp soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Bakla

Malzemeleri:
1 kilo taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
Su
Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp yıkayın.
Zevkinize göre dilimledikten sonra biraz tuz ve limon suyu ile karıştırın.
Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Baklaları da soğanlara ekleyip karıştırın.
Üzerine baklaları geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Tuz ve şekeri ekleyin.
Soğuduktan sonra dereotunu ilave edip servis yapın.

İç Baklalı Enginar

Malzemeleri:
7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
Yarım kilo iç bakla, yıkanmış ve soyulmuş
10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
2,5-3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin.
Enginarları ilave edin.
Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Pişince tuzunu ilave edin.
Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın.
İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.

13.7.2017 - 27988



Konuyla İlgili Sorular

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]