Tavuk Dışkısını 'Verimli Toprağa' Dönüştürüyor!
|
|
|
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ise Türkiye'de 189 milyon civarında yumurtalık, 90 milyon kadar da etçil tavuk olduğunu bildirdi. Yumurtalık tavuğun ekonomik ömrünün 1,5 yıl olduğunu hatırlatan Aksoy, "Bu sürede bir tavuğun atık miktarı, 55 kilogram. Buna göre hesaplandığında, 8 milyon ton ile 10 milyon ton civarında tavuk atığı oluşuyor. Bunlar, hep atık olarak lanse ediliyor. Aslında tavuk atıkları gübre hatta yüksek bir protein kaynağı olarak düşünülebilir." diye konuştu.
389312 / 3026981
|
|
|
|
|
|
|
|
|